csv Jong Holland dames- en meisjesvoetbal

Teamfoto MD1

28 mei 2012

 

Deze foto is gisteren gemaakt in Hoorn, bij het toernooi van HSV Sport 1889. Dit was het laatste toernooi van het huidige MD1.

 

Wedstrijdprogramma MD1

Er zijn dit seizoen geen wedstrijden meer voor MD1. Alleen nog toernooien.

Verslag 3 maart 2012

Jong Holland MD1 - FC Uitgeest MD1

 

Ruststand: 4-0

Eindstand: 9-0

Doelpuntenmaaksters: Tessa (1) 2x, Morris, Jana (2x), Anesa, Lena, Lucia en een eigen doelpunt.

 

In grote getale waren de ouders van de meiden van D1 aanwezig. Tenminste.... Van die speelsters die er waren! Liefst zes afberichten door de vakantie. De volgende speelsters van MD1 waren er: Anesa, Eline, Isa, Tessa (1), Sila en Yara. Aangezien dit niet voldoende waren, deden er uit de diverse teams de volgende speelsters mee: Lena, Lucia, Jana, Hunter, Morris en Melda.

 

Dat was in het begin ook wel te zien, want je weet niet precies wat een ander kan. Maar dit duurde niet lang! Als gauw konden de meiden elkaar steeds beter vinden. Combinaties tussen Lucia, Morris en Tessa gingen steeds beter lopen. Steekballen, lange ballen, enz enz. Er werd soms ontzettend leuk gevoetbald!

 

We hadden wel al snel door dat de tegenstander wel een paar grote meiden in het team had, maar dat deze nog aan het begin van hun voetbalcarriere stonden… Dus lengte zegt niet altijd wat! (kijk ook maar bij onze eigen teams).

 

Zoals ik al schreef, wisten de meiden elkaar steeds beter te vinden, over links, over rechts….. Het maakte niet uit. Lucia in de spits, zag de buitenspeelsters (links Tessa en rechts Jana en later Morris) vaak goed vrijlopen, dan gaf zij een mooie pass over de grond. Eén van die mooie aanvallen, waarbij Morris op rechts, de bal goed aannam, de tegenstander buitenom passeerde en vervolgens een mooie voorzet gaf.

 

Tessa wist het eerste doelpunt te scoren met een hele mooie bal over de keepster heen, met de buitenkant van haar rechtervoet. Een geweldig lobje!

 

Na een tijdje wisselde Jana Lucia af in de spits. En dat zij behalve goed kan keepen, ook kan voetballen, heeft ze (voor diegene die dat nog niet wisten) laten zien! Erg fijn om te weten, dat als een paar speelsters van MD1 niet kunnen, de opvolging er eigenlijk al is in MD2 en MD3.

 

Ja, want er deed ook een speelster van MD3 (ons nieuwste talententeam) mee, Melda. Zij stond rechtsachter en wist ervoor te zorgen dat haar tegenstander geen leuke middag had. Dit kwam niet omdat Melda gemeen deed, maar doordat zij goed aan het verdedigen was!

 

Tja, wat kan ik eigenlijk verder schrijven? Hoe geweldig Isa weer achterin stond te verdedigen? Hetgeen zij moest doen, deed zij elke keer goed. Bal naar de zijkant spelen, zodat als er problemen waren, de tegenstander niet meteen door het midden naar het doel kon. Daarin werd zij gesteund door Eline en Hunter.

 

Op het middenveld waren Anesa (zij maakte vandaag haar eerste doelpunt!), Yara en Lena weer lekker aan het voetballen. Mooie balaannames, leuke (steek)passes, er was weer een hoop om van te genieten, vandaag.

 

De enige die vandaag een rustige dag had, was Sila, onze keepster. Maak je niet ongerust, er komen nog genoeg wedstrijd waarbij wel kan én moet laten zien hoe goed je kan keepen!

 

Volgende week gaan we er weer voor: om 10 uur uit bij Vitesse (Castricum).

Competitie-indeling Jong Holland MD1 (voorjaar)

1e klasse 06
Jong Holland MD1 Alkmaar
Kolping Boys MD1 Oudorp
Limmen MD1 Limmen
Reiger Boys MD1 Heerhugowaard
Vitesse '22 MD1 Castricum
Uitgeest MD1 Uitgeest

Jong Holland MD1 bij Telstar Vrouwen

Op vrijdag 30 september hadden de speelsters van Jong Holland MD1 een superavond bij de Telstar vrouwen (ook bekend als de witte leeuwinnen). Zie het verslag hierboven. 

Verslag Jong Holland MD1 bij Telstar Vrouwen

Vrijdag 30 september 2011 hadden de Telstar vrouwen (de meeste speelsters van dit team speelden vorig seizoen nog bij de AZ vrouwen) hun eerste thuiswedstrijd. Zij moeten om 19.30 uur spelen tegen Heerenveen vrouwen. En voor deze wedstrijd mochten de meiden van Jong Holland MD1 een wedstrijd spelen in het kader van de Rodi Media Cup (voor MD-pupillen).

 

Hier een kort verslag van deze dag!

 

Jong Holland MD1 moest zich om 18.00 uur melden bij het stadion van Telstar, dus verzamelden wij om 17.25 uur, zodat wij om 17.30 uur konden vertrekken! Deze tijd werd zo goed als gehaald: we vertrokken slechts 3 minuten te laat!

 

Yara en ik waren nog niets eens de eersten, wij waren er om 17.15 uur en Anesa en Sila stonden al op ons te wachten! Al gauw kwamen er meer meiden en daarmee ook nog meer zenuwen…. Toch wel een hele bijzondere gebeurtenis: spelen in een echt stadion, voor een wedstrijd van de eredivisie voor vrouwen! Dus het “gekwek” van de meiden werd steeds luider.

 

Iets voor 18.00 uur kwamen we (met ongeveer 8 auto’s) aan bij het Telstar stadion. Toen iedereen er was, konden wij met de speelsters naar binnen. Daarbij werden we geleid naar een bloedhete kleedkamer boven de tribune (NIET de hoofdtribune), waar we met zijn allen zo snel mogelijk weer uit vluchtte, want zoals ik al schreef: het was daar héél erg warm!

 

Omdat wij met precies 13 speelsters waren en wij 7 tegen 7 zouden spelen, werden er twee teams gemaakt. Bij beide teams dezelfde keepster: Sila.

 

Verder bestond het eerste team uit:

Isa (achter), Hanna (achter), beide Tessa’s (midden en achter), Anesa (midden) en Ella (spits)

 

Het tweede team:

Kimberly (achter), Ivy (achter), Eline (achter), Yara (midden), Isabel (midden) en Nina (spits).

 

De wedstrijd duurde 16 minuten en als wij deze zouden winnen, dan was er nog een wedstrijd tijdens de rust van de wedstrijd Telstar vrouwen - Heerenveen vrouwen.

 

Die 16 minuten waren ontzettend snel om! Drie keer met je ogen knipperen en de wedstrijd was klaar! Helaas verloren wij deze met 1-0 van Kolping Boys MD1. Wij hadden daarbij één goede (schiet) kans, maar die bal ging helaas in het zijnet…. Nog het vermelden waard: een zeer goede redding van Sila: ik telde hem al, maar Sila gelukkig niet….

 

Gelukkig zat er aan het verliezen nog een zeer positieve kant: de speelsters van MD1 mochten met de speelsters als players-escort mee het veld op! (stel je voor: win je de eerste wedstrijd, maar verlies je de tweede! Dan heb je HELEMAAL niets).

 

Na de wedstrijd nog even snel een teamfoto op het veld van Telstar en toen naar onze (gereserveerde) plaatsen op de tribune. Hier konden we de warming-up zien van de vrouwen van Heerenveen en Telstar. Rond 19.15 uur werden wij bij de spelersuitgang verwacht, waar de meiden instructies zouden krijgen wat er van hun verwacht werd bij het begeleiden van de speelsters.

 

Omdat wij met alle 13 speelsters het veld mee op wilden én mochten waren er 2 speelsters die met de scheidsrechters mee op mochten komen, die werden gekozen door Telstar en dat waren Tessa (1) en Isabel.

Doordat de meiden verteld was dat zij met de speelsters van Heerenveen het veld op moesten. Uiteraard hadden zij het nog leuker gevonden als dit met de Telstar vrouwen zou gebeuren…

Hoe groot was de verrassing voor alle meiden toen de vrouwen van Telstar naast hun kwamen te staan! Tessa (2) mocht aan de hand van dé Daphne Koster (aanvoerdster Telstar vrouwen én het Nederlands vrouwenelftal) het veld op mocht! Nou toen kon de avond van de speelsters van Jong Holland MD1 helemaal niet meer stuk!

En de koek was nog niet op! Uiteraard zagen we eerst hoe de Telstar vrouwen wisten te winnen van Heerenveen vrouwen (3-2), doelpunten voor Telstar vrouwen van Daphne Koster, Desiree van Lunteren en Priscilla de Vos.

 

Daarna was de nog verloting van de wedstrijdshirts van de speelsters van Telstar! En er waren drie meiden van Jong Holland die een shirt wonnen. Ivy was als eerste aan de beurt. Doordat niet alle stoeltjes bezet waren, kreeg Isa de kans om snel op een stoeltje te gaan zitten, waar toen niemand zat! Toen dachten wij dat er niet meer shirts naar onze speelsters gingen, maar dat hadden we mis.

Zij (ook een speelster van Telstar vrouwen), een vrouw met briefjes met daarop de stoelnummers, kwam nog één keer terug en toen konden een aantal meiden snel op wat stoeltjes zitten en bleek Yara de derde gelukkige!

 

Zo hadden de meiden uiteindelijk 3 shirts gewonnen én waren met de speelsters van Telstar het veld opgelopen! Wat een geweldige avond was het! Nu nog hopen dat MD2 ook die kans gaat krijgen!

Bekerprogramma Jong Holland MD1

Het bekerprogramma:

 

dond8-sep19.00Egmondia MD1-Jong Holland MD1
24-sep11.30Jong Holland MD1-st Adelbert MD1
5-nov10.00fc Castricum MD1-Jong Holland MD1

VOORLOPIGE Team-indeling MD1

Let op: dit is een VOORLOPIGE team-indeling.Aan het begin of lopende het seizoen, kunnen er nog wijzigingen plaatsvinden!

 

 

1Anesa Kalic
2Eline Schut
3Ella Smorenburg
4Hanna Meijer
5Isa Kits
6Isabel Admiraal
7Ivy Drijsdale (helaas gestopt'
8Jorvienne Drakenstein
9Kimberly Schoffelmeer
10Nina Veen
11Sila Sahin
12Tessa de Jong (1)
13Tessa de Jong (2)
14Yara Witte

Competitie-indeling Jong Holland MD1

Jong Holland MD1 is ingedeeld in de 1e klasse 03:

 

St Adelbert MD1, Egmond Binnen

BOL MD1, Broek op Langedijk

Egmondia MD1, Egmond aan Zee

Jong Holland MD1, Alkmaar

Jong Holland MD2, Alkmaar

Kolping Boys MD1, Oudorp

Kwiek 78 MD1, Avenhorn

Reiger Boys MD1, Heerhugowaard

RK EDO MD1, De Goorn

Victoria O. MD1, Obdam

Zeevogels MD1, Egmond Binnen

 

Let op: dit is een concept-indeling, er kan dus nog van alles gewijzigd worden!

 

Let op 2: Jong Holland MD1 en Jong Holland MD2 zijn bij elkaar ingedeeld (lekker dichtbij zo'n uit/thuiswedstrijd)

Beker-indeling Jong Holland MD1

Jong Holland MD1 is voor de beker ingedeeld in groep 1 05:

 

Egmondia MD1, Egmond aan Zee

Adelbert St. MD1, Egmond Binnen

Castricum MD1, Castricum

Jong Holland MD1, Alkmaar

Recent Videos

1275 views - 0 comments
794 views - 0 comments
1109 views - 0 comments
900 views - 0 comments