csv Jong Holland dames- en meisjesvoetbal

ME2 bij GeuzenMiddenmeer

14 juni 2014

 

Vandaag hadden de meiden van ME2 hun allerlaatste toernooi van dit seizoen. Helaas niet compleet, want Annebel, Kim en Marit waren er jammer genoeg niet bij....

Gelukkig kon onze nieuwe aanwinst Bo wel meedoen!

 

Er moesten drie wedstrijden gespeeld worden. De resultaten waren behoorlijk verschillend, maar dat kwam omdat het niveau van de tegenstanders ook verschillend was!

 

Alle wedstrijden duurde 1x 30 minuten (!) en tussen de wedstrijden door hadden we slechts 10 minuten rust. Gelukkig verzorgde de vader van Tessie de speelsters continue van Limonade of water!

 

1e wedstrijd:

 

Jong Holland ME2 - SV Diemen ME1 5-0

De tegenstander was duidelijk nog erg nieuw en maakte het de speelsters van Jong Holland niet altijd lastig. Onze keepster, Melanie, heeft maar 2 ballen gehad....

 

Doelpunten gemaakt door:

Jente 2x, Tess 2x en Bo 1x

 

2e wedstrijd:

Jong Holland ME2 - SV De Meer ME1 0-4

Deze tegenstander was een stuk beter. Deze meiden waren al een stuk verder, dan de eerste tegenstander. Daardoor waren we gedwongen om meer te verdedigen, dan ons lief was....

We hadden wel een paar uitbraken, maar deze leidde niet echt tot kansen.

 

3e wedstrijd:

Jong Holland ME2 - GeuzenMiddenmeer ME1 1-5

Het leek Nederland - Spanje van gisteren wel, qua scoreverloop.

Met goed voetbal kwamen we met 1-0 voor (oh, dat is al een verschil, wij maakte geen schwalbe waardoor we een penalty kregen, dat hadden wij niet nodig!). En daarna vele kansen voor de 2-0. Maar helaas, pindakaas, die "viel" maar niet.

Hierna was de tegenstander een paar keer iets sneller en slimmer, waardoor het gelijk werd, zelfs 1-2!

De kansen waren er nog steeds voor ME2, alleen de meiden waren duidelijk moe...

Dus in plaats van 2-2, werd het 1-3.

Nog meer kansen voor ME2 en nog steeds geen doelpunt voor ME2 L

Sterker het werd 1-4 en 1-5.

Dus gezien de uitslag, zou je denken dat GMM veel sterker was. Niet dus! In Alkmaar, bij AZ, hadden wij een coach die daar een term voor heeft bedacht: scorebordjournalistiek.....

 

Meiden ontzettend jammer! Jullie hadden de 2e plaats echt verdiend. Maar helaas krijg je niet altijd wat je verdiend.

 

De vaders: Erwin, Marc en Michel harstikke bedankt voor de support!

 

Alle speelsters van ME2: een hele fijne vakantie en tot de 1e training: woensdag 13 augustus!

Definitief wedstrijdprogramma ME2

14 juni 2014

 

En ook voor ME2 zit het seizoen er nu op.....

Jong Holland ME2 - Limmen ME1

 

 

Gisteren is de wedstrijd Jong Holland ME2 - Limmen ME1 gespeeld. Deze wedstrijd was een soort van voorwedstrijd (tegenhanger van inhaalwedstrijd, nu eerder spelen, dan gepland), doordat er meerdere speelsters van ME1 en ME2 op vakantie zijn is de wedstrijd naar woensdag 30 april (voorheen Koninginnedag!) verplaatst.
Van ME2 waren Kim en Tessie op vakantie. Eerst was er ook sprake van dat Annebel (vanwege een blessure) niet mee kon doen, maar ...... Met behulp van zooltjes in haar schoenen kon ze toch wél voetballen!
Van ME1 deden Roos ten Boekel en Pien Meppelink mee. En hoe!!!!!!!!!!!

Statistieken: 

Ruststand 0-0
Eindstand 2-0
Doelpunten: Roos en Annebel

De wedstrijd was een hele leuke wedstrijd! Het ging redelijk gelijk op, met wel iets meer kansen voor JH dan voor Limmen. Achterin werd er door de meiden goed verdedigd en waar nodig geholpen door de aanvallen.
De aanvallen van JH gingen ook steeds beter lopen, alleen nog niet veel echte kansen.

Met rust was het nog steeds 0-0

Tijdens de limonade hebben we afgesproken dat JH op dezelfde manier door zou gaan als in de eerste helft: met goed voetbal! Als er dan ook nog door JH gescoord zou worden, zou het helemaal perfect zijn. Daarbij moesten de meiden iets meer van afstand op doel schieten!
En dat deden ze. In hun enthousiasme moesten ze soms daarin afgeremd worden.... Maar mooie afstandsschoten werden afgewisseld met goed voetbal: bal aannemen, kijken, dribbelen waar kon en overspelen wanneer een medespeelster goed vrij stond!
We moesten er even op wachten, maar eindelijk: een uittrap van de keepster van Limmen kwam bij Roos terecht. Zij nam de bal goed aan en schoot de bal in enen over de keepster!!! Een geweldige poeier.

Daarna bleef het nog een lange tijd spannend. Kansen voor Limmen (zelfs een speelster van Limmen alleen naar de keepster) en nog meer kansen voor Jong Holland. Een combinatie tussen Roos, Pien en Marit, waarbij het schot van Marit net langs de verkeerde kant van de paal belandde. Of het schot van Roos, dat net langs (in plaats van in) de kruising zoefde.
Een goede aanval met Pien, Renske en Annebel, waarbij Pien op doel kon schieten maar net naast schoot.
Uiteindelijk was er een ingooi door Jara, Marit tikte de bal goed door op Annebel, die in enen alleen voor de keepster stond en wel wist wat zij met dit buitenkansje moest doen: scoren!!!!!!! En zucht van opluchting ging er langs de lijn, de overwinning zou niet meer in gevaar komen!
Sterker nog er waren zelfs nog kansen op meer doelpunten voor Roos en Tess..... Uiteindelijk bleek het 2-0.

Meiden een ontzettend goede én leuke wedstrijd! Ik heb van jullie genoten.
Nog een speciaal bedankje aan Pien en Roos, geweldig dat jullie mee hebben gedaan!!!!

Toernooi WMC

Zaterdag 19 april 2014 

 

Vandaag had ME2 hun eerste toernooi van het seizoen (en er zullen er nog meer volgen!). Jara en Renske waren afwezig, maar als gastspeelster deed Julia van ME1 mee.

 

Er waren drie wedstrijden:

 

WMC ME1 – Jong Holland ME2 0-1

Helaas verloren, waar een gelijkspel minimaal terecht zou zijn geweest. Wat deze wedstrijd anders maakte dan de rest, was de opstelling. Meiden die meestal voor stonden, stonden nu in de verdediging en andersom. Daarom moest iedereen even wennen, voordat ze precies wisten wat zij moesten doen… Daardoor kon WMC wel scoren en wij net niet, waar we wel de kansen hadden!

 

Kwiek ’78 ME1 – Jong Holland ME2 1-1

Deze tegenstander was een hele andere, dan WMC. Veel sterker! Daarom weer in de vertrouwde opstelling gaan voetballen. Wat hebben de meiden van JH gevochten en goed gevoetbald! Allemaal, Marit en Annebel waren niet te passeren, Kim stond als een tijgerin haar doel te verdedigen, Iza sleurde en bikkelde, samen met Jente, op het middenveld, Julia en Melanie zorgden ervoor dat Kwiek niet makkelijk kon opbouwen en Tessie en Tess stichtte vaak verwarring in de verdediging.

Ondanks dat harde werken, kwam JH toch op achterstand. Maar doordat de aanval, Jente, Julia en Melanie goed doorgingen en bleven bikkelen, kreeg Jente de kans om te scoren! En dat deed zij geweldig!!!!!

Dit was zonder twijfel de beste wedstrijd van het toernooi

 

Oosthuizen ME1 – Jong Holland ME2 1-0

In de competitie hadden wij 0-17 van Oosthuizen verloren! Dus hoe zou de wedstrijd vandaag verlopen? Zouden de meiden van ME2 veel hebben bijgeleerd? Ja, dus! Zonder twijfel (jammer dat Jara er niet bij was, zij wilde zo graag nog een keer tegen Oosthuizen voetballen) alle meiden waren zo veel beter geworden! ME2 moest wel het grootste deel van de wedstrijd verdedigen, maar waren af en toe nog dichtbij het maken van een doelpunt!

Het was weer een zeer goede wedstrijd, met een paar mooie reddingen van Melanie, goed verdedigen van Marit, Annebel, Jente en Kim, daarbij goed geholpen door Tessie, Julia, Tess en Iza.

 

Vandaag was een ontzettend leuk toernooi! Helaas laatste (en niet eens een beker….. L) geworden, maar het is zo fijn om te zien hoeveel beter jullie zijn geworden! Meiden bedankt, ik heb van jullie genoten! En ouders, ook jullie bedankt voor jullie support. Dit vinden de meiden ook geweldig!

Jong Holland ME2 – Vitesse ’22 ME1

Zaterdag 22 maart 2014 

 

Ruststand 0-1

Eindstand 1-3

Doelpuntmaakster: Melanie

 

Helaas was Marit ook deze wedstrijd afwezig, alleen nu om een niet leuke reden: zij was nog ziek. Ik hoop dat ze snel weer beter is, want wij hebben je gemist!

 

Deze tegenstander hadden we al een keer tegen gespeeld en toen werd er matig aan de wedstrijd begonnen. Helaas was dit vandaag ook het geval…..

 

Met Tess op doel, Iza, Annebel en Jara achter, Kim in de vrije rol, Renske, Melanie en Jente voorin werd er aan de wedstrijd begonnen (Tessie wissel). En zoals aangegeven, het begin was matig (in de toekomst een andere warming-up), waardoor Vitesse de bal redelijk makkelijk kon overspelen en Jong Holland alleen maar achter de tegenstander aanliep.

Nu is Vitesse een tegenstander die één stapje verder is, dan Jong Holland op dit moment, dus dat helemaal vreemd was dat niet.

 

Dat één stapje verder zagen we vooral doordat Vitesse meer aan het aanvallen was, dan Jong Holland. Soms konden we in de aanval, maar doordat de passes niet heel nauwkeurig waren, werden we in de eerste 15 minuten niet echt gevaarlijk.

 

Vitesse dus wel. Er werd door Jong Holland wel heel hard gewerkt en geprobeerd om te voorkomen dat Vitesse zou scoren. En lang hield Jong Holalnd het vol, totdat….. een scrimmage voor het doel, de bal werd niet goed weggeschoten en doelpunt voor Vitesse.

 

Hierna kwam Jong Holland toch iets beter in het spel, en kwamen er zelf kansjes voor Renske en Melanie. Kansen dus wel, maar (nog) geen doelpunten.

 

De tweede helft gaf toch een zelfde spelbeeld, Vitesse iets sterker, maar niet scorend. Dat deed Jong Holland wel, al vrij snel. Melanie wist de bal goed onder de keepster door te schieten, 1-1!!!!!

 

Helaas konden wij dat niet vast houden. Er werd toch te onrustig gespeeld (bal niet aannemen, te snel schieten, tegenstander vrij laten lopen). Er werd nog 2x gescoord door Vitesse.

 

Aan het einde was er nog een hele ongelukkige botsing tussen Annebel en een meisje van Vitesse: zij kwamen met hun hoofden keihard tegen elkaar. En zoals het eruit ziet, houdt Annebel hier een hele grote bult aan over…..

 

Toelichting vrije rol:

Wanneer wij 8 tegen 8 spelen, is er één speelster die in de “vrije rol” speelt. Dat houdt in dat je tussen de aanval en verdediging in speelt, op zowel links, midden en rechts. Niet dat je dan geen tegenstander hebt of niet mee hoeft te helpen met verdedigen. De bedoeling is dat je dan zowel de aanval als de verdediging helpt!

 

Volgende week uitslapen, want we hoeven pas om 11.30 uur te spelen. Uit in en bij Uitgeest, verzamelen om 10.30 uur.

 

Groetjes, Petra

Limmen ME1 - Jong Holland ME2

Zaterdag 8 maart 2014

 

Ruststand 2-1

Eindstand 2-2

 

Doelpuntenmaaksters: Tess en Jente

 

Om 8 uur verzamelen, want de wedstrijd zou om 9 uur beginnen. En na een (verder zachte) winter met veel wind en weinig zon, was het vandaag een heerlijke zonnige dag met weinig wind! Zo is voetballen nóg leuker!

 

Ruim op tijd kwamen we bij Limmen aan. Bij het binnengaan van de kleedkamer van Limmen, waren de reacties zeer enthousiast:” wat een mooie kleedkamer!” enzovoort!

 

De wedstrijd:

Limmen had precies 7 speelsters, dus hadden wij 2 wissels (Marit was er niet). De eerste helft stond Annebel op doel.

 

In de eerste helft hadden wij iets meer de wind mee en dat zorgde ervoor dat wij meer de bal hadden dan Limmen en ook wel aardig wat kansjes hadden om een doelpunt te maken. De keepster van Limmen kwam een paar keer goed haar doel uit en voorkwam daardoor een aantal doelpunten van Jong Holland. Toch kon zij niet voorkomen dat Jong Holland het eerste doelpunt scoorde: een mooie aanval via diverse meisjes van Jong Holland, werd aan het einde door Tess tot doelpunt gepromoveerd! Een zeer terechte voorsprong, omdat Jong Holland meer in de aanval was dan Limmen.

 

Helaas konden de speelsters van Jong Holland niet voorkomen dat Limmen toch nog gelijk maakte. En de 2-1 daarna was een geval van zeer dikke pech: een eigen doelpunt L, uit een corner van Limmen.

 

Hierna was het meteen rust. Tijdens de rust hebben we afgesproken dat we nog meer de bal gaan aannemen en kijken naar wie we overschieten. En als een speelster het echt niet meer weet, dan uitschieten!

 

De tweede helft was duidelijk meer voor Limmen, dan voor Jong Holland. Niet dat er veel kansen waren, maar we kregen de bal moeilijk naar voren (door de wind). Zeker omdat Jara (de tweede helft keepster) in het begin moest wennen aan het uitschieten (en dat ging steeds beter).

 

Zo langzamerhand, na ongeveer 15 minuten, kwam Jong Holland steeds beter in hun spel, dit leidde tot een paar uitbraken, maar nog niet tot een doelpunt.

 

Tot het hoogtepunt (en dat terwijl het doelpunt van Tess ook héél mooi was!):

 

Iza ging eens even aan de dribbel, met de bal. Onderweg wist ze in eerste instantie het meisje wat haar moest verdedigen af te schudden, vervolgens kwamen er drie verdedigers op haar af en die wist Iza met een geweldige sleepbeweging het bos in te sturen! Helaas werkte de vijfde verdedigster niet mee en dat meisje schoot de bal over de achterlijn: corner voor Jong Holland.

Na zo’n mooie actie, ging Iza uiteraard zelf de corner nemen. Een beetje uitglijdend, schoot zij de bal voor de eerste paal en daar stond Jente klaar om de gelijkmaker in het doel te schieten!!!!

 

Hierna ging het spel op een neer, met nog een bijna kans voor Jong Holland. In haar enthousiasme wilde één van de speelsters Jente helpen, toen Jente naar het doel wilde dribbelen. Hierna gingen ze allebei twijfelen en kon Limmen de bal wegschieten.

 

Al met al weer een leuke wedstrijd van Jong Holland ME2, waarbij het terecht was, dat wij gelijkspeelde!

 

Volgende week weer thuis, om 8.45 uur. Aanwezig om 8.15 uur (weer lekker vroeg!).

 

Groetjes, Petra

Doelpunt vieren

Zo blij dat ze heeft gescoord!

 

Jong Holland ME2 - Berdos ME1

Zaterdag 15 februari 2014

 

Ruststand 0-0

Eindstand 0-2

 

Wat was vandaag het meest opvallendst? Uiteraard, de wind! Met stormachtige vlaggen, werd er vandaag gevoetbald op het A-veld (voor het eerst voor Jong Holland ME2!). En ondanks dat de wind erg zijn best deed om spelbreker te zijn, was deze het niet! De wedstrijd was ontzettend leuk én spannend, met twee teams die allebei héél erg hun best hebben gedaan!

 

In de eerste helft iets meer balbezit en kansjes voor Jong Holland en de tweede helft andersom. Helaas had Jong Holland een beetje pech met het op doel schieten, want anders hadden ze er zeker wel één gemaakt. En waar Jong Holland een beetje pech had, had Berdos een beetje mazzel!

 

Deze wedstrijd waren Tessie en Marit de keepsters. En de eerste helft had Tessie het iets rustiger dan Marit in de tweede helft. En beide hebben (uiteraard) weer een goede helft gekeept.

 

Omdat er zo veel wind stond, was het voor de keepsters soms wel moeilijk om de bal goed uit hun handen te schieten. Gelukkig had Leo (ik denk dat hij het was) een goed idee, de bal vanaf de grond schieten. En dat lukte zeker Marit (Tessie had veel minder achterballen) ontzettend goed!

 

Alle speelsters probeerde de hele wedstrijd om goed vrij te lopen, elkaar goed te helpen en als zij de bal hadden: aannemen, dribbelen en goed passen!

 

Zoals al aangegeven, in de eerste helft hadden de meiden van Jong Holland iets meer kansen, dan de tweede helft.  De kansjes waren voor Renske (de tegenstander was er toch nog op tijd bij om haar schot te blokken), Jente en Tess. Achterin hielden Kim, Annebel en Marit de boel goed dicht! Vooral Marit wil ik een extra pluim geven, want het meisje dat bij Marit stond, kon goed dribbelen, maar zij kwam niet voorbij haar! Uiteraard is het team zo niet compleet, want Melanie, Iza en Jara speelde ook goed. Jara speelt graag voor (en weet dat vaak te vertellen J), maar dat geldt zo’n beetje voor alle speelsters….. En soms heb je mazzel en soms een ander.

 

De tweede helft dus met Marit op doel, en Jente in de vrije rol (we speelden namelijk 8 tegen 8), een achterhoede met Tessie, Jara en Iza en de aanval bestond uit Kim, Melanie en Tess. In de wissel stonden Annebel en Renske. Doordat de wind ietwat schuin op het veld stond, moesten we in de tweede helft iets meer verdedigen, dan ons lief was. Dit deden de meiden meestal met overtuiging, maar soms stopten de speelsters van Jong Holland iets te vroeg, en ging de tegenstander wel door….. Hierdoor kwam ook het eerste doelpunt van Berdos. Dat een meisje je passeert is niet erg, dat hoort erbij. Wat je dan wel moet doen, is altijd door blijven gaan (ook al lijkt het hopeloos!)!

 

Daarna gingen de meiden door met het proberen om een doelpunt te maken. Een paar keer leken we er dichtbij te komen, maar helaas, vandaag mocht het dus niet…..

 

Berdos wist echter nog wel één maal te scoren. Eindstand 0-2.

 

Helaas meiden, vandaag weer goed gevoetbald en hard gewerkt.

Of we volgende week een competitiewedstrijd hebben, weet ik nog niet. Zo niet, dan zullen we waarschijnlijk oefenen tegen Jong Holland ME1. Vermoedelijk om 11 uur (maar daar e-mail ik dan nog over).

 

Groetjes, Petra

Jong Holland ME2 - Uitgeest ME1

Zaterdag 1 februari 2014

 

 

 

Ruststand 1-2

Eindstand 2-2

 

Doelpuntenmaaksters: Tessie (haar eerste) en Renske

 

Vorige week waren de meiden van Jong Holland niet goed aan de wedstrijd begonnen, niet fel genoeg en daarom was er afgesproken dat er deze wedstrijd wel fel zou worden begonnen.

Dat gebeurde wel, alleen als je achter staat, moet je erom denken niet te veel voor te helpen…. Daarom stond er, voor we het wisten, 0-1 op het (niet-aanwezige) scorebord…

 

Jong Holland schrok hier wel van, dus nog beter opletten met verdedigen. En zo geschiedde. En toch stonden we voor we het wisten 0-2. Een beetje ongelukkig kwam deze tot stand, onze keepster Renske liep achteruit, en kwam daarbij te val. Hierdoor kon zij de bal niet meer tegenhouden.

 

En hiermee was het genoeg. Vanaf dat punt was het Jong Holland die ontzettend goed ging voetballen! Iedereen hielp elkaar, er werd goede aanwijzingen aan elkaar gegeven en er werd goed overgespeeld. Daarbij werden ook nog hier en daar speelsters van de tegenpartij gepasseerd.

 

Daardoor waren er diverse kansen voor Jente, Tess, Kim en Tessie. En die laatste wist vandaag haar eerste doelpunt te scoren: Kim speelde de bal door naar Jente, die gaf hem voor. Daarbij dacht Tessie dat de keepster de bal had, alleen die durfde de bal niet te pakken en schoot. Daarbij raakte zij de bal niet goed en kwam deze voor de voeten van Tessie. En zij wist hier wel raad mee: haar eerste doelpunt!

 

Dat werd gevierd, uiteraard!

Maar wel weer opletten, want voor je het weet gaat de tegenpartij in de aanval. Gelukkig stond de verdediging, Iza, Annebel en Marit goed op te letten, waardoor Uitgeest niet kon scoren.

 

Met deze stand gingen we rusten.

Tijdens de rust afgesproken dat wij op deze manier door zouden gaan, elkaar goed helpen, aanwijzingen geven en goed blijven voetballen.

 

En uiteraard gebeurde dit. En al heel snel kon Renske de 2-2 scoren.

Daarna werd het toch wel spannend…. Zouden wij deze stand houden of de winnende maken of zou Uitgeest nog een keer scoren?

 

De tweede helft stond Jente op doel en zij had zich voorgenomen om geen bal door te laten! En zo geschiedde! Zonder angst stortte zij zich op ballen en plukte ze weg voor de voeten van de tegenstander. Het was ontzettend spannend!!!!

 

En eindelijk, de (goed leidende) scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd!

 

Meiden ontzettende goed gedaan!!!

 

Wat, waar en wie volgende week, dat is nog niet helemaal zeker. Dat horen jullie zo spoedig mogelijk!

 

In ieder geval zie ik jullie woensdag weer!

 

Groetjes, Petra

Indeling voorjaarscompetitie (per 2 februari)

1e klasse 23
1Adelbert st ME1, Egmond Binnen
2Berdos ME1, Bergen
3Jong Holland ME2, Alkmaar
4Limmen ME1, Limmen
5Uitgeest ME1, Uitgeest
6Vitesse 22 ME1, Castricum

Jong Holland ME2 - VVS '46 ME2

Zaterdag 18 januari 2014:

 

Ruststand 3-0

Eindstand 6-0

 

Doelpuntenmaaksters:

Tess (2x), Jente, Iza, Kim en Renske (allen 1x)

 

Afwezig: Annebel (ziek)

 

Wat een doelpuntenfestijn! En ook nog eens geen doelpunt tegen! De oorzaak? Een goed voetballende en gedreven Jong Holland ME2. Met een glansrol voor de keepsters: Iza in de eerste helft en Jara in de tweede helft!

 

Want de eindstand doet vermoeden dat VVS geen kansen kreeg. Nou dat was dus niet het geval! In de eerste helft waren het kleine kansjes, maar die wist Iza elke keer goed tegen te houden.

In de tweede helft (toen iedereen wilde scoren en er daardoor grote kansen voor VVS kwamen) was het Jara die door goed uitkomen of met het puntje van haar teen, doelpunten voorkwam.

 

Verder was vandaag goed te zien, dat de meiden al zo veel hebben bijgeleerd: er wordt goed gekeken en overgespeeld. Het aannemen van de bal gaat ook steeds beter, er wordt niet meer (zo vaak) een bal van een medespeelster afgepakt. De meiden weten ook veel beter hoe je vrij kan lopen. En daarbij hoor ik ook steeds vaker dat de meiden elkaar coachen!

 

Even in het kort alle speelsters, op alfabetische volgorde van de voornaam:

 

Annebel: vanaf het begin heeft zij al zoveel rust, als zij de bal heeft. Annebel neemt de bal altijd aan, kijkt en speelt hem vervolgens goed over (als zij niet kan dribbelen). Wanneer zij moet verdedigen, is zij bijna niet te passeren!

 

Iza: begint het spelletje steeds beter door te krijgen. Weet dat zij het beste helpt, als zij goed vrijloopt. Een tegenstander vindt het steeds moeilijker om haar te passeren, want zij geeft het niet zo maar meer op!

 

Jara: vanaf het begin was het duidelijk, Jara is voor niets en niemand bang. In haar eerste wedstrijd meteen al een bal gekopt. Tijdens de wedstrijd schoffelt zij, pakt veel ballen af, Jara gaat gewoon als een speer! Haar geheim? Veel met haar opa geoefend (vooral blijven doen!)

 

Jente: ja, Jente, wat kan ik over haar vertellen? Veel, heeft veel dreiging naar voren (oftewel, zij wil graag helpen in de aanval), snel, fanatiek (zoals iedereen), niet bang, gewoon goed. En als zij ook nog eens erom denkt rustig te blijven (dus bijvoorbeeld met je binnenkant op doel schieten), dan is zij helemaal niet meer af te stoppen.

 

Kim: van alle meiden ben jij de meest onzekere. Daarom is het zo fijn om te zien, dat jij elke week meer durft. Voorheen altijd alleen achter, nu wil je ook voor staan. Met als hoogtepunt haar eerste doelpunt (en gisteren alweer haar tweede!), waarbij haar vader ook aanwezig was.

 

Marit: zij weet zelf nog niet hoe goed zij kan voetballen. Weet de tegenstander het altijd moeilijk te maken, als die in de aanval gaat. Stoort goed en zij kan ook goed schieten. En als zij de bal heeft, blijft zij goed kijken naar haar medespeelsters en als die vrijstaan, speelt zij de bal goed over.

 

Melanie: speelt van ME2 het kortst. Soms speelt zij de bal nog naar de tegenstander, maar meestal weet zij haar medespeelsters goed te vinden. Lekker bijdehand (zij is niet de enige…..) en denkt altijd goed na, als haar gevraagd wordt over een (voetbal)oplossing.


Renske: weet als aanvalster (en soms verdediger) redelijk vaak haar doelpuntjes mee te pikken. Kijkt goed, neemt de bal ook goed aan. En als zij alleen voor de keepster van de tegenpartij komt, scoort zij heel vaak.

 

Tess: volgens mij kan zij midden in de nacht wakker gemaakt worden om te voetballen…. Wat een enthousiasme! Staat veel linksbuiten en zorgt er voor dat zij aan die kant altijd goed aanspeelbaar is. Heeft ontdekt dat aan de rechterkant het toch makkelijker voetballen is, als speelster die rechtsbenig is…

 

Tessie: gaat elke week steeds beter voetballen! Zij neemt de bal aan, als zij kan, kijkt goed, dribbelt goed. Is in het veld steeds meer één van de leidsters aan het worden, door goed aanwijzingen te geven aan haar medespeelsters.

 

Kortom: een heerlijk team, waarbij alle speelsters elke week beter gaan spelen! De rek is er nog lang niet uit! Dus ouders, als je kan, kom vooral kijken en de meiden aanmoedigen. Dit geldt uiteraard ook voor opa’s, oma’s, broers, zussen, ooms, tantes enz.

Overzicht doelpuntenmaaksters:

 

Jente5
Annebel4
Renske4
Tess3
Marit3
Kim2
Iza1
Totaal22

 

 

 

Prettige feestdagen!

SV Spartanen ME2 - Jong Holland ME2

Zaterdag 14 december 2013 

Ruststand 2-3

Eindstand 2-6

 

Doelpuntenmaaksters:

Annebel (2x), Jente (2x), Kim (1x) en Marit (1x)

 

 

De stand zegt het al bijna, wat een leuke wedstrijd en in het begin ook ontzettend spannend!

 

De meiden van Jong Holland hadden een goede warming up gedaan, met warmlopen, oefeningen doen en lummelen (bal afpakken) en toch werd er niet goed aan de wedstrijd begonnen! Tijdens het lummelen werd er goed aangenomen, gekeken en overgeschoten. Tijdens de wedstrijd ging dat toch veel minder! De bal werd niet aangenomen en vaak weggeschoten, zonder te kijken.

 

En doordat er slordig gevoetbald werd, stonden we zo maar 2-0 achter….. Huh????

 

Gelukkig bedachten de meiden van Jong Holland ook, dat gaat ons niet weer gebeuren, dus gingen zij vol overtuiging voetballen. Ballen werden beter aangenomen, overgespeeld en kwamen ook bij teamgenoten terecht. Daardoor werd er makkelijker gevoetbald.

 

Bij een uittrap van de keepster van Spartanen kwam de bal bij Annebel terecht, zij nam de bal aan, ging dribbelen, dribbelen, dribbelen…. En de supporters dachten: SCHIET, SCHIET, SCHIET! En, en, en…. Ja, zij schoot op doel en het stond toen 1-2. Pfff, nu komen zij op stoom!

 

Want de dames waren los. Er werd weer gevoetbald, de combinaties kwamen los, de ene nog mooier dan de andere. En voor we waren bijgekomen van de 2-1, stonden we 2-3 voor. Jente had haar belofte (mijn voorspelling) ingelost en scoorde 2x!

 

In de rust smaakte de limonade nog beter dan anders, want 2-0 achter komen en dan toch met een voorsprong rusten!

 

En de tweede helft gingen de meiden door met het goede voetbal. Zo goed om te zien dat zij veel minder op een kluitje voetballen, een bal aannemen, dribbelen en kijken!

 

De doelpunten vielen vandaag ook makkelijker dan vorige week, terwijl er vorige week ook goed werd gevoetbald!

 

De eerste na de rust was een doelpunt van Annebel, een mooie onderschepping en zij kon, met een tegenstander achter haar, naar het doel dribbelen. Het duurde even, want de keepster leek de bal tegen te houden, maar de bal was hard genoeg! 2-4

 

Niet elke aanval werd een doelpunt, maar sommige zijn het vermelden meer dan waard. Een mooie dribbel van Marit over links, hier en daar een tegenstander passerend, kwam zij uit aan de zijkant van het doel, een hele mooie voorzet (buiten het bereik van de keepster)…… Ooooooooooooooo de bal werd net gemist door Kim en Melanie!

 

Na deze mooie aanval, was het hoog tijd voor een doelpunt van Marit (dat had zij mij al beloofd in de rust). En uiteraard was het weer een heel mooi doelpunt, maar weet ik niet meer hoe….. L

 

En misschien wel het hoogtepunt van de wedstrijd: een combinatie tussen Kim en Melanie:

De bal werd door de keepster uitgeschoten en de bal kwam bij Kim terecht. Kim nam de bal goed aan, ging even dribbelen en zij bleef goed kijken, schoot de bal goed naar Melanie en kreeg de bal geweldig terug van haar. En, en, en, en, en….. DOELPUNT, het allereerste doelpunt voor Kim! Fantastisch!

 

En hiermee was de eerste monsterzege van Jong Holland ME2 een feit.

 

Meiden, heerlijk! Komende week geen voetbal en de week erna op maandag 23 december het KerstMixtoernooi! Daarna winterstop. De eerste training is op woensdag 9 januari.

 

Groetjes, Petra

RKAV Volendam ME3 - Jong Holland ME2

Zaterdag 7 december 2013

 

Ruststand 0-0

Eindstand 0-1

 

Doelpuntmaakster: Marit

 

Vandaag was dé dag: de dag dat gewonnen kon worden. De tegenstander van vandaag had ook nog geen wedstrijd gewonnen. Dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden…. En dat werd het!

 

Ik kan rustig stellen dat Jong Holland de hele wedstrijd sterker was dan Volendam. Alleen het geluk in het maken van een doelpunt ontbrak. Er waren meerdere kansen: voor Kim, maar haar schot werd tegengehouden door de keepster. Jente en Renske hadden mooie kansen, maar deze ging naast of de tegenstander wist de bal nog net te blokken, waardoor het een corner werd.

 

Of de kans van Melanie, al dribbelend naar het doel, maar voor zij gevaarlijk kon worden, had de tegenstander de bal weten af te pakken.

 

Achterin hielden Jara, Tessie, Iza en keepster Annebel, redelijk makkelijk stand. Als Volendam gevaarlijk werd, dan wisten één van deze meiden te voorkomen, dat zij écht gevaarlijk werden.

 

En dan uiteraard nog Tess, die nog goed vrij bleek staan, aan de linkerkant. Want het is zo verleidelijk om te gaan helpen waar de bal is….. En daar was het al druk genoeg!

 

Of Marit, die weer overal op het veld te vinden was, dan weer voor, dan weer achter enz.

 

Met al dat moois, kon het doelpunt niet uitblijven….. Maar het vreemde was: hij bleef wel uit… Tot de rust. Tijdens de rust limonade gedronken en besproken dat we de tweede helft wel zouden gaan scoren!

 

De tweede helft. Daar waar de eerste helft spannend was, werd de tweede helft nog spannender!

 

Kans na kans, werd er door de meiden van Jong Holland gecreëerd! Eigenlijk te veel om op te noemen (maar ik ga het toch proberen):

 

Tess (niet te verwarren met Tessie) stond goed vrij en zij kreeg de bal op links goed aangespeeld door Tessie (niet te verwarren met Tess). Tess kreeg alle tijd om te schieten, alleen de hoek was lastig, waardoor een speelster van RKAV nog net de bal kon blokken: corner!

 

Nog een kans van Tess, nu kreeg zij de bal van Iza, maar ook hier wist zij net het doel niet te vinden… L

 

Een kans voor Tessie, samen met Annebel: Annebel hielp goed in de verdediging, ging dribbelen, tot de tegenstander naar haar toekwam en speelde de bal toen naar de goed op rechts vrij lopende Tessie. Zij nam de bal aan, dribbelen naar het doel, maar arghghghghgh, net naast!

 

Of anders de kans voor Annebel, al slalommend door de verdediging van RKAV, op doel schot en……. ook nu weer geen doelpunt.

 

Aan de kant dachten we dat we gek werden, zoveel kansen, dan moest er toch één in gaan???

 

Uiteindelijk: Marit kreeg de bal, legde deze nog even goed voor haar linkervoet en haalde vervolgens verwoestend uit!!!! Eindelijk!!!!!! De terechte voorsprong!!!!!!!!!

 

Het was bijna tijd, dus alleen nog oppassen voor een counter. Gelukkig stonden de meiden achterin prima hun mannetje….. euhhh, vrouwtje: Jente op doel (3 achterballen, misschien), Jara, Iza en Kim, zij stonden prima te verdedigen!

 

En toen de scheidsrechter affloot, kon het feest beginnen! De eerste overwinning (en er zullen er nog meer volgen!) voor Jong Holland ME2. Na afloop was er voor de meiden patat met sportdrink bij Jong Holland en deze smaakte nog lekkerder dan anders!

 

Volgende week voor het laatst dit jaar een wedstrijd: oefenen in Wognum tegen Spartanen ME2. Daarna is het winterstop en zullen we pas ergens in januari weer een wedstrijd hebben.

 

Tot dan!

 

Groetjes, Petra

Wherevogels ME1 - Jong Holland ME2

 

 

Zaterdag 30 november 2013

 

Ruststand 2-0

Eindstand 4-0

 

Vandaag vertrokken we met slechts acht speelster: Jente (weekend weg met familie) en Tess (speelde met MD1 mee) waren er namelijk niet.

 

Achteraf kan ik rustig stellen dat wij hun écht gemist hebben. Drie wissels zijn gewoon prettiger dan één….

 

Ondanks een goede warming-up, stonden we toch voor binnen vijf minuten 2-0 achter….. Rara, hoe kan dat toch…??

 

Kennelijk raakten ze hierdoor weer bij de les, want vervolgens gingen de meiden goed voetballen, met een uitblinkende Annebel. Wanneer een aanval van Wherevogels dreigend werd, liep Annebel de gaten mooi dicht of onderschepte de bal en verstuurde vervolgens mooie passen naar haar teamgenoten.

 

De kansen voor Jong Holland ontstonden vervolgens door goed naar elkaar over te spelen, bal goed aan te nemen en te blijven kijken naar elkaar.

 

Hierdoor golfde het spel op en neer, dan weer Jong Holland in de aanval, dan weer Wherevogels, dan weer Jong Holland en vervolgens Wherevogels, oh nee, toch niet, de bal werd weer eens onderschept door Annebel (die vandaag erg goed geholpen werd door de andere verdedigers Kim, Jara en Tessie).

 

Voorin speelde de meiden ook goed over, Marit wist de bal heel vaak goed over te spelen naar Renske of Iza. Helaas had Wherevogels achterin een groot meisje staan, die goed verdedigde en daardoor konden we aldoor net niet goed op doel schieten.

 

Het spel was dat deel van de wedstrijd echt leuk om te zien. Nog genoeg om te leren, maar het is ook goed te zien dat jullie al veel hebben geleerd!

 

Omdat wij met een ander meidenteam in de kleedkamer zaten, waren wij in de rust even in een lege kleedkamer gaan zitten, om de afspraken nog eens door te nemen:

- als je de bal krijgt, kijken of je kunt dribbelen;

- als je links staat, oppassen dat je niet te veel aan de rechterkant gaat helpen;

- en dat geldt ook voor als je rechts staat…;

- ALTIJD doorgaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Zo gezegd, zo gedaan in de tweede helft. Er werd weer voor iedere meter gevochten (uiteraard niet letterlijk) door de meiden van ME2. Verbeten werd de strijd aangegaan die ook nog gewonnen werd. Een duel van Melanie: eerst rustig op het meisje met de bal aflopen en vervolgens met volle vaart erin én winnen! Hatsiekiedee!

 

En zo zag ik dat overal op het veld de duels werden gewonnen door Marit, Annebel, Jara, Iza, Tessie en Kim. Er werd in de eerste 15 minuten van de tweede helft heel goed gevoetbald en nog harder gewerkt. Helaas gold dat niet voor de laatste 10 minuten, de koek was op! De meiden zaten er gewoon doorheen, waardoor Wherevogels meer aan het aanvallen was, dan Jong Holland. En als Jong Holland dan de bal had, dan waren de meiden van Wherevogels sterker (fysiek) dan Jong Holland en konden we niet echt gevaarlijk worden voor het doel van Wherevogels.

 

In die laatste 10 minuten scoorde Wherevogels nog 2x. Die twee kregen zij niet cadeau van Renske (onze tweede helft keepster), die stopte nog ballen met haar voet én haar buik!

 

Zo eindigde deze wedstrijd in 4-0. Meiden, jullie hebben er weer hard voor gevochten! Ik ben weer trots op jullie (altijd, eigenlijk).

 

Nog één tip: neem in het vervolg badslippers mee én een borstel of kam…..

 

Volgende week lekker uitslapen, dan hebben wij om 11.45 uur de uitwedstrijd bij Volendam, om 10.30 uur vertrekken.

 

Groetjes, Petra

Jong Holland ME2 - Limmen ME1

 

Zaterdag 23 november 2013

Ruststand 2-1

Eindstand 3-2

Doelpunten: Annebel en Jente

 

Omdat vandaag een inhaalweekend was en alle wedstrijden van Jong Holland ME2 tot nu toe waren door gegaan, zouden de meiden eigenlijk vandaag geen wedstrijd hebben. Daar zij de laatste weken lekker aan het voetballen waren, leek het een goed idee om een leuke (ook net begonnen) tegenstander te zoeken voor een oefenwedstrijd. En zo werd Limmen ME1 benaderd voor een oefenwedstrijd. En ook deze meiden hadden daar zin.

 

Dus zaterdag om 11.30 uur hadden de meiden van ME2 toch wel een wedstrijd.

 

Alle speelsters waren er vandaag, dus hadden wij drie wissels. Keepsters waren Kim (eerste helft) en Tess (tweede helft).

 

Vol enthousiasme werd er door beide ploegen aan de wedstrijd begonnen. En zoals verwacht, Limmen was een leuke tegenstander om tegen te oefenen, de beide teams waren, zeker in de eerste helft, helemaal aan elkaar gewaagd. Dan weer een kans voor Jong Holland en dan weer voor Limmen, het spel golfde op en neer.  Totdat één van de speelsters van Limmen een bal ontzettend mooi over onze eerste helft keepster Kim heen schoot. Die bal was echt onhoudbaar!

 

Daarna was het de beurt aan JH, Annebel wist de bal vlakbij het doel van Limmen te onderscheppen en hield daarna goed het overzicht én de rust. Zij bleef goed kijken en schoot de bal precies tussen de keepster en de paal het doel in! De gelijkmaker had niet lang op zich laten wachten.

 

Daarna waren er nog meer kansen voor Jong Holland: Marit, Renske en Tess. Maar het was uiteindelijk Jente die de 2-1 er in schoot. Het was de allereerste keer dat Jong Holland ME2 voor stond! En met deze stand gingen we ook rusten.

 

Tijdens de limonade (dat krijgen wij altijd tijdens de rust) afgesproken dat wij door zouden blijven gaan met voetballen, want wij moesten nog 25 minuten en in die tijd kon er nog van alles gebeuren.

 

En dat is ook gebeurd. Jong Holland had in de tweede helft echt héél veel kansen om nog één of meer doelpunten te maken. Iza ging tot twee keer toe alleen naar de keepster (helaas wachten zij net iets te lang met schieten), Renske mocht alleen naar de keepster, maar de keepster kwam goed uit. Annebel had meerdere kansen. Net als Jente en nog een paar meisjes.

 

Toen ging een oude voetbalwet gelden: “als jij niet scoort, doet de tegenstander dat”…… Tot twee keer toe! Dus in plaats van winst of een gelijkspel, verloren wij met 2-3 L

 

 Jammer, jammer, jammer! Wat hadden jullie het verdiend, om vandaag te winnen.

 

Het is wel goed om te zien hoeveel beter jullie al aan het voetballen zijn. Per week blijven jullie beter op je positie staan (dus niet links voetballen, als je rechts bent opgesteld). Het kijken naar elkaar (het niet meer van elkaar afpakken…..) gaat beter, het overspelen, kortom: alles.

 

En het is ook fijn om te zien hoeveel plezier jullie dan na afloop met elkaar hebben! Ook na deze (onterecht) verloren wedstrijd. Dus meiden, volgende week een herkansing. Om 10.15 uur bij Wherevogels. Om 9 uur verzamelen.

 

Tot volgende week!

Groetjes, Petra

Teamfoto 9 november 2013

Van links naar rechts:

Tess, Melanie, Jara, Tessie, Annebel, Iza, Kim, Marit, Renske en Jente.

Het 1e punt van Jong Holland ME2

 

 

Zaterdag 9 november 2013

 

Wherevogels ME2 - Jong Holland ME2

Ruststand 0-0

Eindstand 1-1

Doelpuntmaakster: Jente

 

Bij het zien van de stand van de poule van ME2, was het voor de wedstrijd van vandaag duidelijk: vandaag kon minimaal één punt (of meer) worden gehaald. Wherevogels ME2 had, net als JH, nog geen wedstrijd gewonnen of gelijkgespeeld.

 

Vol goede moed verzamelden we rond een mooie tijd: 9 uur vertrekken (ook beter dan 8 uur!). En we vertrokken ook op tijd richting Purmerend. Onderweg kwamen wij er alleen achter dat wij één van onze speelsters vergeten waren: Tess …. Gelukkig heeft haar vader haar naar Purmerend gebracht, waardoor wij toch wel compleet waren. Tess nogmaals: sorry, sorry, sorry!

 

Vandaag waren ook voor het eerst alle 10 speelsters aanwezig. Dat was voor de coach ook even wennen, drie wissels. Dus het is nog even zoeken welke manier van wisselen het beste is, want het belangrijkste is dat iedereen even fijn en veel kan voetballen!

 

De wedstrijd. Zoals al verwacht, deze ging gelijk op: dan weer JH in de aanval, dan weer Wherevogels. Het was voor alle supporters van JH ontzettend spannend. Corner voor JH, corner tegen JH. Een schot van Wherevogels ging (gelukkig voor ons) net langs de goede kant van de paal. Een schot van één van de speelsters van JH ging, helaas, ook net naast de paal.

 

De eerste helft bleef uiteindelijk doelpuntloos.

 

Onder het genot van een lekkere beker limonade, spraken we af dat JH door zou gaan met het spel zoals in de eerste helft, lekker voetballen, dribbelen als het kan, overspelen als een ander meisje er beter voor staat.

 

En zo geschiedde! Het spel van JH was in de tweede helft nog beter dan de eerste. Onze tweede helft keepster (Annebel, eerste helft had Marit gekeept) had daardoor heel erg weinig te doen. En als er al verdedigt moest worden, stond de achterhoede (Renske, Jara en Kim) haar mannetje… euh, vrouwtje natuurlijk!

 

En de kansen waren in de tweede helft legio:

Jente: net naast

Iza: op de keepster

Tessie: net naast

Marit: net naast

En ga zo maar door!

 

Het bleef daardoor spannend, met hier en daar een uitbraak voor Wherevogels. En toen ging een oude voetbalwet gelden:

 

Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel…

 

Dat was zwaar balen! De meiden verdienden het echt om minimaal gelijk te spelen, zou het vandaag dan weer niet lukken????

 

Nou, dus wél!

Al heel snel nadat JH achter was gekomen, was er een mooie aanval:

Jara speelde de bal naar Marit, Marit naar Tessie en Tessie naar Jente. Vervolgens ging Jente dribbelen naar het doel, en, en, en…..?? Doelpunt!!!

 

De geheel verdiende gelijkmaker!!!!!

 

En er was nog tijd om nog een keer te scoren. En dat werd zeker geprobeerd. Er waren nog kleine kansjes voor Tess en Melanie. Mar vandaag was nog niet de dag voor een overwinning. Nou met dit gelijke spel waren wij ook allemaal heel erg blij! Na afloop werden de meegereisde supporters in stijl bedankt: hand in hand, net als AZ doet.

 

De douche na afloop was deze keer nog prettiger dan andere keren!

 

Volgende week om een mooie tijd (11 uur, op het D-veld) weer een thuiswedstrijd. Tot dan.

 

Groetjes,

Petra

Zoveel lol!

3 november 2013

 

Ondanks dat de meiden behoorlijk verloren hadden, blijven zij er plezier in houden! Heerlijk! 

EVC ME2 - Jong Holland ME2

 

 

Zaterdag 26 oktober 2013

 

Ruststand 7-0

Eindstand 8-0

 

Een wedstrijd met twee gezichten.

 

Huh, een wedstrijd met twee gezichten? Ja, zeker het was een wereld van verschil tussen de eerste en tweede helft. Of het licht aan de reis (is toch een half uur rijden), het vroege tijdstip of iets anders, maar het verschil was verbluffend groot. Zelfs de ouders van de meiden van EVC zeiden het al: zij (jullie, Jong Holland dus) spelen deze helft véél beter!

 

En daar sluit ik mij bij aan!

 

Wat ging er in de tweede helft beter?

Ten eerste (en het allerbelangrijkste): er werd niet opgegeven! Het kan altijd gebeuren dat je een keer de bal kwijt raakt, dat is niet erg. Wat wel erg is, als je dan kijkt hoe je teamgenoten het oplossen. Altijd doorgaan!

 

Ten tweede: de inzet (hangt ook wel samen met het vorige) was stukken beter! De meiden speelden en knokten als een team.

 

Ten derde: er was meer plezier!

 

Uiteraard zijn er nog héél véél kleine dingen, maar die gaan jullie op de training verteld worden.

 

Nog een paar details:

Vandaag waren er geen wissels: Jente en Marit waren lekker op vakantie en Iza (minder leuk) was die nacht ziek geworden (ik hoop dat je weer beter bent!).

Ondanks dat er geen wissels waren, heb ik er niemand over gehoord, dat ze moe waren, dus dat is een goed teken! Jullie wennen er aan om te voetballen en beter te weten wanneer je even moet rusten.

 

Ondanks wat blessures (Kim gleed uit, Annebel kreeg een bal hard in haar gezicht en Tessie had een flinke botsing met een tegenstandster), bleven de meiden in het veld. Echte bikkels!

 

De keepsters van vandaag waren Melanie (1e helft) en Renske (2e helft). En zij hebben onwijs veel goede ballen tegengehouden! Goed hoor meiden!

 

Hier laat ik het voor vandaag bij!

 

Volgende week weer een vroegertje: om 8.45 uur thuis tegen Oosthuizen ME1. Aanwezig om 8.15 uur.

 

Groetjes,

Petra

Jong Holland ME2 - Beemster ME1

 

 

Zaterdag 12 oktober 2013

Jong Holland ME2 – Beemster ME1

 

Ruststand 0-2

Eindstand 1-2

Doelpuntmaakster: Renske

 

Vrijdag had het de hele dag door geregend. Daarom was ik vrijdagmiddag even bij Jong Holland langsgegaan om te kijken hoe groot de kans was dat de wedstrijd zou worden afgelast. Ik sprak met mensen die er verstand van hebben en die gaven al aan: de velden liggen er goed bij, het gaat morgen zeker door!

 

Dat ik zaterdag wakker werd, merkte ik ook nog eens dat het eindelijk droog was. En wat een mazzel het is zo’n beetje de hele zaterdag droog gebleven (terwijl ik dit verslag maak, is het zondag en het regent al de hele dag…… L ).

 

De tegenstander van vandaag was naar verwachting van hetzelfde niveau als Jong Holland, dus de hoop was op een leuke sportieve wedstrijd. Nou die hoop is helemaal uitgekomen. Wat een leuke wedstrijd heeft ME2 weer op de mat gelegd.

 

Vandaag hadden we weer een debutant (wel de laatste, want ME2 zit nu echt vol): Melanie Olie. Woensdag had Melanie al meegetraind en was er vandaag van overtuigd dat zij zou keepen. Maar dat gebeurt bij ons bij toerbeurt en Melanie was nog niet aan de buurt. Haar beurt is op 2 november.

 

Omdat Beemster 10 speelsters heeft, zijn wij 8 tegen 8 gaan spelen. Waarbij diegene die te laat komt, sowieso in de wissel begint (dus kom op tijd!).

 

De meiden van beide teams hadden er zin in, lekker voetballen, door middel van mooie acties, goed samenspel en hard werken. Kortom: alle ingrediënten voor een leuke voetbalwedstrijd.

 

Helaas was het geluk vandaag niet met Jong Holland, want een ongelukkig uitgeschoten bal van onze keepster en een eigendoelpunt bepaalden de ruststand op 0-2.

 

De tweede helft zijn de meiden van Jong Holland ME2 doorgegaan waarmee zij zijn geëindigd, hard werk, goede acties, goed overspelen (hoeft ook niet altijd! Soms mag je ook wel zelf doorgaan!). Al dit moois leidde tot de verdiende 1-2 door Renske. Een mooie aanval begonnen bij de 2e helft keepster Tess, zij gooide de bal naar Kim en Kim schot de bal goed over naar Jente. Jente nam de bal aan en ging dribbelen (zoals moet), totdat ze zag dat Marit er beter voor stond. Marit schoot de bal goed voor het doel en daaruit scoorde Renkse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Dat smaakte naar meer. Dus op jacht naar de gelijkmaker. Waarbij de achterhoede goed op moest blijven letten, dat Beemster niet nog een doelpunt zou maken.

 

En we hebben nog genoeg kansen gehad voor de gelijkmaker. Op een gegeven moment hadden wij vijf (!) hoekschoppen achter elkaar. En elke hoekschop werd goed door Annebel genomen, de ene nog beter dan de ander, kans voor Marit, nee, tegen een been van de tegenstander, Tessie dan? Nee, tegen de keepster! De bal kwam weer bij de voeten van Jente, oei!!!!!!!!!!!!!!!! Net naast!

 

Pffff, wat was het ontzettend spannend. Nog een corner, zou die dan…???? Nee, ook die weer niet (de keepster van de tegenpartij had het razend druk en hield alle ballen).

 

En toen…. Floot de scheidsrechter voor tijd….. We hadden het met man (vrouw) en macht geprobeerd, maar het mocht niet vandaag!

 

Volgende week geen herkansing, want dan zijn wij vrij! Die week erna gaan we weer proberen een punt te pakken, dan om 9 uur uit in Edam (8 uur verzamelen).

 

Groet,

Petra

Collage ME2

Jong Holland ME2 - Always Forward ME4

Zaterdag 14 september 2014 

 

Ruststand: 2-3

Eindstand: 2-4

Doelpuntenmaaksters: Tess en Renske

 

Gisteren, vrijdag 13 september, is het ’s avonds gaan regenen (nadat het overdag ook al veel had geregend) en het leek ook wel of het niet ophield met regenen! Wat een water kwam er uit de lucht! En daardoor dé grote vraag voor de zaterdag: gaat het voetbal wel door?

 

Na zenuwachtig gebeld te hebben met buienradar, weeronline én de consul van Jong Holland (dat is de meneer die de velden keurt, er moet namelijk wel gevoetbald kunnen worden met voetbalschoenen en niet met zwemvliezen….) werd het sein op groen gezet: de wedstrijd ging door.

 

En het allermooiste: het werd droog tijdens de wedstrijd!!!!! Dus dubbel genieten!

 

Vandaag was er één afbericht (Jara) en één gastspeelster (Noor), daardoor waren er 8 speelsters. De tegenstander van vandaag, Always Forward, had er ook 8. Wij gingen lekker 7 tegen 7 voetballen.

 

De keepster van de eerste helft was Kim. En zij heeft geweldig gekeept. En het uitschieten ging ook elke keer goed! Daarbij werd zij ook zeer goed geholpen door haar verdediging.

 

De meisjes waren wij vandaag tegen moesten voetballen, voetballen ongeveer net zo lang als wij en daardoor was het een leuke wedstrijd, met iets meer kansen voor Jong Holland (JH), dan voor Always Forward (AF). Maar ja, kansen tellen niet, doelpunten wel…

 

En we hebben voldoende doelpunten gezien, zowel van JH als van AF. Helaas van AF meer dan van JH….

 

Wat voor mooie aanvallen hebben wij vandaag wel niet gezien. Te veel om goed te beschrijven. Het is echt ontzettend leuk om te zien hoeveel jullie al hebben geleerd in zo’n korte tijd.

 

Toen gebeurde het, de bal werd overgespeeld van Marit naar Renske, van Renske naar Noor en van Noor naar Tess. En het mooiste was: Tess wist uit die aanval de 1-0 te scoren! En haar allereerste goal!

 

En was “de koek toen op”? Nee, hoor. Weliswaar moest er ook nog verdedigd worden en een tegendoelpunt geïncasseerd, maar vervolgens weer een mooie aanval over meerdere speelsters (Iza naar Tessie, Tessie naar Tess en Tess vervolgens naar Renske), met een doelpunt van Renske. Ook voor Renske haar allereerste goal! Eerlijk gezegd weet ik de precieze scoreverloop niet meer; dus of dit de 2-1, 2-2 of 2-3 was, weet ik niet meer.

 

Wat ik wel weet, is dat de ruststand 2-3 was.

 

In de rust hebben we afgesproken nóg beter te kijken: dus als je de bal krijgt, eerst kijken of je kan dribbelen en als dat niet kan, over te spelen naar een teamgenoot.

 

Verder nog even de nadruk gelegd over het vrijlopen en het helpen. Je helpt je teamgenoot die de bal heeft het beste door niet te dicht naast haar te lopen.

 

Met als Tess doelvrouw voor de tweede helft, ging de tweede helft wéér beter.

 

Aanval, naar aanval. We bleven maar aanvallen, kans voor Noor, kans voor Iza, kans voor Renske, kans voor Tessie, te veel om op te noemen. Maar helaas de bal wist er bij ons niet in te gaan. AF wist te tweede helft wel te scoren….. Dus de eindstand was 2-4.

 

Meiden in het kort: geweldig gevoetbald! Vandaag de eerste 2 doelpunten van het seizoen en er zullen er nog veel meer volgen!

 

Volgende week een (heel erg) vroegertje: om 8.45 uur bij Purmerend. We vertrekken om 7.45 uur. Dus vrijdag: op tijd naar bed!

 

Groetjes, Petra

Jong Holland ME2 - LSVV ME2

Zaterdag 24 augustus 2013 

 

Ruststand 0-4

Eindstand 0-7

 

Door een constante stroom van nieuwe speelsters, kon eindelijk weer een ME2 ingeschreven worden en vandaag mochten zij voor het eerst een wedstrijd spelen.

 

Nieuwe speelsters, dus ook nieuwe namen. Op één na, Noor was vandaag gastspeelster. En maar goed ook, want anders was er geen wissel geweest!

 

Wie speelden er nog meer, behalve Noor:

Iza, Jente, Kim, Marit, Tess, Tessie en nieuweling Jara.

 

Doordat de meeste speelsters nog geen wedstrijden hadden gespeeld, was het wel wennen. Hoe zit dat nou met de aftrap en wie gaat er keepen? En zo waren er nog meer zaken, waar aan te zien viel, dat de meiden nog moesten wennen aan van alles. Maar dat is helemaal niet erg. Wacht maar tot over een half jaar! Dan gaat het al héél véél beter.

 

De eerst helft was het meest duidelijk dat alles nog nieuw was. Met zijn allen aanvallen, alleen wanneer de tegenstander de bal had, vergaten de meiden dat er ook nog verdedigd moest worden, op een paar meiden na. En die renden daardoor het hele veld over, van voor naar achter en weer terug!

 

En onze eerste helft keepster: Marit. Zij vond het best eng en “wat nou als ik ballen doorlaat”? Dan vond helemaal niemand erg. Want voetballen is een teamsport. Je aanvalt met het team en je verdedigt met het  team. Dat hoort er ook bij. Daarbij heb je ontzettend veel goede reddingen verricht. Jij had het over 5, ik heb er meer dan 15 geteld!

 

Met 4 tegendoelpunten gingen we rusten.

In de rust hebben we afgesproken dat als je de bal krijgt, je eerst gaat kijken of je kan dribbelen en als dat niet kan, dat je overspeelt naar een teamgenoot.

 

De tweede helft ging vele malen beter, dan de eerste helft. Het aanvallen en verdedigen ging veel beter. Met een andere keepster op doel (Tessie), werd regelmatig geprobeerd een doelpunt te maken. De kansen kwamen wel, alleen we hadden net de pech dat het schot te zacht was of de bal net naast het doel ging, in plaats van er in.

 

Zo bleef de tweede helft lange tijd doelpuntloos. Tot de laatste 5 minuten. De vermoeidheid sloeg toen behoorlijk toe en in die tijd wist LSVV nog 3x toe te slaan…. Dames, niet getreurd, jullie zullen gaan merken dat jullie spel per week beter wordt.

 

Dan wil ik nog één hoogtepunt noemen: de eerste bewuste kopbal van vandaag. En nog wel van Jara! Slechts één maal getraind en in haar eerste wedstrijd meteen expres koppen! Goed hoor! Wie oh wie is de volgende….

 

Volgende week zijn de meiden vrij, de week erop spelen we weer thuis. Ook weer vroeg, om 8.45 uur. Graag om 8.15 uur aanwezig, dan hebben de meiden genoeg tijd om zich klaar te maken voor de wedstrijd én de coach alle tijd voor allerlei technische en tactische tips.

 

Groetjes,

Petra

Beker indeling Jong Holland ME2

De beker indeling van Jong Holland ME2:

 

Groep 01 - 09
DTSOudkarspel
Jong Holland ME2Alkmaar
LSVV ME2Zuid Scharwoude

 

title

images, and other content

Competitie indeling Jong Holland ME2

De poule voor de najaarscompetitie voor Jong Holland ME2: 

 

1e klasse 05
1Always Forward ME4Hoorn
2Beemster ME1Middenbeemster
3de Wherevogels ME1Purmerend
4de Wherevogels ME2Purmerend
5EVC ME2Edam
6Jong Holland ME2Alkmaar
7Oosthuizen ME1Oosthuizen
8Purmerend ME1Purmerend
9RK EDO ME2Avenhoorn
10rkav Volendam ME2Volendam
11rkav Volendam ME3Volendam
12SDOB ME1Broek in Waterland
13WBSV ME1Westbeemster
14WSV 1930 ME2Wormer

 

Jong Holland ME2

De volgende speelsters spelen in ME2: 

 

 

1Iza Bindels
2Tess Kollof
3Tessie Baars
4Marit Buiter
5Kim de Waard
6Jente Oosting
7Jara van Rensveld
8Renske Stobbe
9Annebel Beemsterboer
10

Melanie Olie

 

 

De begeleiding bestaat uit de volgende personen:

 

Train(st)ers:

Maandag: Erwin Stobbe en Marc Bindels 

Woensdag:Ilse Bakkelo, Henk Kalkhaar en Petra Kortekaas - de Pender

 

Leid(st)ers:

Erwin Stobbe en Petra Kortekaas - de Pender

Training:

Woensdag: 16.45 - 17.45 uur

Maandag: 17.15 - 18.15 uur (mits er geen paardekoers is)

title

Click to add text, images, and other content

Recent Videos

1275 views - 0 comments
794 views - 0 comments
1109 views - 0 comments
900 views - 0 comments