csv Jong Holland dames- en meisjesvoetbal

Toernooi bij FC Castricum

Zaterdag 1 juni 2013:

 

Wat gaat een seizoen ontzettend snel! Het ene moment speel je de eerste (beker) wedstrijd van het seizoen, uit bij LSVV waarbij het erg warm was, en het andere moment het laatste toernooi van het seizoen…………….. L

 

En wat voor een seizoen: wij hebben van alles meegemaakt, mooi weer, regen, koude, afgelaste wedstrijden, harde wind, harde regen, sneeuw, noem het maar op! Ondanks dat het weer niet altijd mooi was, heb ik genoten van de meiden! Wat kunnen jullie voetballen en wat hebben jullie het leuk met elkaar!

 

Vandaag ook weer: nog even dansen voor de wedstrijd begint of schommelen en andere spelletjes in het speeltuintje bij het voetbalveld.

 

De wedstrijden van het toernooi (4 waren het er), hebben jullie goed gevoetbald (met maar 2 wissels voetbalt het ook heel lekker). De meiden die vandaag moesten keepen waren ook weer geweldig: Pien v D, Bente, Roos B en Mijntje (ja, ja, ook Mijntje! Het was vandaag haar eerste keer als keepster en zij deed het dus geweldig).

 

Helaas hebben wij vandaag geen wedstrijd gewonnen, wel 2x gelijk gespeeld! De laatste wedstrijd hadden wij de meeste kans om te winnen, maar wij hadden net pech met het scoren. Net naast, recht op keeper, over het doel. Vandaag mocht het scoren gewoon niet lukken!

 

De eerste 2 wedstrijden hadden wij het zeer moeilijk, waarbij er meer verdedigd moest worden, dan wij konden aanvallen… Er werd heel hard gewerkt voor elkaar. Maar deze tegenstanders waren sterker dan Jong Holland. Dus dat wij verloren, dat kan gebeuren.

 

De volgende 2 wedstrijden hebben wij 0-0 gespeeld. Waren dat saaie wedstrijden? Nee, absoluut niet. De eerste van deze gelijke spelen was Jong Holland iets sterker, waarbij de verdediging wel moest blijven opletten, want de tegenstander wilde ook scoren.

De tweede van deze gelijke spelen was Jong Holland veel sterker! Er waren vele kansen voor de meiden, maar zoals ik al aangaf, vandaag was niet de wedstrijd waarbij de meiden een doelpunt werd gegund.

 

Uiteindelijk een mooie 4e plaats.

 

Meiden: dank jullie wel!!!

Volgende week afsluiting, met een wedstrijd ouders – speelsters MF1!

 

Daarna: zomerstop. Het is nu nog niet bekend wanneer we weer met trainen gaan beginnen. Dit e-mail ik zo spoedig mogelijk naar jullie ouders.

 

Groetjes, Petra

Jong Holland Meidentoernooi

Zaterdag 25 mei 2013:

Vandaag werd MF1 gesplitst in MF1 en ME1. De teams zagen er als volgt uit:

 

MF

ME

1

Lotte Veen

1

Bente Kalkhaar

2

Mijntje de Vries

2

Julia Wielenga

3

Nikki de Jong

3

Megan de Bruijn

4

Pien Meppelink

4

Pien van Diepen

5

Iza Bindels

5

Roos Buisman

6

Islay Groen

6

Roos ten Boekel

7

Deborah Admiraal

7

Yarouska Witte

8

Marit Buiter

8

Kim de Waard

9

Pippi Winkel

 

 

Doordat er niet een half team wissels stond, konden de meiden lekker veel voetballen! En met 3 wedstrijden die elk 2 x 12,5 minuut duurde, is er heel veel gevoetbald. Zo veel, dat de meiden continue gewisseld wilden worden…..

 

Helaas heb ik van ME weinig (eigenlijk bijna niets, alleen 3 mooie reddingen van Roos Buisman achter elkaar!) gezien, dus daar kan ik verder niets over vertellen.

 

MF1 heb ik alle wedstrijden van gezien en wat mij zeker opviel hoeveel de speelsters die al één seizoen voetballen hebben geleerd. Goed de duels ingaan (bal afpakken), lekker dribbelen met de bal, overschieten, alles heb ik gezien. Ook die speelsters die nog veel minder wedstrijden hebben gespeeld, deden het heel goed! Hard lopen, helpen, aanvallen, wat deed iedereen haar best.

 

Helaas waren vandaag de tegenstanders één (of meer) stappen verder, waardoor wij geen wedstrijd hebben gewonnen of gelijk gespeeld. Wij hebben zelfs geen doelpunt gemaakt…..

 

Maar niet getreurd, dat gaat volgend seizoen weer véél beter! Hoe de teams er dan uitzien, is nu nog niet zeker. Daar gaan Henk en ik binnenkort hard over nadenken en praten! Waarbij wij naar diverse dingen gaan kijken: vriendinnen, leeftijd, hoe lang je voetbalt enz. enz.!

 

Jullie horen z.s.m. meer hierover!

 

Volgende week nog één toernooi: uit bij FC Castricum. Dit toernooi spelen wij alleen met de speelsters van MF1 én tegen jongens!

 

Groetjes, Petra

Toernooi bij EVC

Zaterdag 18 mei 2013

Vandaag iets nieuws voor MF1: een toernooi. Uit bij EVC in Edam, gingen de meiden vandaag 3 korte wedstrijden van elk 20 minuten spelen. En het allerleukste: alleen maar tegen meiden!

 

Echter één minpuntje: het tijdstip…. Verzamelen om kwart vóór 8! Dus voor de meeste ging de wekker vandaag nog vroeger dan op een schooldag….

 

Door vakanties, logeerpartijtjes en weekendjes weg, waren er 4 speelsters niet (Megan, Noor,  Pien Meppelink en Roos Buisman). Gelukkig bleven er nog genoeg over, om er een leuk toernooi van te maken: Bente, Lotte, Mijntje, Nikki, Pien van Diepen, Roos ten Boekel en Yarouskha.

 

De eerste wedstrijd moesten de meiden er nog even inkomen. Het begin was niet het allerbeste, maar gelukkig duurde dat niet lang. De wedstrijd werd daarna gelijk opgaand: dan weer een kans voor RK EDO dan weer voor Jong Holland: een schotkans voor Roos, een kansje voor Julia en in de tegenstoot (daarmee bedoel ik dat de tegenstander snel in de aanval ging, als zij de bal hadden afgepakt) moest er wel goed op gelet worden.

 

Oei….. En toen stond het 1-0 voor RK EDO. Dit kwam omdat één van de speelsters de bal niet wilde uitschieten en overschieten naar een medespeelsters…. Alleen de bal kwam niet bij één van Jong Holland, maar bij RK EDO en zij kon doorlopen op ons doel, en scoren….

 

Wat een pech. Maar Jong Holland ging door en dat leverde weer een paar schotkansen op voor de diverse speelsters op, terwijl achterin goed verdedigd werd.

 

Corner voor RK EDO, deze werd hard voor het doel geschoten en helaas kon Bente de bal niet goed tegenhouden: 2-0.

 

De 3-0 was weer een snelle counter voor RK EDO en om ons feest compleet te maken, was het laatste doelpunt een eigen doelpunt…… L

 

Pffffff. Dus flink verloren, maar de stand was toch echt onterecht! Misschien een gelijkspelletje, maar zeker geen 4-0….

 

Daarna even bijtanken in de kleedkamer, bijkletsen, drinken, plassen, foto’s maken (dat heb je als de leidster een nieuw fototoestel heeft) en daarna naar de volgende wedstrijd! We moesten er wel 2 achter elkaar…. Hoe zou dat gaan?

 

Dat ging prima!

 

Eerst tegen Oosthuizen. Wat waren de meiden goed aan het voetballen, overspelen, dribbelen, aannemen, elkaar helpen, kortom: geweldig gevoetbald!

 

En wat mij ook opviel, jullie (Lotte en Julia) liepen ontzettend goed vrij bij het doel van tegenstander. En Roos ten Boekel heeft ontzettend veel goede voorzetten gegeven, waardoor Bente 2x (ja, ja!) kon scoren in deze wedstrijd. Achterin waren de dames goed aan het verdedigen, met Nikki op doel en voor haar Yarouskha, Pien en Mijntje. En elke keer als de bal was afgepakt, werd deze goed overgespeeld naar een medespeelsters.

 

Jullie speelden een hele goede wedstrijd, de beste van dit toernooi!

 

En de laatste wedstrijd? Ik zag (en alle supporters ook) dat jullie nog wel moe waren van de wedstrijd er voor. De vermoeidheid probeerde jullie er uit te gooien. Wat waren jullie aan het bikkelen. De tegenstander werd er moedeloos van. Elke keer zat er weer een been van jullie tussen, waardoor zij niet konden scoren. Want deze wedstrijd moesten jullie meer verdedigen, dan de vorige 2.

 

Er werd ontzettend hard verdedigd. Ik ga nu niet één naam noemen, want jullie deden het mijn zijn achten!

 

Meiden, ik ben weer een trotse coach!

 

Nog even alle uitslagen op een rijtje:

 

RK EDO MF 4

-

Jong Holland MF1

4

-

0

Oosthuizen MF1

-

Jong Holland MF1

1

-

2

Jong Holland MF1

-

EVC MF 1

0

-

0

 

 

Volgende week het thuistoernooi. Dan wordt MF1 gesplitst in MF en ME. Hieronder staat welke meiden in welk team speelt:

 

 

MF

ME

1

Lotte Veen

1

Bente Kalkhaar

2

Mijntje de Vries

2

Julia Wielenga

3

Nikki de Jong

3

Megan de Bruijn

4

Pien Meppelink

4

Pien van Diepen

5

Iza Bindels

5

Roos Buisman

6

Islay Groen

6

Roos ten Boekel

7

Ayla Distelbrink

7

Yarouskha Witte

8

Deborah Admiraal

8

Tess Kollof

9

Marit Buiter

9

Kim de Waard

10

Pippi Winkel

 

 

 

De eerste wedstrijd van MF is om 9.30 uur (dus om 9 uur aanwezig) en de eerste wedstrijd van ME is om 9 uur (8.30 uur aanwezig).

Henk is de coach van ME en ik van MF.

 

Groetjes, Petra

DTS F6M - Jong Holland MF1

Zaterdag 4 mei 2013

  

Ruststand 1-2

Eindstand 3-2

 

Doelpuntmaaksters: Noor (haar eerste !) en Roos Buisman

 

WOM: Roos Buisman

 

Alweer genoten van de meiden!!!! (ondanks de wind)

 

Vandaag alweer een hoop afwezigen door vakantie, weekendjes weg enz.:

Pien van Diepen, Lotte, Bente, Julia, Megan en Yarouskha.

 

Dus bleven er 6 speelsters over: Mijntje, Nikki, Noor, Roos & Roos en Pien Meppelink. Gelukkig trainen er op woensdag héél veel meiden mee en van die groep waren er 2 die vandaag meededen: Iza en Tessie. Hierdoor was er ook vandaag (net als vorige week) slechts één wissel. En dat is helemaal niet erg, voor zowel de speelsters als de coach! Dan staat je als speelster niet al te lang wissel en voetbal je lekker lang!

 

Zoals geschreven, met 2 gastspeelsters: Iza en Tessie. Enerzijds zag je dat zij moesten wennen, maar anderzijds was het alsof zij al het hele seizoen mee deden met MF1. Achterin, voorin, ballen afpakken, overspelen, zij konden prima mee komen met de rest van de speelsters!

 

Het was vandaag weer een leuke wedstrijd, van de beide teams. Dribbelen met de bal, bal kwijt, de bal weer afpakken, overspelen enz. enz. Het zag er bij tijd en wijle zeer goed uit!

 

Helaas gebeurde het ook dat wij vandaag af en toe weer behoorlijk aan het kluiten waren. Wat dat inhield? Door de vele benen bij elkaar, was het zo goed als onmogelijk om de bal naar voren te schieten. En dat terwijl wij van te voren hadden afgesproken dat wij niet bij elkaar in de weg zouden lopen (mmm, is dat wel goed Nederlands ;-)). Dat ging de ene keer beter, dan de andere keer. Wij zullen er ook op blijven oefenen!

 

Het spel ging vandaag behoorlijk op en neer. Dan weer wat DTS in de aanval en dan weer Jong Holland. Met alle kinderen gingen we zo veel mogelijk in de aanval, maar helaas niet altijd met alle kinderen in de verdediging. Daardoor gebeurde het een paar keer dat één of twee verdedigsters van Jong Holland het met zijn tweeën (en de keepster van Jong Holland) het moesten opnemen tegen meer speelsters van DTS. En vaak ging dat goed (keigoede verdediging!!!!), maar helaas ging dat dus 3x niet goed L.

 

Wat ik nog apart wil vermelden, is een mooie aanval van Jong Holland. Het is keeperbal voor DTS en Mijntje let goed op, zij ziet dat de keepster niet zo ver komt en krijgt de bal recht naar haar toe geschoten. Mijntje neemt de bal goed aan, gaat dribbelen en kijkt vervolgens opzij of er een teamgenoot vrij staat. En die staat er: Noor staat prima vrij en vervolgens speelt Mijntje de bal prima naar haar over! Noor neemt de bal aan, maar jammer genoeg kon er daardoor nog een speelster van DTS bij. Hierdoor mist de bal net de snelheid om te scoren (maar dat had Noor toen al gedaan!).

 

Wat dat betreft zo jammer. Jullie hadden echt meer verdiend. Maar ja, zo werkt dat in het voetbal ook. Je krijgt niet altijd wat je verdiend….. Een paar mooie kansen van Jong Holland werden goed gestopt door de keepster van DTS. En een paar keer gebeurde het ook dat de verdedigster van DTS er nog goed bij kon. Dus helaas, na met rust 1-2 voor te hebben gestaan, moesten wij toch onze hoofden buigen voor de kleine (maar niet minder goede!) voetbalsters van DTS.

 

Jammer, jammer, jammer…..

 

Tja, en dit was alweer de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Het seizoen is voorbij gevlogen. Gelukkig hebben we nog 3 toernooien en de eerste op 18 mei, bij EVC uit Edam!

 

Groetjes, Petra

Jong Holland MF1 – LSVV F5

Zaterdag 27 april 2013

 

Ruststand 0-2

Eindstand 2-4

 

Doelpuntmaaksters: Megan en Bente (haar eerste !)

 

WOM: Mijntje

 

Genoten van de meiden!!!!

 

Vandaag een hoop afwezigen door vakantie, logeerpartijtje en blessure:

Pien van Diepen, Lotte, Noor en Nikki. Het voordeel was: slechts één wissel! Ook voor de speelsters erg fijn! En dat was ook terug te zien in het spel: dat was zeer goed!  Het nadeel: ik vond het toch wel jammer dat deze 4 meiden er niet waren….. L

 

Van achter naar voren, van links naar rechts, alle speelsters waren ontzettend goed aan het voetballen! Meiden, hier zit (alweer, vorige week ook) een trotste leidster/trainster achter haar laptop! Ik heb ontzettend van jullie genoten:

 

Mijntje, die het hele veld overstak om te voorkomen dat één van de spelers van LSVV zou scoren. En het mooiste is: het is haar ook nog gelukt. Als het niet was gelukt, vond ik het ook geweldig, want het feit dat je het wilt en er voor gaat, dat is zeer belangrijk.

 

Yarouskha, die de hele wedstrijd bezig was om te helpen waar nodig: dan weer achter, dan weer voor. Overal! Geweldige inzet (geldt uiteraard voor iedereen).

 

Pien M (de andere Pien was er vandaag niet) die deze wedstrijd voorstond en met haar dribbels de tegenstander het zeer moeilijk maakte. En waar nodig ook hielp in de verdediging.

 

Julia, die er nog steeds van baalt dat zij niet gescoord heeft! Julia, hij komt eraan! Vandaag heb je ook weer goed gevoetbald, als een bal uit dreigde te gaan, sprintte jij er nog achteraan, om de bal binnen te houden en een voorzet te geven!

 

Bente, onze eerste helft keepster. Weer ontzettend goed gekeept! En vandaag haar eerste velddoelpunt! Goed hoor. Jij zat er vaak dicht bij, maar vandaag lukte het dan!

 

Megan, die blijft het vervelend vinden (en dat begrijp ik ook!) om tegen kinderen te voetballen, die tot haar navel komen….. Megan, nog even geduld, volgend seizoen kom je zeker in een team mét leeftijdgenoten én met Nina! Ik vond je vandaag weer goed voetballen. En je hebt weer een mooi doelpunt gemaakt, na een lange solo!

 

Roos Buisman, vandaag doelpuntloos, maar dat betekent bij Roos (bij beide Roosjes trouwens!) niet dat zij niet aanwezig. Roos was weer overal aan het helpen, sleuren, rennen, vliegen, ga zo maar door. Ontzettend goed gespeeld weer!

 

Roos ten Boekel, voor haar geldt zo’n beetje hetzelfde voor als voor Roos Buisman, goed gespeeld, geholpen waar nodig en net als Bente (maar dan de tweede helft) ontzettend goed gekeept. Vooral die ene bal die iedereen al telde! De coach van LSVV stond vlakbij mij en hij riep ook al: goede redding keep!

 

De rest van de speelsters was vandaag niet aanwezig, die hadden andere leuke (hoewel, niet allemaal) bezigheden!

 

Volgende week alweer de laatste wedstrijd van het seizoen! En daarna nog 3 toernooien (dan speel je meerdere wedstrijden, maar elke wedstrijd duurt korter dan normaal), waarna dit seizoen er ook alweer op zit…..

 

Volgende week om 9 uur uit bij DTS (Oudkarspel). Vertrek om 8.15 uur vanaf de bloemenklok.

 

Groetjes, Petra

Vrone F8 - Jong Holland MF1

Zaterdag 20 april 2013

  

Ruststand 1-0

Eindstand 4-1

 

Doelpuntmaakster: Pien Meppelink

 

WOM: Pien van Diepen

 

Ik ga voetballen en ik vergeet: mijn voetbalschoenen……

 

Vandaag hadden we gelukkig geen team wissels en dat was te merken aan jullie spel. Daarbij was het ook prettig weer én hoefden we niet supervroeg. De wedstrijd begon namelijk pas om 13.00 uur. En dat kwam het spel van MF1 te goede!

 

Met 2 afberichten (Roos ten Boekel en Megan) en Vrone die ook veel kinderen hadden, werd er besloten om 8 tegen 8 te gaan voetballen. Hierdoor waren er maar 2 wissels (we begonnen zelfs met 1 wissel, omdat één persoon haar voetbalschoenen vergeten was…… Ik noem geen namen, maar haar naam begint met een Y… Gelukkig woont zij dichtbij en miste wel een deel van de eerste helft, maar niet de hele eerste helft!

 

Over de wedstrijd.

Wat een geweldige wedstrijd hebben jullie allemaal gevoetbald (met een extra compliment voor Pien van Diepen!)! Ik en alle supporters aan de kant hebben van jullie genoten! Met 2 goede keepsters: in de eerste helft Nikki en in de tweede helft Noor (ja ja ja, Noor haar debuut als keepster! Ontzettend stoer hoor!).

 

Iedereen was lekker aan het voetballen. En vandaag waren jullie bezig met het spelletje. En zo hoort het ook. Lekker ballen en niet kletsen in het veld!

 

Achterin was Pien van Diepen ontzettend goed aan het verdedigen. En paar keer leek het erop dat een speler van Vrone vrij voor ons doel zou komen, maar dan was daar bijna altijd Pien!

 

Bente was vandaag ook overal weer te vinden (op een goede manier). Sleurend, keihard werkend hielp zij in de aanval of de verdediging. Lekker bezig!

 

Roos Buisman was een kwelgeest (samen met Julia en Lotte) voor de verdediging van Vrone. Helaas was het geluk niet aan de zijde van Jong Holland vandaag….. Waar wij de bal aldoor net niet langs de keeper kregen, hadden zij die mazzel weer net wel.

 

Behalve Pien van Diepen, waren ook Mijntje (en 2e helft) Nikki lekker aan het bikkelen achterin. Alles om te voorkomen (op een sportieve manier) dat Vrone zou scoren.

 

En Pien Meppelink heeft het scoren ontdekt. Zij maakte vandaag het enige doelpunt van MF1. Hoe zij dat deed? Uit een corner kwam de bal in een soort van hotsenknoten begonia achtige manier bij haar terecht en zij schoot de bal keihard in het doel!

 

Helaas dus verloren, waar in mijn ogen, een gelijkspel terecht zou zijn geweest. Maar ook dat is voetbal…. Meiden ga hier mee door, het wordt beter en beter!

 

Volgende week weer lekker thuis. Op een redelijk tijdstip: om 10 uur.

 

Tot dan!

 

Groetjes, Petra

Jong Holland MF1 - DTS F6M

Zaterdag 13 april 2013

  

Ruststand 1-1

Eindstand 1-5

 

Doelpuntmaakster: Roos Buisman

 

WOM: Megan

 

Vijf wissels, is een beetje te veel…..

 

Ik heb het net nog even nagekeken, maar het is toch al een hele tijd geleden, dat wij hadden gevoetbald: 4 weken! De redenen: afgelastingen, Pasen en doordat een team naar een andere poule was gegaan.

 

Dus eindelijk mochten wij vandaag weer!

En ook nog eens tegen een meidenteam die meestal ook veel wissels hebben! Behalve vandaag…..

:-(. Vandaag had DTS maar 8 speelsters en dat betekenden 7 tegen 7. Op zich is dat helemaal niet erg, maar wel als er daardoor bijna een heel team wissel staat. Hierdoor sta je bijna (of niet bijna, maar helemaal) net zoveel wissel als dat je voetbalt (zucht, balen).

 

Maar ik heb goede hoop dat dit volgend seizoen anders is! Het is nog niet zeker, er wordt nog gewacht op het groene licht van Jong Holland, maar waarschijnlijk gaan we volgend seizoen met 2 ME (dus niet meer tegen jongens!) teams spelen! Maarrrrrrrr, zoals ik al aangaf, het is NOG NIET ZEKER!

 

De wedstrijd van vandaag kenmerkte zich dus door de vele wissels. Vandaag wilde ik niet dat iedereen helemaal dol werd van het vele wisselen (inclusief de coach), dus wisselde ik maximaal 5 speelsters per helft (of eigenlijk 10, want er waren ook 5 meisjes die als wisselen begonnen). Dat niet iedereen daar even blij mee is, begrijp ik, want je komt om te voetballen en niet om wissel te staan!

 

Wat kenmerkend is voor MF1 is dat het een heel gezellig en gemoedelijk team is. Met elkaar zijn zij altijd lekker aan het keuvelen. En daar is op zich helemaal niets mis mee!

BEHALVE ALS JE AAN HET VOETBALLEN BENT! En dat gebeurde vandaag toch iets te vaak, dat de meiden lekker met elkaar aan het kletsen waren IN HET VELD en daardoor de keepster in actie moesten komen. En zij kon niet altijd voorkomen dat er gescoord werd (ondanks dat Megan en Pien Meppelink goed stonden te keepen!)!

 

Dus dames: in het vervolg kletsen wij alleen nog maar na de wedstrijd, tijdens het douchen! Het is ontzettend fijn, dat jullie het zo goed kunnen vinden bij elkaar en daar kan ik altijd met plezier naar kijken, alleen doe mij één plezier: niet meer tijdens de wedstrijd!

 

Gezien het scoreverloop lijkt het erop alsof wij kansloos hebben verloren en de speelsters alleen maar hebben staan kletsen in het veld. Dat was dus ook niet het geval. Er werd ook goed gevoetbald en hard voor elkaar gewerkt om elkaar te helpen waar nodig.

 

Daarbij waren er ook nog wel meer kansen voor MF1 om te scoren, maar het zat vandaag wat dat betreft niet mee. Ik heb toch wel een paar keer Megan heel goed met de bal zien dribbelen, waarbij zij goed vrij voor het doel kwam, maar de bal eindigde jammer genoeg net aan de verkeerde kant van de paal……

En in de eerste helft Julia, die de bal heel mooi aangespeeld kreeg van Lotte. Julia kon vrij naar keepster, maar speelde de bal net iets te ver voor haar uit….. En de keepster van DTS deed goed mee, dus die kon de bal voor haar voeten wegschieten.

 

Zo waren er ook nog kansen voor Roos & Roos en Noor, alleen zoals ik al aangaf, het zat er vandaag dus niet in….

 

Jammer meiden, maar wij gaan gewoon door! Met de training zie ik elke keer weer dat jullie het ALLEMAAL (en echt NIEMAND uitgezonderd) kunnen! En daarbij ook elke week beter worden! Volgende week gaan we in de herkansing! Wel een beetje laat (hoewel niet iedereen dat erg zal vinden); om 13.00 uur bij Vrone (Sint Pancras). Omdat ik daar zo’n beetje naast woon, zie ik jullie daar (verzamelen bij Jong Holland om 12.15 uur).

 

En let op: maandag gaan we weer trainen!

 

Groetjes, Petra

Jong Holland F6 - Jong Holland MF1

Zaterdag 16 maart 2013

 

Ruststand 4-0

Eindstand 7-0

 

WOM: Bente

 

De Witte leeuwinnen, echter zij gingen pas na 10 minuten brullen……

 

Vandaag hadden we een uitwedstrijd thuis… Nieuw aan onze poule, Jong Holland F6.

Omdat wij 2 afberichten hadden (Roos Buisman en Pien van Diepen hadden een korfbaltoernooi met school) en de JH F6 8 jongens, zijn wij 8 tegen 8 gaan spelen. Waardoor wij deze keer maar 2 wissels hadden.

 

Vol goede moed begonnen de meiden…. Maar wat hadden de meiden het moeilijk tegen al die kleine, felle, gretige jongens! Van te voren zeiden de meiden: “wat zijn ze klein en schattig”…. Ja, maar ze kunnen wel voetballen!

 

Dus elke keer als de meiden dachten, dat zij die jongetjes kwijt waren, waren zij er toch weer! En daarbij vergaten de meiden bij bal verlies, zo gauw mogelijk weer te proberen de bal terug  te pakken!

 

En Megan had wel de meeste pech, zij moest heel vaak haar kleine buurjongen verdedigen, hij kwam zo’n beetje tot haar navel…. Tja en dan ben je toch wel bang dat je hem pijn kan doen…

 

Hierdoor had onze keepster Bente het ontzettend druk. Aanval, na aanval, wist zij te doorstaan. Maar op enig moment werd het haar te machtig, en de 1-0 viel. Hierna vielen al snel de 2, 3 en 4-0! Aan de kant schreeuwden we de meiden wakker! Want het zou toch wel vervelend zijn, als wij heel veel tegendoelpunten zouden krijgen.

 

En langzamerhand veranderde er iets bij de meiden, zij begonnen de bal beter af te pakken, kwamen soms zelfs in de buurt van het doel van de jongens… Wat was het verschil? Waarschijnlijk hadden de meiden door dat de jongens klein en schattig waren, maar wel kunnen voetballen en alles wat daarbij hoort, bal afpakken, schouderduwen, tackelen enz. enz.. Het maakte de jongens niet uit, als zij eens een schouderduw kregen of zo, zij gingen gewoon door! Dus gingen de meiden dat ook doen!

 

Daardoor werd de wedstrijd leuker. Nog niet gelijkwaardig, maar wel leuker.

 

In de rust, nadat wij lekkere limonade hadden gedronken, hadden we afgesproken niet meer te gaan “kluiten”, dus goed vrij lopen, zodat je de bal aangespeeld kon krijgen. En altijd om je heen blijven kijken, als de tegenstander aan het aanvallen is. Dit zodat je weet waar iedereen (je eigen team-genoten en tegenstanders) staat.

 

Dat ging in de tweede helft ook veel beter. Dit leidde tot een paar kleine kansen van Jong Holland. Zoals die keer dat Bente weer eens ver uitschot (de tweede helft door de wind in de rug, nog verder dan de eerste helft), de bal bij Lotte kwam en Lotte aan een lange solo begon. Maar de tegenstander wilde niet dat zij scoorde, dus ging zij hard achter haar aanlopen en konden net voordat Lotte kon scoren, de bal van haar afpakken.

 

Ook Roos ten Boekel kreeg nog een paar kleine kansen om een doelpunt te maken. Jammer genoeg hadden de meiden vandaag net niet dat geluk.

 

Helaas lukte het F6 wel om doelpunten te maken, wel: 3x. Maar het hadden er nog meer kunnen zijn, maar dat gebeurde niet door vooral Bente! Zij stond geweldig te keepen! Daarbij goed geholpen door Yarouskha en Megan! Want het gebeurde (ondanks dat het voetbal bij de meiden beter was) toch nog wel vaak dat er een paar jongetjes bijna vrij door konden lopen. Bijna, omdat Yarouskha en Megan een paar keer goed stonden te verdedigen!

 

De penalty’s wisten de meiden wel te winnen!

 

Volgende week weer een vroegertje: om 9 uur uit bij HSV (Heiloo). Hopen dat wij dan een hele wedstrijd goed spelen!

 

Groetjes, Petra

LSVV F5 - Jong Holland MF1

Zaterdag 9 maart 2013

  

Ruststand 1-4

Eindstand 2-10

 

Doelpuntenmaaksters:

Roos Buisman 3x, Lotte 2x, Pien M. 2x, Pien v D 1x, Megan 1x

 

WOM: Pien Mepplink

 

De wedstrijd van: “allemaal wisselen behalve…..”!

 

Helaas speelden wij vandaag (net als vorige week) met 5 wissels. Omdat het zo koud was, kwam Henk met de gouden tip: vaak en per 5 wisselen! Dus elke wisselbeurt was het:

“iedereen wisselen behalve…. (en de keepsters uiteraard). En als de meiden wissels stond, was daar de vader van Lotte: met zijn allen in beweging blijven, om te zorgen dat je ook warm bleef! Al springend en met de armen zwaaiend, deed iedereen haar best om het niet koud te krijgen!

 

Er was vandaag heel veel ruimte op het veld (de tegenstander had ook maar 6 spelers ipv 7), net als vorige week. Alleen vandaag ging MF1 er veel beter mee om.

 

Er waren vele aanvallen van MF1, die niet altijd in een doelpunt eindigde, maar dat is niet erg. Het is juist goed, dat jullie eens een wedstrijd konden voetballen, waar het voetballen wat makkelijker ging!

 

Dus konden de meegekomen ouders en supporters (wat een bikkels, met dit soort weer: regen, regen en nog eens regen!) ontzettend genieten van het enthousiasme van alle speelsters én de mooie aanvallen. En de nog mooiere doelpunten.

 

Door het vele wisselen, heb ik ze niet allemaal kunnen zien. Een paar licht ik er uit:

De 2e van Pien Mepplink: een mooie voorzet van Roos ten B van rechts en Pien tikte die heel goed met haar LINKS in! En het mooie is natuurlijk, dat Pien vandaag voor het eerst scoorde! En niet 1x, maar 2x!

 

Het doelpunt Lotte: een hele lange solo vanaf haar eigen helft en dan de bal mooi langs de keeper in het doel schieten!

 

En uiteraard het eerste doelpunt van de andere Pien: Pien van Diepen. Ze zag de ruimte goed en schoot de bal hard links van de keeper (voor de kijkers rechts) in het doel!

 

Tja, nu heb ik het alleen over de doelpunten en daar doe ik de rest vreselijk te kort mee! Want niet iedereen heeft gescoord, maar iedereen heeft vandaag wel goed gevoetbald!

 

Dus ik ben (zoals eigenlijk altijd!) weer trots om leidster van MF1 te mogen zijn!

 

Volgende week hebben wij een uitwedstrijd thuis. ?????? Hoe dat zit? We spelen uit tegen Jong Holland F6! Dus MF1 speelt in het oranje en JH F6 in een reservetenue.  De wedstrijd begint om 10.15 uur, dus aanwezig om 9.45 uur. Vanwege het schoolkorfbal doen Pien van D. en Roos Buisman in ieder geval niet mee.

 

Groetjes, Petra

Jong Holland MF1 - Vrone F8

Zaterdag 2 maart 2013

Ruststand 2-4

Eindstand 2-8

 

Doelpuntenmaaksters: Roos & Roos

 

WOM: Noor

 

Vijf wissels is een beetje te veel van het goede…..

 

Na een zééééér lange winterstop, oefenwedstrijden die niet doorgingen, sneeuw die veels te lang bleef liggen, was het vandaag eindelijk zo ver: we mochten weer voetballen!

 

Vandaag waren er 2 zaken waardoor er niet zo goed gevoetbald werd (de meiden kunnen namelijk véél beter):

- heel lang niet gevoetbald

- erg veel wissels.

 

Dit laatste was het geval, doordat Vrone precies 7 spelers had!

 

Zo veel wissels, dat betekent dat de speelsters bijna net zo veel wissel stonden, als in het veld…. Tja, en dan is het wel weer wennen, als je eindelijk weer het veld in mocht! En dan was te zien.

 

Erg jammer.

 

Daarom houd ik verslag van vandaag kort (en omdat ik een beetje moe ben....) en sluit af met de volgende woorden:

 

VOLGENDE WEEK BETER!

 

Groetjes, Petra

Foto's

4 februari 2013

 

Ik heb net nog 2 foto's toegevoegd aan het album "onderlinge wedstrijd MF1". Het zijn onderstaande foto's:

 

 

 

 

Castricum F8 - Jong Holland MF1

Zaterdag 12 januari 2013

 

Ruststand 1-0

Eindstand 4-0

 

WOM: Lotte

 

Na een winterstop van bijna 1,5 maand (veel en veel te lang!), was het vandaag weer zover: we mochten de wei weer in, een wedstrijd voetballen.

 

Op vrijdag én zaterdagochtend was het nog onzeker of de wedstrijd wel door zou gaan: vorst en sneeuw en het zou nog even blijven vriezen…. Dus toen we bij de poort verzamelden om 8 uur (pfffffffffffff, wel weer erg vroeg!), was het nog niet zeker.

 

Gelukkig werd ik ook onderweg niet gebeld: dus het voetballen ging door!

 

Vandaag waren er drie afwezigen:

Bente (dagje uit), Megan en Mijntje waren ziek (beterschap! We hebben jullie gemist).

 

Dus 9 speelsters! Ook wel eens lekker. Nu hoopten we dat we 8 tegen 8 konden spelen (dan werden de speelsters niet zo koud langs de lijn), maar helaas had Castricum precies 7 speelsters/spelers. Achteraf ging dit prima, want doordat er weinig wind stond, was het niet zo koud.

 

De keepsters van vandaag waren Pien D en Roos Buisman (wat een kanjers toch, ze stonden zo goed te keeper, dat zie ook de coach van Castricum).

 

Zij waren vandaag niet de enige kanjers, iedereen heeft goed gevoetbald! Het is zo leuk om te zien hoeveel beter jullie al geworden zijn. En het leuke is: jullie gaan nog beter worden. Zeker nu we ook om de week op maandag gaan trainen (de eerste keer is 21 januari).

 

De opstelling

Vandaag speelden we voor het eerst met 3 achter en 3 voor. En dat beviel erg goed, dus daar gaan we zeker mee door.

 

Achter:

Rechts: Yarouskha, midden: Nikki, links: Roos Buisman

 

Voor:

Rechts: Julia, midden: Roos ten Boekel, links: Lotte

 

Wissels:

Pien Meppelink en Noor

 

Nou heb ik al wat verraden, over de wedstrijd, maar vooraf was ik erg nieuwsgierig hoe het zou gaan, een nieuwe opstelling, lang niet gevoetbald enz. enz. Dat ging dus prima!

Er werd voor elke centimeter gevochten, als tijgers (leeuwinnen?) stonden de meiden in het veld. Dit harde werken werd regelmatig afgewisseld met goed voetbal. Een paar voorbeelden:

 

Nikki, die centraal achterin bijna niet te passeren was. En als het wel gebeurde, hielp onze keepster. En als Nikki de bal had, schoot zij die goed weg (als er niemand vrij stond).

 

Roos Buisman, maakt ook niet uit waar ik haar neer zet, achter, voor, midden, links, rechts of op doel. Overal staat zij haar mannetje. Mooiste actie: solo tot de middenlijn en daarna de bal goed overspelen naar Julia.

 

Julia, onze gazelle. Wat kan zij hard lopen, met die lange benen van haar en ondertussen ook bal goed meenemen. Nadat zij de bal van Roos had ontvangen, maakte zij een mooie rush met de bal. Toen het kon, speelde zij de bal over naar Lotte.

 

Lotte, wat was jij vandaag dicht bij een doelpunt. Helaas lette de keeper goed op. Maar nadat jij (een andere aanval dan die ik hiervoor noemde) van Nikki had gehad, ging jij een lange solo (zo’n beetje vanaf halverwege het veld) aan, met dus bijna (zo jammer van het bijna) een doelpunt. Een hele mooie actie!

 

Yarouskha, die vandaag een paar mooie balletjes gaf aan het teamgenoten en verdedigend onze keepsters heel goed hielp. Met als hoogtepunt de bal die jij in de eerste helft naar Roos ten Boekel speelde, mooi langs een van de spelers van Castricum, waardoor Roos de bal makkelijk kon aannemen en weer overspelen.

 

Noor, ook op meerdere plaatsen inzetbaar, met dat mooie linkerbeen (mensen die linksbenig zijn, hebben vaak een hele mooie techniek, dat betekent dat je de bal op een goede (en mooie) manier kan raken). Wist een paar de bal goed terug te halen, waardoor de tegenstander op het verkeerde been stond. En vervolgens de bal weer goed over te spelen.

 

Trouwens, dat terughalen zie ik steeds meer meiden doen. Vooral blijven doen, ook al lukt het niet altijd!

 

Roos ten Boekel, met de fluwelen trap. Vandaag stond zij middenvoor of middenachter.  En allebei deed zij met veel enthousiasme. Gaf pasjes aan Julia, Lotte, Yarouskha. Ja aan wie niet eigenlijk?? En als zij niet kon passen, dan probeerde zij te passeren. Heel goed!

 

Pien Meppelink, is ons dromertje, dan is zij lekker de bal aan het afpakken of mooi aan het dribbelen met de bal en soms ook weer niet… Vandaag was je ijzersterk bezig. Het zal wel aan de naam hebben gelegen ;-) want ook Pien van Diepen voetbalde weer alsof zij al jaren voetbalt, in plaats van 5 maanden! Maar nog even over Pien M, de voetballers van Castricum kwamen er niet voorbij, als je achterin stond. Een soort van dijk: er ging niets doorheen.

 

En Pien van Diepen, als keepster in de eerste helft stond je lekker te keepen. Na een paar keer proberen  ging het uitschieten goed, het tegenhouden van de bal ging goed, alles ging goed.  In de tweede helft weer in het veld en ook daar was je weer goed (dan zijn wel een hoop “goedjes”, en terecht).

 

Kortom: een leuke wedstrijd. Helaas dus verloren, maar dat mag de pret niet drukken!

 

Meiden een tip:

Fouten maken mag. Ook meerdere keren dezelfde fout. Het belangrijkste is dat je het blijft proberen, ook doe je het honderdduizend keer fout!!!!

 

Volgende week spelen we weer eens tegen een meisjesteams: Spartanen MF1. Om 12 uur uit in Wognum, dus om 11 uur verzamelen (uitslapen!!!!).

 

Groetjes, Petra

Indeling voorjaarscompetitie

De poule van de voorjaarscompetitie voor Jong Holland MF1/F5M ziet er als volgt uit:

 

1DTS F6MOudkarspel
2HSV F5Heiloo
3Jong Holland MF1Alkmaar
4LSVV F5Zuid-Scharwoude
5Vrone F8Sint Pancras

 

Dit zijn slechts 5 teams. Waarschijnlijk zal er nog één team worden toegevoegd.

Jong Holland MF1 - LSVV F10M

Zaterdag 1 december 2012

  

Ruststand 1-2

Eindstand 1-3

 

WOM: Noor Beentjes

 

Doelpuntmaakster: Roos ten Boekel

Hoor de wind waait door de bomen….

 

Zou dat de reden zijn, van de eerste 10 minuten? Allemaal een beetje zenuwachtig voor wat de Goed Heilig Man jullie komt brengen? Want de overige 30 minuten was echt ontzettend goed!

 

Vandaag was er helaas weer één afwezige: Julia. Zij was niet helemaal fit, dus lekker een dagje thuis, bij de kachel? Nou je hebt wel wat gemist (en wij jou ook!).

 

De eerste 10 minuten speelde LSVV beter en jammer genoeg, scoorden zij ook 2x in deze tijd…. Even was ik bang voor hoe het verder zou gaan. Nou dat is dus nergens voor nodig. Hierna zijn de meiden van MF1 steeds beter gaan voetballen. Als vechtend en beukend (uiteraard op de goede manier), ging de meiden van Jong Holland MF1 de strijd aan met de meiden van LSVV. Dit ontaarde in een hele leuke en vermakelijke wedstrijd!

 

En de kansen die wij hadden….. Waarbij Megan vandaag toch wel pech had. Zij kwam een paar keer goed vrij voor de keepster: de ene keer kwam je (keiharde!) schot op de paal terecht en de andere keer net aan de verkeerde kant van de paal (net naast…).

 

Gelukkig had tussendoor Roos ten Boekel nog wel gezorgd voor de 1-2.

 

Vervolgens nog een paar corners (geschoten door Bente of Roos ten Boekel), waarbij we weer pech hadden, Yarouskha had een mooi schot, maar deze ging net naast…..

 

Achterin stonden de verdedigsters hun mannetje…. euh…. vrouwtje weer!!! Met als keepster (1e helft) Roos Buisman. LSVV kwam er nu niet meer doorheen.

 

In de rust hebben we het kort gehouden: doorgaan met wat we nu aan het doen zijn: goed je best doen en lekker voetballen!

 

En inderdaad, de meiden gingen er weer verder mee. Hierdoor kwamen er weer (kleinere en grotere) kansen voor Lotte, Roos Buisman, Megan, Bente (ja, ik ga alle namen opnoemen), Pien & Pien, Roos ten Boekel, Yarouskha, Julia (grapje…..), Lotte, Nikki (oh nee, zij keepte de 2e helft….), Mijntje en Noor.

 

Het voetbal in de 2e helft was dus goed. Het is erg jammer dat jullie geen doelpunt hebben gemaakt, want jullie hadden het zeker verdiend, om minimaal gelijk te spelen! Helaas mocht het vandaag niet lukken…..  Maar LSVV lukte het nog wel één keer om te scoren. Eindstand daardoor 1-3.

 

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop! Om 9 uur spelen in Castricum, om 8 uur verzamelen bij Jong Holland.

 

Oh ja, er was één meisje die vandaag héél erg te laat was: dus trakteren! Wie dat was? Dat weet zij zelf wel (en anders helpen wij haar wel herinneren!). Lekker voor volgende week, voor na de wedstrijd!

 

Groetjes, Petra

Jong Holland MF1 - HSV F5

Zaterdag 24 november 2012

 

Ruststand 0-5

Eindstand 0-8

 

WOM: Pien van Diepen

 

Een paar steekwoorden van vandaag:

 

Koud, koud, koud, koud, koud, koud……

 

Tja, en wat gaan wij (euh…. Ik….) daar de volgende keer aan doen? Zorgen dat jullie het héél erg warm hebben voor de wedstrijd begint! Hoe ik dat ga doen….. ja….. dat is nog een geheim!

 

Vandaag de allerlaatste wedstrijd van de bekerpoule. Daar wij er al 2 hadden verloren, was de kans dat wij door gingen, héél erg klein. Daarbij moesten er ook nog eens gevoetbald worden tegen een ploeg die goed speelt in de 5e klasse: 2 klassen hoger dan MF1.

 

Van te voren was ik daarom bevreesd voor het eindresultaat. En het is gebleken dat ik toch nog meer vertrouwen moet hebben in de speelsters van MF1. Zeker als je daarbij bedenkt, dat een hoop speelsters het de hele wedstrijd kou hebben gehad en daarom ook niet zo goed hebben gespeeld, als zij elke keer weer op de training laten zien!

 

Yarouskha was de hele week ziek geweest, dus die bleef nog een dagje binnen. Dit hield in dat er 11 speelsters waren. HSV wilde wel 8 tegen 8 gaan spelen, dus waren er 3 wissels.

 

De eerste helft ging Bente keepen en in de tweede helft wilde Roos ten Boekel het weer eens proberen. Nou dames:  jullie hebben uitstekend gekeept!

 

Ook de verdediging heeft geknokt voor wat het waard is. En dan mag ik de aanval niet vergeten!

 

Daarbij was de tweede helft beter dan de eerste helft. Maar volgens mij kwam dat omdat de meeste speelsters het toen niet zo koud meer hadden. Helaas gold dat niet voor iedereen. Als ik Julia in het veld zag lopen, net als Megan, kreeg ik het zowat koud….. Ik hoop dat jullie vanmiddag lekker bij de kachel of zoiets hebben gezeten en nu weer lekker warm zijn. Net als de rest van de speelsters!

 

Oeps, terug naar de wedstrijd!

 

Zoals ik al schreef: er werd volop gebikkeld door de dames in de verdediging, met hulp van het midden veld en waar nodig de aanvalsters.

Ondanks dat we met man (vrouw) en macht probeerde te voorkomen dat HSV zou scoren, kwamen zij toch voor. Helaas werden zij bij het 2e doelpunt ook een beetje geholpen door een speelster van MF1. Let op: dat zal niet het laatste eigen doelpunt zijn! Als je je best doet: helaas, pindakaas!

 

Af en toe kon MF1 eruit komen, maar vandaag kwamen we helaas maar een paar keer in de buurt van het doel van de tegenstander.

 

Zoals ik al aangaf: een hoop speelsters hadden last van de kou en daarom in de rust afgesproken dat wij veel zouden gaan rennen. Daarbij een hele korte rust, snel naar het veld: en tikkertje!

Bij een aantal heeft dit geholpen, maar helaas niet bij iedereen…..

Ik merk dat ik in herhaling ga vallen, dus ik stop met het verslag.

 

Volgende week weer tegen meisjesteam en nu eens een keer minder vroeg: om 9.45 uur (uitslapen?!?!?!)

 

Groetjes, Petra

Jong Holland MF1 - DTS F6M

Zaterdag 17 november 2012

 

Ruststand 0-2

Eindstand 1-3

 

WOM: Roos Buisman

 

Doelpuntenmaaksters: Roos Buisman

 

Er was al zolang naar uitgekeken en vandaag was het eindelijk zo ver: Jong Holland MF1 speelde een wedstrijd tegen een ander meisjesteam: DTS F6M.

 

En gezien de stand in de ranglijst, zou het waarschijnlijk een gelijkwaardige wedstrijd worden. Nou dat klopte, het was een leuke, sportieve en gelijk opgaande wedstrijd. Helaas was de winnaar van vandaag niet Jong Holland, maar de meisjes van DTS.

 

Omdat het koud was en beiden teams veel speelsters hadden (allebei 12!), werd er besloten om 10 tegen 10 te spelen. Achteraf niet zo handig, maar ja, het was ook belangrijk dat iedereen lekker kon voetballen en niet aan de kant stond kou te kleumen!

 

Zoals ik al aangaf, was het een gelijkwaardige wedstrijd, met kansen over en weer, waarbij zowel Jong Holland als DTS ook nog eens het aluminium van het doel hebben getest. Dat was dus goed….

 

De kansen (of bijna kansen voor Jong Holland):

Tja…. Ik denk dat ik dan alle namen kan opschrijven. En niet alleen vanwege de kansen, maar ook vanwege het goede samenspelen!

Soms iets te goed, waardoor het moeilijk was om een bal wat verder te schieten.

 

Voor Megan (op de paal) en die keer dat zij de bal goed overspeelde en het schot van Roos (via de keepster) Buisman toch nog een doelpunt werd.

De bijna kans van Pien D.: een hele mooie solo, maar helaas waren er toch te veel tegenstanders en iets te weinig hulp.

De mogelijkheid van Roos ten B: ook zij kwam ver, maar voordat zij kon schieten, had de keepster van DTS de bal al in haar handen….

Bente, die de bal had afgepakt en goed via de zijkant ging dribbelen, maar ook hier waren er tegen veel speelsters….

Of anders Julia en Mijntje: ook deze 2 meisjes waren vandaag weer goed aan het voetballen, helaas geen kansen of doelpunten, maar wel weer heel veel gelopen!

Ondertussen werd er achterin (Yarouskha, Nikki en Lotte) veel aan gedaan om te voorkomen dat DTS zou scoren. Maar soms waren er toch weer iets te weinig speelsters van Jong Holland….

En nu vergeet ik volgens mij nog een paar speelsters…? Ja, inderdaad: Pien M, het beste paard van stal! Je was weer goed bezig, Pien!

Helaas (hoorde ik vanavond) was Noor ziek. Beterschap! Tot woensdag.

 

Ondanks het verlies heb ik weer genoten van het enthousiasme van alle speelster. En ook het voetballen gaat elke week weer beter!

 

Volgende week laatste keer beker: weer vroeg (pfffff) om 8.45 uur thuis tegen HSV (Heiloo) F5.

 

Groetjes, Petra

Meervogels F4 - Jong Holland MF1

10 november 2012

 

Ruststand 6-0

Eindstand 9-0

 

WOM: Lotte Veen

Na het goede resultaat, gingen we vandaag voor het vervolg. En het vreemde was: het was er wel én het was er niet..... Euh????

Daar bedoel ik mee dat er gedeelten van de wedstrijd goed gevoetbald werd, maar helaas ook delen minder. En dat had vooral met opletten en kletsen in het veld te maken: opletten moet je altijd, kletsen in het veld niet. Uiteraard mag je elkaar wel aanwijzingen geven in het veld (als je vrij staat of je ziet dat een teamgenoot vrijstaat), maar niet over het tv-programma van gisteren, het weer van vandaag of dat je naar een verjaardag gaat!

 

De delen van de wedstrijd die wél goed gingen, waren heel erg leuk om te zien. Julia die 2e helft voor stond en dat heel goed deed, met de bal aan de voet is zij heel snel, dat gaat steeds beter.

De keepsters waren vandaag ook weer heel goed bezig: Nikki in de eerste en Bente in de tweede helft. Jullie hebben heel veel ballen tegengehouden!

Lotte die vandaag op verschillende plaatsen heeft gestaan: voor, midden én achter! Een soort "je komt mij overal tegen".

Yarouskha die enerzijds achter wilt staan, maar het voor ook leuk vindt! Nou, je mag het allemaal proberen, alleen maar goed om niet op een plaats te willen voetballen!

Pien M heeft het dribbelen helemaal door! Als je kan: proberen te dribbelen met de bal en als dat niet kan, schiet je de bal in de richting van het doel van de tegenpartij.

Pien van D is ook een veelzijdige speelster. Zij wilt graag achter staan, maar ook midden kan zij goed, dus wisselen wij dat af!

Roos Buisman: als zij gaat dribbelen (bijna altijd met een puntje van haar tong uit haar mond, in volle concentratie), nou dan moet de tegenstander goed opletten, want voor je het weet, schiet zij heel hard op doel.

En uiteraard Roos ten Boekel. Zij wilt heel graag voor voetballen (eigenlijk bijna iedereen...), maar heel gemeen: soms moet ze achter... Maar ook dat kan zij prima, het is gewoon handig als er een beetje afwisseling is.

Noor gaat met de week beter voetballen! Nog even en zij is de baas over de bal, ipv de bal over haar! Nog even geduld en ook jij zal een doelpunt maken!

Mijntje viel mij vorig week al op door haar goede spel en dat deed zij vandaag weer. Zij was niet helemaal tevreden, maar ik vond dat jij het heel goed doet. Jij durft al met beide voeten te schieten.

Over de wedstrijd: ik hou het bij de rust- en eindstand! Volgende week weer een verslag! Dan spelen we 8.45 uur thuis tegen DTS F6M: ja, eindelijk ook een meidenteam! Kom op tijd, want er wordt want anders moet er getrakteerd worden (mjammie). We krijgen nog een traktatie van Roos en Boekel én Pien van Diepen!

De eerste overwinning van MF1

Zaterdag 3 november 2012

 

Jong Holland MF1 - Castricum F9

 

Ruststand 1-0

Eindstand 3-2

 

WOM: Megan

 

Doelpuntenmaaksters: Megan, Yarouskha en Nikki

 

Nadat de meiden er al een paar keer dichtbij waren geweest, was het vandaag eindelijk zo ver: DE EERSTE OVERWINING VAN HET SEIZOEN. En hij was ontzettend terecht!

 

Het was vanochtend nog wel spannend, zou het wel doorgaan, want het had gisteren en vannacht toch wel heel erg veel geregend….. Gelukkig stond het op de website van Jong Holland: alles ging door bij Jong Holland!

 

Iedereen was er vandaag weer, dus geen vakantiegangers of zieken. Daar ben ik erg blij om, want nu heeft iedereen mee kunnen juichen met alle doelpunten en na afloop van de wedstrijd!

 

De tegenstander van vandaag, Castricum F9, had 9 spelers en daarom gingen we 8 tegen 8 spelen. Dit hield wel in dat er 4 wissels waren en iedereen 2x heeft gewisseld (behalve de keepsters, die 1x).

 

De eerste helft stond Roos Buisman op doel. Achter stonden Yarouskha, Bente en Nikki, midden Pien D en Mijntje, voorin Noor en Lotte.

Dat hield in dat als wissel begonnen Julia, Roos ten B, Megan en Pien M.

 

Vanaf het begin was het al een beetje zichtbaar: de komende overwinning? Hoezo? Omdat Jong Holland meer aan het aanvallen was, dan Castricum. Hierdoor ontstonden allerlei kansjes om een doelpunt uit te maken.

Tegelijkertijd moest achterin wel opgelet blijven worden, want ook Castricum kwam voetballen om doelpunten te maken. Een paar keer leken zij ook gevaarlijk te worden, maar dan was daar de verdediging, Yarouskha en Nikki die erg goed stonden te verdedigen. En als zij er even niet waren, was Mijntje er ook nog!

 

Terwijl dus achterin alles in orde was, werd er voorin steeds beter overgespeeld. En waar kon, werd er met de bal gedribbeld.

 

Het eerste doelpunt, was een hele mooie aanval, waar heel veel speelsters aan mee deden! Het begon (hoe kon het ook anders) van achteruit (dus bij het verdedigen). Nadat Mijntje bij het verdedigen de bal goed had afgepakt en overgespeeld (met links!) naar Pien D (die zich goed aanbod). Pien ging dribbelen, tot zij zag dat dat niet meer lukte, toen speelde zij over naar Roos ten B. Roos nam de bal goed mee naar de zijkant en passeerde nog 1, 2, 3 spelers van Castricum. Vervolgens gaf zij de bal goed voor op Megan (die héél erg vrij stond). Megan bedacht zich geen moment en schot de bal goed in de verre hoek. Hier kon de keepster van Castricum echt niet bij: 1-0!

 

En hierna kregen we nog een paar kansen voor een doelpunt. Maar die schoten gingen net naast het doel, of werden goed gered door de keepster van Castricum.

 

In de rust hebben we afgesproken om door te gaan met wat wij aan het doen waren: lekker voetballen, als het kan dribbelen en proberen om nog meer doelpunten te maken.

Nou dat heb ik geweten: want er vielen wel 4 doelpunten na rust, alleen verdeeld over beiden ploegen…  

 

Met Bente als 2e helft keepster, en verder de basisopstelling (de meiden die in het veld stonden de 1e helft) werd er aan de 2e helft begonnen.

 

Het eerste doelpunt kwam uit een corner. Op dat moment hadden wij al meerdere corners achter elkaar gehad en de bal wilde er aldoor maar niet in, op de paal, de keepster hield hem, naast of het laatste moment nog afgepakt door een tegenstander. Daardoor bleef het spannend. Tot dus die ene corner: Roos Buisman schoot de corner goed voor het doel en daarna een kleine kluts, uiteindelijk kwam de bal voor Yarouskha haar voeten en zij wist wel wat te doen: zij schoot de bal goed in het doel! Jippie, 2-0.

 

Kwam het doordat we 2-0 voor stonden en dachten sommige speelsters er te makkelijk over? Nee, dat was niet het geval. Maar Castricum wilde natuurlijk ook graag een doelpunt maken. Daar hielpen wij een klein beetje bij. Bij een ingooi: gooi de bal altijd naar voren (dus richting het doel van de tegenstander). Ik zal woensdag uitleggen wat ik daar precies mee bedoel.

 

Met een ingooi (door ons) kwam een bal bij een speler van Castricum terecht in plaats van bij een speelster van Jong Holland. Het jongetje mocht een heel eind dribbelen. Weliswaar werd er geprobeerd te verdedigen, maar helaas, het jongetje wist toch een doelpunt te maken….. L

 

Dus het was nu weer de beurt voor Jong Holland. We gingen weer vol in de aanval. Daarbij mochten de verdedigsters ook helpen (want het heeft geen zin om achter te blijven, als er geen spelers van de tegenpartij zijn) met aanvallen. En ook Nikki (en zij wil zo graag een keer voor spelen) ging mee helpen.

 

Ook nu was er (weer) een corner voor Jong Holland. Nu werd de bal geschoten door Roos ten Boekel. En net als bij het doelpunt van Yarouskha was er weer een kluts voor het doel van Castricum. Deze keer kwam de bal tussen Nikki en Pien M terecht. Ja, nee, ja, nee, ja!!!!!!!!! DOELPUNT!!!!

 

We hadden weer 2 doelpunten meer dan Castricum!

 

Nou, we waren net uitgejuicht en toen stond het alweer 3-2…. Weer een snelle uitbraak door Castricum en de bal lag in ons doel…..

 

Hierna waren er nog 5 spannende minuten: zou Jong Holland MF1 de voorsprong vast kunnen houden? Of zouden  we nog een doelpunt maken? Beiden niet dus. Maar dat maakte niet uit, want:

 

OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ WIJ HEBBEN GEWONNEN, WIJ HEBBEN GEWONNEN. OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ

 

Kortom meiden: een geweldige wedstrijd. Lekker nagenieten, dat doe ik namelijk ook.

 

En nog even voor alle duidelijkheid: vandaag hebben we met z’n allen gewonnen:

Bente, Julia, Lotte, Megan, Mijntje, Nikki, Noor, Pien D, Pien M, Roos ten B, Roos B en Yarouskha!

 

Volgende week mogen we weer aan de bak! Om 9 uur in Akersloot tegen Meervogels F4, verzamelen om 8 uur.

 

En denk erom: kom op tijd, anders moet je trakteren! Dus Roos ten Boekel…… Neem je wat lekkers mee?

Groetjes, Petra

Achtste wedstrijd van Jong Holland MF1

Zaterdag 27 oktober 2012

 

ADO ’20 F7 - Jong Holland MF1

 

Ruststand 1-3

Eindstand 5-3

Doelpuntenmaakster: Roos ten Boekel

 

WOM: Yarouskha

 

Het was voor het eerst dat het erg koud was! Daarom waren alle ouders gewaarschuwd: als het even kon, een panty of een legging aan (onder de voetbalbroek). Een aantal speelsters vond dat een raar idee, maar toen bleek dat meerdere een legging of panty aan hadden, was het snel gewend!

 

Met dit koude weer, zijn handschoenen voor de speelsters ook geen overbodige luxen. Er waren diverse meiden, die hele koude handen hadden!`

 

In de kleedkamer werd de opstelling gegeven en het volgende besproken/afgesproken:

- iedereen zal proberen de bal niet zomaar weg te schieten

- dus iedereen zou proberen de bal eerst aan te nemen;

- vervolgens kijken of er met de bal gedribbeld kan worden; of

- de bal het beste kon worden geschoten, in de richting van het doel van de tegenstander

 

Daarbij zouden de speelsters die de bal niet hadden:

Proberen naar een plaats in het veld te lopen, waar zij vrij stonden.

 

De ene had hier wat meer moeite mee, dan de andere, maar DAT GEEFT HELEMAAL NIET! Ik zal dit blijven herhalen, totdat je dit automatisch probeert.

 

Vandaag hadden wij 10 speelsters, Noor had een partijtje en Pien van Diepen was op vakantie.

ADO ’20 had ook 10 speelsters/spelers, dus spraken wij af, om 9 tegen 9 te gaan voetballen. Het leek wel prettig, maar één wissel. Maar dat was achteraf niet zo handig, van mij. In het vervolg gaan wij (als het kan) met in ieder geval 2 wissels spelen. Aan het einde van de wedstrijd waren de meeste toch wel erg moe: de koek was gewoon op!

 

De beide teams streden voor elke meter! Alle jongens en meisjes van Jong Holland en ADO deden erg hun best! Dit was een goede wedstrijd en leuk om te zien!

 

Het duurde niet lang of we stonden 0-1 voor: een actie van Pien Meppelink: zij kreeg de bal en ging (zoals afgesproken) kijken of zij ook kon dribbelen met de bal! En zij kwam ver! Onderweg kwam ze meerdere keren spelers of speelsters van ADO tegen. Ook raakte zij de bal meerdere keren kwijt, maar ging daarna meteen door om de bal weer af te pakken. Een hele goede actie van haar. Na haar vele bikkelen, wist zij de bal naar Roos ten B te schieten. Roos ging ook nog even dribbelen en schot daarna op doel. Haar schot was onhoudbaar voor de keeper van ADO!

 

Daarna was het de beurt voor ADO, meerdere keren kwamen zij gevaarlijk vrij voor onze keepster, de eerste helft was dit Megan. Maar onze keepsters (in de tweede helft Nikki) stonden weer een berepartij te keepen. De bal werd op allerlei manier uit het doel gehouden: met de handen, de voeten, de benen, enz.

 

Helaas waren de verwarrende lijnen de inleiding op het tegendoelpunt (er was een extra lijn voor het doel, maar die deed niet mee, was alleen maar verwarrend), waardoor ADO de gelijkmaker kon scoren. Maar gelukkig, MF1 ging niet bij de pakken neer zitten en ging weer snel goed voetballen, om proberen een doelpunt te maken.

 

Na de aftrap gingen Bente en Roos Buisman meteen in de aanval, al overspelend en dribbelend kwamen zij steeds dichter bij het doel van de tegenstander. Zouden zij scoren? Helaas, het schot van Roos Buisman werd goed tegengehouden door de keeper van ADO.

 

De volgende aanval dan? Nee, deze bal werd afgepakt en ADO ging weer richting het doel van Jong Holland. Gelukkig voor alle supporters van MF1 werd de bal over het doel geschoten.. Pffff, opluchting!

 

Hierna ging de bal weer naar Julia, zij schoot deze goed naar Pien M en Pien ging weer goed dribbelen. Nadat de tegenstander was gepasseerd, speelde Pien de bal naar Bente. En Bente ging er vervolgens met de bal vandoor, richting het doel van ADO. Daarna ging de bal naar Roos ten Boekel, en Roos wist alweer de keeper te verrassen, 1-2!

 

En snel daarna wel het zelfs 1-3, een heel mooi en hard schot van Roos ten Boekel ging ruim over de keeper van ADO heen! Een geweldig doelpunt!

 

Kort daarna was het rust. We hadden afgesproken op het veld te blijven, omdat onze kleedkamer kilometers ver weg was! Het kon niet verder!

 

De tweede helft ging verder waar de eerste helft was gestopt: met 2 teams die goed aan het voetballen waren. Beiden probeerde ook om een doelpunt te maken. Maar helaas was bij Jong Holland de koek op, de ene naar de andere speelsters wilde wel wisselen. Niet allemaal, gelukkig (want er was vandaag maar één wissel), maar dat was mede de oorzaak, dat de tweede helft het voetballen moeilijker werd. Er waren ook speelsters die door bleven gaan, ondanks dat zij moe waren, maar het was te zien dat jullie moe waren….. Erg jammer, daarom: altijd met 2 wissels (of meer, dat hangt ook van de tegenstander af).

 

Hierdoor gebeurde het te vaak, dat Yarouskha in haar uppie meerdere tegenstanders moest verdedigen. En ondanks dat zij dat goed probeerde, was het soms te moeilijk. Ook Nikki stond goed te keepen, maar voor haar gold hetzelfde als voor Yarouskha: de overmacht was soms te groot!

 

Voor alle duidelijkheid: zowel Megan als Nikki hebben héél goed gekeept!!!!

 

De eindstand was 5-3. Jammer, meiden! Gelukkig hebben wij volgende week weer een kans. Om 10 uur thuis tegen Castricum F9. Kijken of wij deze wedstrijd meer doelpunten maken, dan onze tegenstander!

 

Groetjes,

Petra

Zevende wedstrijd van Jong Holland MF1

Zaterdag 20 oktober 2012

 

Jong Holland MF1 – AFC ‘24 F5

 

Ruststand 0-7

Eindstand 0-13

 

WOM: Mijntje

 

De wedstrijd van vandaag.... tja, wat kan ik daar over vertellen?

Toen ik net naar huis reed dacht, wat een wedstrijd! We hebben toch wel veel tegendoelpunten gehad. De meeste tot nu toe. Hoe erg is? Ligt het aan ons? Om eerlijk te zijn, wel een beetje. Maar een klein beetje.

 

Ik heb namelijk net op voetbal.nl (een website van de KNVB waarom alle wedstrijden en poules staan; van F-pupillen tot en met senioren) gekeken en zag dat AFC ’34 een klasse hoger speelt dan Jong Holland MF1! En dat kon je zien, alleen jongens en één meisje konden net iets makkelijker schieten, beter overspelen enz enz.

 

Daarbij moeten een hoop meisjes van MF1 toch wel wennen als zij op het middenveld spelen (dus aanvallen en verdedigen). Want als wij de bal hebben en die onverwacht weer kwijtraken, dan duurt het even voor de meeste door hebben, dat er mee geholpen moet worden in de verdediging… Dus daar gaan we nog meer op trainen!

 

En meiden, het is niet fijn zo’n uitslag, maar niet het einde van de wereld.

Ik (en jullie ouders enz. ook) zie jullie elke week beter worden: het schieten, het kijken, het aannemen, om bijvoorbeeld op te noemen.

 

Dus houd moed (dat doe ik ook, het komt echt goed!)!

Waarom: omdat mijn ervaring is, dat het voor elk nieuw team gewoon heel moeilijk is, de eerste seizoenshelft (zeg maar tot en met de Kerst). Daarna gaat het steeds beter (zoals jullie nou ook al zien).

 

Wat verder over deze wedstrijd? Ik houd het kort, vandaag.

We hadden 3 afberichten: Julie vanwege vakantie, Lotte moest nog herstellen van een behandeling en Yarouskha was ziek.

AFC had 8 kinderen (7 jongetjes en 1 meisje), dus gingen wij 8 tegen 8 spelen.

Hierdoor was er voor mij weinig te doen, met één wissel, dus kon ik jullie heel goed aanmoedigen en aanwijzingen geven.

 

Binnen een paar minuten bleek dat AFC een paar (een stuk of 5) maatjes te groot voor ons was. Alles ging bij hun een stuk makkelijker af.

 

Er werd echt wel hard gewerkt door de meiden van MF1, maar het zat vandaag niet mee. Daarom: een kort verslag!

 

Volgende week hebben we weer een uitwedstrijd: om 9.15 uur in Heemskerk bij ADO ’20. Weer vroeg naar bed én weer opstaan, want verzamelen om 8.15 uur.

 

Groetjes, Petra

Zesde wedstrijd van Jong Holland MF1

Zaterdag 13 oktober 2012

 

Jong Holland MF1 – Limmen F5

 

Ruststand 0-6

Eindstand 1-10

Doelpuntenmaakster: Roos Buisman

 

WOM: Pien Meppelink (beter bekend als Pien M. te A.)

 

Een nieuwe wedstrijd, dus weer nieuwe kansen voor Jong Holland MF1. Nadat vorige week op een paar seconden na, wij de volle winst hadden kunnen pakken, gingen wij vandaag voor de herkansing. Vandaag kwam Limmen op bezoek.

 

En Limmen had…… Frank! Frank? Ja, Frank! Wie is Frank nu weer? Frank was de talk of the town, vandaag bij de meiden van Jong Holland. Waarom dan? Tja, ach, dat is ook niet belangrijk. Waarom ik dan over hem begin?

 

Dames, laat de tegenpartij de tegenpartij en houd je bezig met je eigen spel! Want dat deden jullie niet in de eerste helft! Jullie waren meer over Frank aan het kletsen, dan Frank en de rest aan het verdedigen. Het zal wel vaker voorkomen dat er bij de tegenpartij iemand speelt, die je raar vindt!

 

Dus de les van vandaag is:

HOUD JE BEZIG MET JE EIGEN SPEL!

 

Mooi, heb ik dat ook gehad.

Nog héél even: in de eerste helft gebeurde het jammer genoeg te vaak, dat jullie bij elkaar, in het veld (!) stonden en het over het gedrag van Frank hadden. En daardoor vergaten jullie te verdedigen. Het gebeurde meerdere keren dat daardoor er 2 of 3 jongetjes naar het doel van Pien M konden lopen (met bal uiteraard) en zij daarna een hoek voor het uitzoeken hadden. Pien M stond écht goed te keepen en doelpunten te voorkomen, maar met zo’n overmacht aan spelers, wordt het toch wel heel moeilijk voor een keepster.

 

In de rust hebben we dus afgesproken het alleen nog maar over het voetballen te hebben in het veld. En dat heeft (gelukkig) gewerkt, in de tweede helft werd er door jullie veel beter gevoetbald. Wat ook tot kansen leidde (wat in de eerste helft niet was gebeurd).

 

Ik zal er een paar opnoemen:

 

De eerste die ik mij herinner, is dat Roos ten Boekel een bal goed over alles en iedereen heen schot, waarbij Pien M net iets eerder bij de bal was, dan de tegenstander, er werd gegild en aangemoedigd aan de kant: maar helaas, haar schot ging net naast het doel….

 

De andere Pien (van D te A) kan er ook wat van: eerst de bal goed afpakken van F, vervolgens met de bal doorrennen en deze overspelen naar Roos ten Boekel. Roos ging toen wat jongetjes passeren, maar ook deze aanval leidde niet tot een doelpunt.

 

Maar, gelukkig, de eer werd vandaag wel gered. En dat deed Roos Buisman. In de rust had zij nog gevraagd of ik zou juichen als zij zou scoren… En dat heb ik gedaan. Dan doe ik namelijk bij elk doelpunt dat een speelster van MF1 maakt!

 

En het was weer een mooi doelpunt, uit een mooie aanval. Het begon achterin, met het goede verdedigen door (o.a.) Megan. Zij schot de bal goed naar voren, naar Mijntje. En Mijntje wist de bal goed naar Roos Buisman te schieten. Roos wist 1, 2, of 3 jongetjes te passeren én de keeper. Hierdoor was de eer gered.

 

Sowieso hebben jullie de tweede helft jullie eer gered. Niet alleen door het doelpunt, maar ook doordat jullie veel beter voetbalden!

 

Volgende week mogen wij eindelijk uitslapen! We hebben om 10 uur een thuiswedstrijd tegen

AFC 34 F5, dus om half 10 aanwezig!

 

Groetjes, Petra

Vijfde wedstrijd Jong Holland MF1

Zaterdag 6 oktober 2012

 

FC Uitgeest F9 – Jong Holland MF1

 

Ruststand 1-1

Eindstand 2-2

Doelpuntenmaaksters: Roos ten Boekel en Mijntje

 

WOM: Nikki

 

En weer was het zéér vroeg, dat alle wekkers gingen: om 9 uur spelen, dus om 8 uur verzamelen bij Jong Holland…. En nu ook nog eens terwijl het regende! Er was al geïnformeerd bij Uitgeest, de wedstrijd zou op kunstgras gespeeld worden, dus deze ging gelukkig door!

 

De slaap uit de ogen wrijvend of nog een boterhammetje etend, kwamen de speelsters één voor één (met hun ouders) aan bij de poort van Jong Holland (ons verzamelpunt bij uitwedstrijden).

 

Vandaag was er één afwezige: Megan. Voor de coach wel zo prettig: één wissel minder. Omdat Uitgeest er 9 had én zij 9 tegen 9 wilden voetballen, waren er vandaag slechts 2 wissels. De keepsters zijn niet gewisseld en de rest minimaal 1x.

 

De eerste helft stond Pien Meppelink op doel en de tweede helft Bente. En wat ook wel leuk is voor Bente: er willen meer meisjes keepen! Pien vond het zo leuk, dat zij volgende week nog een keer gaat keepen en Nikki wil het dan ook proberen. En zo zijn er nog meer, die willen keepen.

 

De wedstrijd begon en in het begin moest MF1 toch iets meer verdedigen, dan dat zij konden aanvallen. Maar gelukkig stonden de meiden als tijgerinnen de voetballen, achterhoede, middenveld en ook de aanvalsters kwamen (als het nodig was) helpen. Want het was voor Pien M de eerste keer dat zij op doel stond, dus zij kon wel wat hulp gebruiken!

 

Maar langzamerhand kwam ook MF1 meer aan aanvallen toe, de dames kwamen steeds dichterbij het doel van Uitgeest! En door één van die aanvallen kregen MF1 een corner mee. Bente nam deze, en nadat de bal nog een paar andere benen en voeten had geraakt, kwam de bal bij Roos ten B terecht en zij wist hier wel raad mee en trapte de bal hard in het doel! YEAH!!!!! Het stond nu 0-1 voor ons!

 

En hierna ging de wedstrijd op en neer, dan weer ging MF1 in de aanval en dan weer Uitgeest. Ik kan wel zeggen, dat het erg spannend was! Maar zoals ik al eerder schreef, de meiden waren lekker aan het bikkelen. Het wordt steeds beter, nog even en de meiden gaan echte schouderduws uitdelen! Het was genieten, voor alle meegereisde supporters! En dat waren er weer een heleboel!

               

Helaas werd er vlak voor de rust, door Uitgeest een doelpunt gemaakt…..  ondanks dat MF1 goed aan het verdedigen was, kwam de bal bij een jongetje en die wist de bal goed naast Pien M te schieten (kon je niets aan doen!). Dus de ruststand was 1-1.

 

We kregen limonade op het veld, ondertussen renden Pien M en Bente naar de kleedkamer, om zich om te kleden en zodra zij weer terug waren, kon de tweede helft beginnen.

 

Met een nieuwe keepster én nieuwe speelster, gingen de wedstrijd verder waar deze was gebleven: dan weer MF1, dan weer Uitgeest aan het aanvallen. Onze 2e helft keepster had het druk genoeg! Zij wist haar doel goed schoon te houden.

 

Een aanval van Jong Holland, waarbij de bal heel mooi werd overgespeeld, van Roos ten B, naar Roos B, naar Yarouskha en zij weer naar Lotte, geweldig!! Komt dat schot: een schot op doel van Noor, maar helaas, ging de bal net naast!

 

Daarna Uitgeest weer in de aanval, maar achterin hebben wij weer andere kanjers: Julia, Nikki en Pien van D, deze wisten de spelers en speelsters van Uitgeest aldoor goed tegen te houden. En als er al iemand doorheen glipte, was daar Bente nog!

 

En weer een mooie aanval van Jong Holland, dit keer schoten meerdere meisjes op doel, eerst Yarouskha, maar haar bal werd tegengehouden door een speler op de doellijn, toen Pien M, maar ook haar schot ging niet over de doellijn, Roos Buisman dan…??? Nee, ook al niet! Maar nog steeds was de bal voor het doel en toen kon Mijntje heel hard tegen de bal schieten: GOAL!!!!! 1-2, we stonden weer voor!

 

Maar ja, Uitgeest deed ook hun best om niet te verliezen en het lukte Jong Holland iets minder goed om de bal weg te schieten, waardoor we moesten blijven verdedigen….. Hierdoor kon Uitgeest in de aller, aller, allerlaatste minuut (alweer net als in de eerste helft) de gelijkmaker in het doel schieten…..

 

 

Maar meiden, niet getreurd! Jammer dat jullie in de allerlaatste minuut nog een doelpunt tegen kregen, maar jullie hebben allemaal héél goed gespeeld! Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Weer lekker vroeg, om 8.45 uur thuis tegen Limmen F5. Om 8.15 aanwezig. Graag om 8.15 uur in de kleedkamer, dan hebben jullie genoeg tijd om je om te kleden én warm te lopen!

 

Groetjes, Petra

Voorlopig bekerprogramma MF1

21 juli 2012

 

Het VOORLOPIG bekerprogramma ziet er als volgt uit: 

 

8-sep09.00LSVV F6-Jong Holland MF1
20-okt10.00Jong Holland MF1-AFC 34 F5
24-nov10.00Jong Holland MF1-HSV F5

 

Derde wedstrijd Jong Holland MF1

Zaterdag 22 september 2012

 

De Rijp F4 – Jong Holland MF1

 

Ruststand 3-0

Eindstand 6-0

 

WOM: Julia

 

Voorlopig beginnen de wedstrijden van MF1 nog erg vroeg en dit houdt automatisch in, op tijd opstaan, op tijd verzamelen en op tijd vertrekken. Vandaag was de verzameltijd 8 uur en iets na 8 uur vertrokken we met meerdere auto’s naar het mooie rustieke dorpje De Rijp.

 

Gelukkig is het ongeveer 10 minuten rijden, dus waren we ruim op tijd bij de voetbalvereniging. Ten minste….. Op een paar auto’s na, want die wilden eerst een kopje koffie bij de voorzitter gaan drinken…. Na een minuut of 10 waren ook de laatste auto’s er!

 

Er was gisteren al contact geweest met de leider van De Rijp en afgesproken dat er 9 tegen 9 gevoetbald zou worden. Dat scheelt ontzettend in de wissels, vandaag waren het er 3.

 

De keepsters waren wisselend: in de eerste helft Bente en de tweede helft Megan.

En dames: jullie hebben weer ontzettend goed gekeept! Het is toch altijd wennen, zeker als je het, zoals Megan, voor het eerst doet.

 

En ook de rest heeft een zeer goede wedstrijd gespeeld. Je ziet dat het per week beter gaat. Uiteraard zijn er nog wel een aantal dingen die beter kunnen, maar dat proberen we met elkaar te verbeteren.

 

Zoals het meer uit elkaar voetballen. Nu voetballen jullie veel op een kluitje en als jullie door gaan krijgen, dat je niet te dicht bij elkaar moet voetballen, door een paar meter van elkaar te staan, zal het nog beter gaan!

 

En niet bang zijn! In de training zie ik altijd dat jullie goede schouderduwen geven en niet bang voor elkaar zijn. Zodra jullie dat ook in de wedstrijden gaan doen…..! Nou kom dan maar op, jongens (en meisjes)!

 

Zoals ik al schreef: er werd weer goed gevoetbald. Helaas was De Rijp wel iets sterker dan MF1. Ondanks dat probeerde MF1 ook doelpunten te scoren. En er waren ook wel een paar kansen, voor Roos T en Roos B. En ook voor Lotte. Maar jammer genoeg was de keeper van De Rijp goed, waardoor wij geen doelpunten maakten.

 

En ondertussen maakte De Rijp wel de doelpunten. Hoewel het eerst heel lang 1-0 bleef staan, werd het vlak voor de limonade toch nog 2-0 en 3-0.

 

In de rust (nadat Henk limonade had gehaald) spraken we af, dat MF1 zou proberen om minder “te kluiten” (dat is als je met zijn allen om de bal staat) en meer uit elkaar zouden spelen.

 

En dat ging de tweede helft een stuk beter. Ondanks dat, konden we niet voorkomen dat De Rijp nog een paar doelpunten maakten. Maar daar tussendoor kreeg MF1 nog een paar kansen:

 

Eerst Bente, ik kon zien dat zij er weer heel veel zin in had, want zij probeerde de hele tijd om ballen af te pakken. En dat gold natuurlijk ook voor de andere speelsters.

En een mooie actie van Roos T, die de bal afpakte en mooi “de diepte inspeelde” (je schot de bal goed en hard naar voren). Bente liep toen hard naar voren met de bal en kwam vlakbij de keeper… Maar voordat zij op doel kon schieten, had de keeper de bal al afgepakt.

Hierna ook nog een goede kans voor Mijntje, zij had de bal afgepakt, maar helaas, voor zij op doel kon schieten, wist een tegenstander de bal van haar af te pakken.

 

Vandaag helaas niet gescoord. Dan volgende week maar weer. Helaas zonder mij, want ik ben een weekje op vakantie. Gelukkig is er een hele goede vervangen: Henk, de vader van Bente!

 

Succes volgende week!

 

Groetjes, Petra

Tweede wedstrijd Jong Holland MF1

Jong Holland MF1 – Koedijk F9

 

Ruststand 1-5

Eindstand 3-12

Doelpuntenmaaksters: Lotte (1x) en Roos ten Boekel (2x)

 

WOM: Roos ten Boekel

 

Nadat MF1 vorige week een zeer goede eerste wedstrijd had gespeeld (maar helaas verloren) gingen zij het vandaag opnieuw proberen. En ook vandaag was er weer een zeer gemotiveerd team aanwezig. Er was één afbericht (en voor de coach ook wat makkelijker, want dat scheelde één wissel): Roos Buisman. Hierdoor waren er 11 speelsters. Koedijk had geen wissels en daarom waren er voor Jong Holland vandaag 4 wissels, die in duo’s werden gewisseld.

 

Maar voor de wedstrijd begon, werd er nog een team foto gemaakt door de huisfotograaf van Jong Holland: Leo Huijzer. Leo was door de scheidsrechter (Dolf Spee) gevraagd, want de kleindochter van de scheids die had haar 1e wedstrijd. Alleen jammer dat zij niet bij Jong Holland voetbalt…. (grapje).

 

De eerste helft stond Roos op doel en de tweede helft Bente.

De aftrap was voor Koedijk en zij gingen meteen in de aanval. Dus ging JH verdedigen. Waar nog wel op gelet moet worden, is dat jullie niet met z’n drieën of vieren naar één speler/speelster gaan, om de bal af te pakken. Helaas gebeurde dat een paar keer, waardoor Koedijk toch wel een aantal goede kansen kreeg. Roos verdedigde haar doel als een tijgerin, maar kon toch niet voorkomen dat JH een aantal doelpunten tegen kreeg. Dat deed zij door goed uit haar doel te komen. En soms had zij een mooie redding en kwam de bal daarna weer bij één van de spelers van Koedijk en hij (of zij) kon dan alsnog een doelpunt maken.

 

Het lijkt nu of wij alleen maar aan het verdedigen waren, maar dat was niet zo! JH ging ook vaak in de aanval, maar had daarbij de pech dat een paar keer de keeper van Koedijk goed redde of dat de bal net naast werd geschoten…..

 

En zo werd het 0-1, 0-2, 0-3 tot….. Weer een mooie aanval van JH, waarbij Lotte de bal had afgepakt, vervolgens een hele mooie solo en…………… DOELPUNT!!! Wat een mooie goal!

 

Zo wist Pien D ook zich goed vrij te spelen voor de keeper, maar haar schot werd goed gepakt door de keeper van Koedijk.

 

Pien D???? Ja JH MF1 heeft wat dubbele namen, en daardoor hebben wij een:

Pien D (beter bekend als Pien van Diepen)

Pien M (ja, ja, je raadt het al Pien Meppelink)

Roos B (wie zou dat zijn???? Roos Buisman) en dan nog:

Roos T (verrassend: Roos T)

 

Hierna wist Koedijk, nog 1x, 2x te scoren. Bij het laatste doelpunt ging het niet helemaal goed, want daarbij werd onze keepster ook nog eens geraakt. Roos was er klaar mee! Gelukkig wilde Bente wel alvast op doel, zodat we nog wel een keepster hadden!

 

Roos, je had écht goed gekeept! Een paar hele mooie acties, waardoor je zekere doelpunten hebt voorkomen. Vergeet niet dat het vaak gebeurde dat er wel heel veel kinderen van Koedijk vrij voor het doel stonden!

 

Over de tweede helft, het volgende:

 

Pien D die een bal goed afpakte, over links ging lopen met de bal en daarna de bal goed overspeelde naar Yarouskha. Roush, wist wel raad met zo’n mooie assist en rende zo snel zij kon naar het doel. Zij kwam helemaal alleen voor de keeper, een spannende één tegen één…… en…. Ach, jammer haar schot op doel werd goed tegengehouden door de keeper!

 

Julia was ook als een tijgerin (nog één?) aan het verdedigen, samen met Pien M. Keer op keer pakte zij de bal af goed en schoten zij de bal naar voren. Hierdoor konden onze aanvalsters (dat wisselde uiteraard, met zoveel wissels) proberen doelpunten te maken. En dat lukte, wel 2x. En beiden keren was het Roos T. De eerste keer had zij een solo gemaakt van wel 30 meter (kan ook iets meer of minder zijn) en wist vervolgens nog met alle kracht een goed schot in de bovenhoek te plaatsen.

 

En haar andere doelpunt, was een “rebound” (moeilijk woord voor bal die van de keeper terugkomt). Nota bene van haar eigen schot; haar schot werd in eerste instantie goed tegengehouden door de keeper, maar doordat de bal weer voor haar voeten kwam, kon zij hem alsnog héél hard inschieten!

 

Zo vond ik de aanval waarbij Nikki de bal had afgepakt, de bal snel overschot naar Pien D en Pien er als een razende vandoor ging, ook een hele mooie. Het was jammer dat Pien D net verkeerd uitkwam, waardoor zij met links op doel moest schieten. Het was wel heel goed dat zij dat zo probeerde.

 

Ook Mijntje en Noor stonden achter weer goed én enthousiast te verdedigen! Daarbij werden ze goed geholpen door een weer zeer goed keepende Bente! Wat hebben jullie weer een hoop goede dingen gedaan. En dan vergeet ik bijna Pien M en Megan, die zowel voorin, als achterin goed hielpen met het aanvallen of verdedigen!

 

Meiden, ik heb weer genoten van jullie! Het gaat met de week beter! We blijven gewoon doortrainen en de eerste overwinning komt er aan!

 

Oh ja, als laatste: de penalty’s hebben wij gewonnen!!!!!

 

Volgende week gaan we naar De Rijp, om 9 uur spelen en 8 uur verzamelen bij Jong Holland.

 

Groetjes, Petra

Eerste verslag Jong Holland MF1

Verslag LSVV F6 – Jong Holland MF1

 

Ruststand 3-3

Eindstand 8-3

 

Doelpuntenmaaksters: Roos Buisman 2x en Roos ten Boekel 1x

 

WOM (woman of the match): Bente

 

Iets later dan gepland, vertrokken wij met een sliert auto’s richting Zuid-Scharwoude voor de aller-, aller-, allereerste wedstrijd van Jong Holland MF1. Het nieuwste team van de meisjesafdeling van Jong Holland. Een groep zéér enthousiaste en getalenteerde voetbalsters. Voor deze eerste wedstrijd waren, ondanks het zeer vroeg tijdstip, gelukkig veel supporters mee.

 

Om half 9 bij LSVV gingen de meisjes zich omkleden. En die was goed vol, want MF1 heeft wel 12 speelsters.  In principe spelen we 7:7, maar als de tegenstander er mee akkoord gaat, kan er ook 8:8 of 9:9 worden gespeeld. Vandaag bleef het bij 7:7, dus genoeg wissels: 5 meisjes. Gelukkig kunnen we wel doorlopend wisselen en zeker met het warme weer van deze dag, was dat erg fijn.

 

Het was wel te zien, dat JH er een paar oudere meisjes tussen hadden, want zij waren wel een kop groter dan sommige jongens. Maar de teams hadden één grote overeenkomst: voor beiden was het hun allereerste wedstrijd!

 

LSVV had de aftrap en ging meteen richting het doel van JH en het leek erop dat zij zouden gaan scoren….. Maar gelukkig stond Bente een wereldpartij te keepen. Zij zag een jongetje naar zich toekomen, kwam goed uit haar doel en schoot de bal hard weg. Dit deed zij niet één keer, maar heel vaak. Want het was duidelijk zichtbaar, dan JH nog erg moeten wennen aan het voetballen. Maar dat geeft helemaal niet, wacht maar tot over een paar maanden, dan zal je een groot verschil zien.

 

Zo begon de wedstrijd met toch wel veel verdedigen voor JH.

Hoewel in enen was dat een zeer mooie uitbraak van de meiden en een buitenkansje voor één van onze speelsters. Om precies te zijn, voor Roos Buisman (omdat er meisjes Roos heten, zet ik haar achternaam erbij) en zij was daar erg blij mee, het hele team, alle supporters, want zij scoorde het eerste doelpunt voor MF1.

 

En daar bleef het niet bij. Waarschijnlijk waren de jongetjes hier een beetje van geschrokken, want zij hadden toch wel wat kansen gehad en niet gescoord (door het goede keeperswerk van Bente) en nu stonden zij achter. Want Roos Buisman wist al snel ook de 0-2 te scoren.

 

Hierdoor was iedereen zo blij, dat er soms te veel meisjes mee gingen aanvallen, ook de verdedigsters en daardoor LSVV kwam vaak vrij te staan voor ons doel. Bente hield heel veel tegen, maar ook zij kon niet elke bal tegenhouden. Dus van 0-2 werd het 1-2.

 

Gelukkig was er weer een goede onderschepping. En vandaag zat het in de voornaam, want nadat Roos Buisman 2x had gescoord, was het nu Roos ten Boekel die een mooi doelpunt scoorde!

 

Alleen bleef het verdedigen toch wel moeilijk. Want na de 1-3, vielen de 2-3 en de 3-3. Ondertussen werd het ook steeds warmer en warmer en wilden de speelsters toch wat vaker wisselen, tot de rust daar was.

 

In de rust spraken we af om niet meer met zijn allen helemaal mee naar voren te gaan. Als verdedigster is het goed om de aanval te helpen, maar niet als daardoor veel jongetjes vrij komen te staan. Dit ging in de 2e helft voor een deel beter. Maar niet getreurd, daar gaan we nog veel op trainen, zodat dat nog beter gaat.

 

In de 2e helft had JH niet altijd mazzel met de kansen die zij kregen, een paar mooie uitbraken van Noor en de beiden Rozen werden helaas naast geschoten, waardoor JH in de 2e helft geen doelpunt meer heeft gemaakt. Toen de wedstrijd aan het einde kwam, was het ook duidelijk zichtbaar dat alle speelsters steeds moeier werden en LSVV leek daar geen last van te hebben. LSVV wist nog 5x te scoren in de 2e helft. Ondanks dat Bente ook de 2e helft goed aan het keepen was.

 

Bente heeft echt heel veel doelpunten voorkomen! Daarom heb ik haar WOM gemaakt. Dat houdt in dat ik haar de beste vond. De rest vond ik ook geweldig. De rest was een 9,5 en Bente een 10+

 

Ook al is deze wedstrijd niet gewonnen door JH, ik heb er van genoten! Volgende week is de 2e wedstrijd, om kwart voor 9 thuis tegen Koedijk F9. Om 8.15 uur aanwezig (in de kleedkamer).

 

Groetjes, Petra

 

Poule-indeling voor de beker

21 juli 2012

 

De poule voor Jong Holland MF1/F5M ziet er als volgt uit:

 

Groep 3 - 027
AFC 34 F5Alkmaar
HSV F5Heiloo
Jong Holland F5MAlkmaar
LSVV F6Zuid-Scharwoude

 

Competitie indeling MF1/F5M

16 juli 2012

 

De competitie indeling van Jong Holland MD1/F5M: 

 

7e klasse 11
1ADO 20 F7Heemskerk
2Castricum F8Castricum
3DTS F6M Oudkarspel
4HSV F8Heiloo
5Jong Holland F5MAlkmaar
6Koedijk F10Koedijk
7Koedijk F9Koedijk
8Limmen F5Limmen
9LSVV F8Zuid-Scharwoude
10Meervogels 31 F4Akersloot
11Rijp (de) F4De Rijp
12Uitgeest F9Uitgeest

 

Jong Holland MF1/F5M

24 juni 2012

 

Voor het eerst in de historie van Jong Holland, zal er dit seizoen een heel meisjesteam met Fjes zijn. Deze meisjes zullen uitkomen in de jongenscompetitie, waarschijnlijk onder de naam Jong Holland F5M. Wij zullen daarom dit team noemen:

 

Jong Holland MF1/F5M

 

De volgende speelsters komen in dit team:

 

 

1Bente Kalkhaar
2Julia Wielenga
3Lotte Veen
4Megan de Bruijn
5Mijntje de Vries
6Nikki de Jong
7Noor Beentjes
8Pien Meppelink
9Pien van Diepen
10Roos Buisman
11Roos ten Boekel
12Yarouska Witte
 

 

Een hoop speelsters, voor één 7-tal.... Daarom wordt er gekeken of het mogelijk is nog een ME-team in te schrijven. Wanneer dit niet kan, blijven deze speelsters dit seizoen met elkaar spelen. Dit houdt in dat nieuwe speelsters alleen mee kunnen trainen.

 

Trainsters: Ilse Bakkelo en Petra Kortekaas - de Pender

Leidster/leider: Petra Kortekaas - de Pender en Henk Kalkhaar

 

Trainingsdag: woensdag, tijd: 16.45 - 17.45 uur

Recent Videos

1275 views - 0 comments
794 views - 0 comments
1109 views - 0 comments
900 views - 0 comments