csv Jong Holland dames- en meisjesvoetbal

Patat en fris voor de kampioenen

10 maart 2013

 

Omdat MC2 kampioen was geworden in de najaarscompetitie, kregen zij gisteren nog patat en fris van het bestuur van Jong Holland. Hierbij zijn ook nog een paar foto's gemaakt! Hieronder één foto, de rest is terug te vinden in het fotoboek.

 

Indeling voorjaarscompetitie

De poule van de voorjaarscompetitie voor Jong Holland MC2 ziet er als volgt uit:

 

 

2e klasse 01
1SVW 27 MC1Heerhugowaard
2Reiger Boys MC2Heerhugowaard
3Jong Holland MC2Alkmaar
4de Foresters MC1Heiloo
5Alcmaria Victrix MC1Alkmaar
6St Adelbert MC1Egmond Binnen

 

Nieuwe teamfoto

3 november 2012

 

Vandaag waren alle speelsters er, dus het werd er tijd voor: een teamfoto met alle speelsters van Jong Holland MC2!

 

 

Wedstrijdverslag

Zaterdag 27 oktober 2012

 

Limmen MC2 – Jong Holland MC2

 

Ruststand: 0-2

Eindstand: 1-3

 

Doelpuntenmaaksters: Tessa (1/blond), Kimberly en Nina

 

Het werd wel weer eens tijd voor een verslag over Jong Holland MC2.

Dit team is bijna in zijn geheel overgeheveld vanuit de MD. Alleen Lola had al ervaring als speelster in de MC poule. Verder is dit team een mix van 1e jaars C en 2e jaars D (muv Lola).

 

De 2e helft van vorig seizoen was het kampioenschap de meiden op een paar centimeters ontglipt (ter herinnering: die mooie bal van Nina tegen Reiger Boys, die zelfs de scheidsrechter al werd geteld, die net voor de tweede paal langs ging!). Iedereen was dus ook erg nieuwsgierig hoe het zou gaan, om tegen oudere meiden te voetballen. Vooral fysiek zou het verschil groot worden….

 

De meiden hebben nu 8 wedstrijden gespeeld:

1 oefenwedstrijd tegen MC1

2 bekerwedstrijden

5 competitiewedstrijden

 

Een tussenbalans: het gaat prima met de speelsters. De trainingsopkomst is zeer variabel. Wat ik daarmee bedoel? Sommigen komen altijd en sommigen bijna nooit! Vooral dat laatste is zeer jammer, voor de speelsters zelf (die niet komen) en voor de trainers Peter Kits en Arjen Schut, want zij zijn er elke keer weer en bereiden een training voor. Als er dan laat (of helemaal niet) wordt afbericht, is dat zonde van hun tijd! Gelukkig dat diegene die er wel zijn, het bijna compenseren….

 

Nu over de wedstrijd.

 

De speelsters wisten dit niet, maar diegene die zou winnen, zou de koploper worden in de poule van JH MC2. Dat werd pas na de wedstrijd verteld.

 

Maar niet alleen daarom was deze wedstrijd belangrijk, het zou ook een graadmeter zijn, waar MC2 nou voetballend stond. In deze klasse was er alleen nog maar tegenstand geweest van Reiger Boys MC2 en BOL MC1. Beiden wedstrijden waren in een gelijkspel geëindigd: 2-2. Waarbij beide keren ook gewonnen (of verloren had kunnen worden).

Deze wedstrijden hadden nog één overeenkomst: de tweede helft was een stuk beter dan de eerste helft! Kun je voorstellen, als zij een hele wedstrijd goed hadden gespeeld!

 

Vandaag waren er een aantal afberichten door de vakantie en blessures: Anesa, Isabel, Hanna, Jana en Lola. Hierdoor waren er eigenlijk te weinig speelsters, want Yara was eigenlijk nog niet helemaal hersteld van haar voetblessure. Maar bikkel als zij is, heeft zij toch een hele wedstrijd gevoetbald. Helaas heeft zij nu daardoor wel weer last van haar voet en zal volgende keer nog niet kunnen voetballen…. Hopen dat het met Lola ook weer gauw beter gaat! Daarbij hadden we ook nog één gastspeelsters: Britt Koster van MC1.

 

Voor we het wisten, had MC2 de score al geopend. Ruud had de tijd opgenomen: binnen 35 seconden stond MC2 voor. Een zeer mooi lopende aanval, waarbij de bal van de ene Tessa naar de andere Tessa werd overgespeeld en vervolgens door Tessa 1 (blonde Tessa) goed in het doel werd geschoten. Zou de hele wedstrijd zo zijn? Ja en nee. Ja, er zijn heel veel kansen gecreëerd door MC2, maar helaas werden veel van die kansen geen doelpunt…..

 

MC2 was duidelijk de beter voetballende ploeg dan Limmen. De 0-2 was een mooi afstandsschot van (alweer!) Kimberly! Net als het eerste doelpunt, werd dit doelpunt met het hele team gevierd, dus ook met de keepster Sila.

 

Het vervolg van de eerste helft: een beter, aanvallend Jong Holland, met hier en daar zeer gevaarlijk uitbraken van Limmen. Gelukkig weet onze keepster van wanten, zij deed heel goed mee en wist daardoor de bal vaak van de voet van de tegenstander te plukken, waardoor zij niet konden scoren.

 

Ruststand was 0-2.

 

Tweede helft had tot een minuut of 15-20 in deze helft een zelfde beeld als in de eerste helft, Jong Holland die goed voetbalde en veel kansen wist te creëren, alleen werden die niet afgemaakt.

Hierdoor hield Limmen geloof in de goede afloop van deze wedstrijd. En dat geloof was niet helemaal onterecht, met een hakje wisten zij onze verdediging op een verkeerde voet te zetten: 1-2.

 

Tja, en toen ging het stormen voor het doel van Sila, dachten wij (en waren wij ook bang voor). Gelukkig bleef het bij een lentebriesje, want eindelijk wist de meiden van Jong Holland MC2 een kans om te zetten in een doelpunt:

 

Na een goede verdedigende actie van Isa, wist zij de bal bij Tessa 1 te bezorgen. Die zocht de combinatie op met Britt en Tessa 2 (bruin, dus). Na deze combinatie, kreeg Tessa 1 de bal weer, zij wist een tegenstander te passeren en haar schot werd in eerste instantie nog gered door de keepster van Limmen. De bal kwam weer terug bij Tessa 1 en zij wist de bal voor het doel te schieten, voor een goed vrijstaande Nina: de bevrijdende 1-3!

 

Hierna hadden we nog wel wat spannende momentjes, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar! Hierdoor is Jong Holland MC2 de nieuwe koploper in de 2e klasse 05!

 

Volgende week een thuiswedstrijd, weer een late, om 14.30 uur tegen Dynamo MC1.

 

KOMT ALLEN KIJKEN, NA DIT LEUK VOETBALLENDE TEAM!!!!

Voorlopig bekerprogramma MC2

21 juli 2012

 

Het VOORLOPIG bekerprogramma ziet er als volgt uit:

 

 

8-sep13.00st Adelbert MC1-Jong Holland MC2
20-okt11.30Jong Holland MC2-Egmondia MC2
24-nov12.30HSV MC2-Jong Holland MC2

 

Poule-indeling voor de beker

21 juli 2012

 

De poule voor de beker ziet er als volgt uit:

 

 

Groep 2 - 08
st Adelbert MC1
Egmondia MC1
HSV MC2
Jong Holland MC2

 

Competite indeling MC2

16 juli 2012

 

De competitie indeling van Jong Holland MC2:

 

 

2e klasse 05
1BOL MC1Broek op Langedijk
2de Rijp MC1de Rijp
3Dynamo MC1Ursem
4FC Uitgeest MC2Uitgeest
5GSV MC1Grootschermer
6HSV MC2Heiloo
7Jong Holland MC2Alkmaar
8Kolping Boys MC1Oudorp
9Limmen MC2Limmen
10Meervogels 31 MC1Akersloot
11Reiger Boys MC2Heerhugowaard

 

Jong Holland MC2

24 juni 2012

 

De volgende speelsters maken deel uit van Jong Holland MC2:

 

1Anesa Kalic
2Eline Schut 
3Ella Smorenburg
4Hanna Meijer
5Isa Kits
6Isabel Admiraal
7Jana Vroege
8Kimberly Schoffelmeer
9Kris van der Hoek
10Lola Winkel
11Nina Veen
12Sila Sahin
13Tessa de Jong (1)
14Tessa de Jong (2)
15Yara Witte
 

Leiders: Marcel de Pender en Ruud Smorenburg

Trainer: Peter Kits 

 

Jong Holland MC2 traint op dinsdag en donderdag. De precieze tijden zijn nog niet bekend en zullen z.s.m. op deze site worden gepubliceerd.

Recent Videos

1275 views - 0 comments
794 views - 0 comments
1109 views - 0 comments
900 views - 0 comments