csv Jong Holland dames- en meisjesvoetbal

Rodi Media Cup, 20 april 2013

 

 

 

 

Eindelijk is het dan zover. We mogen meedoen met de Rodi Media Cup bij Telstar.

's Middags verzamelen we om 13:30 uur bij het TATA Steel stadion in Velsen-Zuid. Iedereen is een beetje gespannen.

 

Het is ook niet niks in een echt stadion voetballen. Nadat we wat uitleg hadden gekregen gingen we ons omkleden en klaar

zitten op de tribune om de 1e helf te kijken van de Witte Leeuwinnen tegen St. Truiden.

 

Als snel kwam Telstar om 1-0 voor dus dat was feest. Nog 5 min. en dan is het de beurt aan ons.

 

We staan gespannen voor het veld te wachten todat de scheidsrechter affluit voor de rust. En dan is het zover.

 

We spelen 8 tegen 8 tegen SV Waterloo uit Driehuis. We gingen er vol tegenaan, want de wedstrijd duurt maar 12 min.

 

Het was erg spannend en er waren voor beide teams diverse kansen. Op het laatst kregen we het toch wel een beetje moeilijk, maar met een mooie redding van Bibi, die een bal van de lijn haalde fluitte de scheidrechter af en waren de 12 min. alweer oorbij.

 

Het stond dus nog 0-0, dus moesten we penalty's gaan nemen. Er mochten 3 meiden een penalty nemen, en als daarna nog geen winnaar was dan gingen we nog om en om schieten. De tegenstander begon en schoot de bal hoog over. Nu mocht Verena de 1ste penalty nemen. En koelbloedig schoot zij de bal in het net. Toen weer de tegenstander. Dit keer redde de paal, dus weer mis. Als Bibi haar pentaly raak schoot hadden we gewonnen.

 

En ja hoor Bibi knalde de bal achter de doelvrouw(meisje). Dus het was feest we hadden gewonnen met 2-0. Nadat we ons allemaal weer hadden omgekleed gingen we weer terug naar de tribune voor de tweede helft van de Witte Leeuwinnen. En omdat we gewonnen hadden de dames wel een patatje verdient.

 

Telstar won ook haar wedstrijd met 2-1 dus het was een mooie middag. Na de wedstrijd kon iedereen nog handtekeningen verzamelen en mochten we ook nog op de foto met een aantal vrouwen van Telstar. Super!!!!

Kortom we hebben een prachtige en gezellige middag gehad.

Chantal Kat

Indeling Voorjaarscompetitie

De poule van de voorjaarscompetitie voor Jong Holland MD2/D6M ziet er als volgt uit:

 

1e klasse 03
1De Rijp D5Mde Rijp
2Reiger Boys D9MHeerhugowaard
3Jong Holland MD2Alkmaar
4Grasshoppers D4MHoogwoud
5Dynamo D3MUrsem
6Duinrand S D4MSchoorl
7Callantsoog D2mCallantsoog
8St Adelbert D2MEgmond Binnen

 

Wedstrijdverslag 29 september 2012

Meervogels D5M - Jong Holland MD2

 

Ruststand 6-0

Eindstand 9-0 

 

Na drie mooie overwinningen op rij gingen wij redelijk zelfbewust naar Akersloot. Mooi weer, niets aan de hand en geweldig dat er weer zo veel supporters meereisden! Maar al na een paar minuten werd duidelijk dat het een iets andere wedstrijd zou worden dan gebruikelijk.

Natuurlijk hebben wij een aantal excuses: we moesten wennen om met acht spelers te spelen, Melda niet helemaal fit en twee vaste verdedigers om en om op doel waardoor de verdediging er anders uitzag.

 
Toch moesten wij toekijken hoe de tegenstander makkelijk combineerde en met zuivere passes snel keer op keer gevaarlijk voor ons doel opdook en ook nog vaak succesvol was.
Voordat we het wisten was de eerste helft voorbij en stonden wij 0-6 achter!
Ondanks alles was niemand gefrustreerd, zo konden wij met wat tactische aanpassingen en nieuwe energie beginnen aan de tweede helft. Dat zag er al heel anders uit, er werd heel goed gespeeld als team. De tegenstander kreeg amper kansen en wij hadden zelfs mogelijkheden om te scoren. Helaas ging de tweede helft alsnog met drie nul verloren, maar complimenten voor de inzet en motivatie!!!
Uit ervaring weten wij dat als je in het Oranje speelt je zo nu en dan flink onderuit gaat...
We gaan gewoon door waar we waren en proberen nog beter te passen en vrij te lopen.

As zaterdag vroeg op, thuis aanvang 8:45 tegen een (op papier) makkelijke tegenstander, laten wij ervoor zorgen dat de Zeevogels natte voetjes krijgen bij ons:)

groet

Wolf

Wedstrijdverslag 15 september 2012

Grasshoppers D4M - Jong Holland MD2

 

Ruststand 0-1

Eindstand 1-2

Doelpuntenmaaksters: Melda en Tyra

 

Met een iets aangepast team gingen wij in Hoogwoud het veld op. Aan ons spel in de eerste helft was daar overigens niets van te zien. De grote groep meegereisde supporters was getuige van het feit dat onze twee nieuwe aankopen Maud en Naty na vijf minuten (zij begonnen als wissel) uitstekend mee gingen draaien. Al snel begonnen Romy en Melda vanuit het middenveld flitsende aanvallen op te zetten, waardoor de snelle aanvoerster Tyra voorin regelmatig goede kansen kreeg. Tegelijkertijd hield Bibi achter in de verdediging met Nina en Anna goed bij elkaar tegen de fysiek sterke spitsen van de tegenpartij. Het goede spel leverde een prachtige treffer van Melda op. Grashoppers probeerden een aantal keren iets terug te doen, maar onze keepster Verena werkte daar niet aan mee.


In de tweede helft stond Melda op doel, waardoor het middenveld extra hard moest werken om dreiging naar voren te kunnen blijven behouden. Het mooie doelpunt van Tyra uit een strakke corner van Verena was dan ook zeer welkom! Daarna leek de vermoeidheid zich kenbaar te maken en moest er regelmatig massaal verdedigd worden, wat overigens met veel inzet werd gedaan. Melda werd behoorlijk vaak tot een redding gedwongen en was ineens kansloos op een schot van de grashoppers (waarschijnlijk raakte zij de bal verkeerd). Toen werd het nog hééééééél spannend, maar door goed teamwerk hielden wij stand en wonnen uiteindelijk verdiend. Gefeliciteerd dames!

A s zaterdag spelen wij thuis, wedstrijd begint om 10:00, graag uiterlijk 9:30 aanwezig zijn.

Sportieve groet

Wolf

Competitie indeling MD2/D6M

14 juli 2012

 

De competitie indeling van Jong Holland MD2/D6M:

 

1e klasse 03
1st Adelbert D2MEgmond Binnen
2Dynamo D3MUrsem
3Jong Holland MD2/D6MAlkmaar
4WMC D2MHeerhugowaard
5Zeevogels D4MEgmond Binnen
6Zeevogels D5MEgmond Binnen
7Koedijk D9Koedijk
8Meervogels '31 D5MAkersloot
9Limmen D6MLimmen
10HSV D7MHeiloo
11HSV D8MHeiloo
12Grasshoppers D4MHoogwoud

 

Jong Holland MD2/D6M

24 juni 2012

 

De volgende speelsters maken deel uit van Jong Holland MD2:

 

1Anna Brunsting
2Bibi Langeveld
3Naty Cornelissen
4Nina van Vliet
5Romy Kat
6Verena Langin
7Julia Keyzer
8Maud Peperkamp
9Julia Krajenbrink
10Puck Bakker

 

Omdat dit team in een gemengde competitie zal uitkomen (er zijn namelijk ook jongens 7-tal en teams met meisjes én jongens), zullen Jong Holland MD2 heten:

 

Jong Holland MD2/D6M

 

Leiders: Chantal Kat en Wolfgang Langin 

Trainster: Petra Kortekaas - de Pender

 

Jong Holland MD2 traint in ieder geval op woensdag. Als er genoeg belangstelling is, zullen zij ook op maandag (om de week) gaan trainen.

 

Trainingstijden: 18.00 - 19.00 uur

Recent Videos

1275 views - 0 comments
794 views - 0 comments
1109 views - 0 comments
900 views - 0 comments