csv Jong Holland dames- en meisjesvoetbal

Jong Holland MC1 - DWOW MC1

Vandaag dus de wedstrijd voor het kampioenschap voor MC1. Bij winst of gelijkspel, zou MC1 (weer) kampioen worden. Bij verlies, waren zij afhankelijk van het resultaat van SVA MC1. Aangezien DWOW stijf onderaan stonden, zou je denken dat dit geen probleem zou moeten zijn….. Maar helaas!

 

Het begon al goed, doordat één van de speelsters (Amber) niet afbericht had, waren er maar 10 speelsters. Er is nog gezocht naar een extra speelster, maar op zo’n korte termijn, was dan niet mogelijk.

 

De wedstrijd was in de eerste helft slappe hap. De tegenstander had een hele goede keepster (die later de keepster van DWOW MB1 bleek te zijn), met een supersnelle spits. De reageerde een paar keer behoorlijk attent op de diepe bal. Voordat we (de supporters) het wisten, stond MC1 met 0-2 achter. Ongekend.

 

Dat betekende dus: de beuk erin. Dat “beuken” was een beetje afwisselend, dan weer goed, dan weer slap. Erg jammer, daardoor maakte de meiden het erg moeilijk voor zichzelf! Gelukkig zit er nog voldoende individuele klasse in MC1 waardoor nog voor de rust de 1-2 en later de 2-2 vielen (met ook nog een paar kansjes voor 3-2). Achterin moest men wel scherp blijven, zij hadden de handen (voeten?) vol aan de snelle spits van DWOW.

 

Tweede helft (met wind tegen) was wel een stuk beter dan de eerste. Er was volop strijd (was er de hele wedstrijd), afgewisseld met goed voetbal. Hoe het dan komt dat MC1 weer achter kwam? Goede vraag. Een kwestie van beter communiceren en bij twijfel de bal een rotschop geven! Dan maar niet-voetballend oplossen! Na de 2-3 moesten de meiden weer achter de feiten aan….

 

Was daarmee de wedstrijd verloren? Nee hoor, helemaal niet! Er waren voor de meiden van MC1 nog voldoende kansen om de 3-3 te maken (gelijkspel was namelijk voldoende), maar zoals al eerder aangegeven, de keepster van DWOW was érg goed! Zij heeft zeker een doelpunt of 3 voorkomen. Was zij dan onpasseerbaar (is dit goed Nederlands!)? Zeker niet, maar deze wedstrijd was het geluk niet aan de kant van Jong Holland MC1!

 

Sterker nog: de pech was nog niet op! Met nog een kwartier spelen viel Rosa uit met een behoorlijk blessure (hoe het nu met haar is, is nog niet bekend). Nu waren er nog 9 speelsters. Het zou er dus niet makkelijker op worden.

 

Daarop schoof Ilse meer in, om het middenveld en de aanval te ondersteunen. Hierdoor werden de ruimtes op het veld ook groter. Helaas mocht dit niet baten. Er waren nog wel kansen voor MC1, maar zoals al eerder opgemerkt, dit was niet hun wedstrijd.

 

De laatste 5 minuten probeerde Rosa het toch nog en al strompelend (hoewel zij best nog wel hard kon strompelen) probeerde zij nog het tij te keren. Maar het mocht niet baten.

 

De eindstand bleef dus 2-3. Helaas bleek hun opponent, SVA MC1, wel gewonnen te hebben. Deze staan nu op de eerste plaats, met 10 gespeelde wedstrijden en 22 punten. Jong Holland MC1 staat nu 2e met 9 gespeelde wedstrijden en 21 punten.

 

Na overleg met de wedstrijdsecretaris, Onno Zijp, is er besloten om te proberen één van de afgelaste wedstrijden als nog in te halen. Wanneer dat is, is nu nog niet bekend.

 

Kortom: het seizoen is voor MC1 nog niet over…….

Indeling Voorjaarscompetitie

De poule van de voorjaarscompetitie voor Jong Holland MC1 ziet er als volgt uit:

 

1e klasse 02
1WBSV MC1Westbeemster
2Vios-W MC1Warmenhuizen
3SVA MC1Assendelft
4Kleine Sluis MC1Anna Paulowna
5Jong Holland MC1Alkmaar
6DWOW MC1Wieringerwerf
7Callantsoog MC1Callantsoog

 

Poule-indeling voor de beker

21 juli 2012

 

De poule ziet er als volgt uit:

 

 

Groep 2 - 10
Jong Holland MC1
Limmen MC1
Reiger Boyw MC2
Uitgeest MC2

 

Competitie indeling MC1

16 juli 2012

 

De competite indeling van Jong Holland MC1:

 

 

2e klasse 04
1st Adelbert MC1Egmond Binnen
2Alcmaria Victrix MC1Alkmaar
3Berdos MC1Bergen
4Jong Holland MC1Alkmaar
5Egmondia MC1Egmond aan Zee
6FC Uitgeest MC1Uitgeest
7Vitesse '22 MC1Castricum
8de Foresters MC1Heiloo
9HSV  MC1Heiloo
10FC Castricum MC1Castricum
11Limmen MC1Limmen

 

Jong Holland MC1

24 juni 2012

 

De volgende speelsters maken deel uit van Jong Holland MC1:

 

 

1Amber Oud
2Britt Koster
3Elisa van Lier
4Ilse Bakkelo
5Lena den Das
6Loïs Madder
7Lucia Mendoza del Pino
8Maartje Gerritsen
9Mayra Nagtzaam
10Nickie Dorothea
11Noa Meijer
12Rachel Rooker
13Rosa Schmidt
14Sanne van Lier
15Sophie Raven
16

Suzanne Woudenberg

 

Leider van Jong Holland MC1 is Hans den Das.

Trainer: Hans den Das

 

Jong Holland MC1 traint op woensdag: 17.45 - 19.00 uur.

Recent Videos

1275 views - 0 comments
794 views - 0 comments
1109 views - 0 comments
900 views - 0 comments