csv Jong Holland dames- en meisjesvoetbal

Wedstrijdprogramma Jong Holland MD3

Er zijn voor dit seizoen geen competitiewedstrijden of toernooien meer voor MD3.

Poule Jong Holland MD3/D5M (voorjaar)

Nadat Jong Holland MD3 voor de winterstop was ingedeeld in een verre poule (West Friesland), zodat de meiden in ieder geval wedstrijden gingen spelen, worden zij nu in een poule dichterbij huis ingedeeld. Nog één verre: Zaandam, de rest is in de buurt:

 

1e klasse 04 
BOL D3MBroek op Langedijk
GSV D2MGrootschermer
Hercules Zaandam D8MZaandam
HSV D7MHeiloo
Jong Holland MD3/D5MAlkmaar
Kolping Boys D11MOudorp
Limmen D6MLimmen
Koedijk D9M
Koedijk

Teamfoto MD3

10 december 2011

 

Weliswaar was er al een teamfoto van MD3, alleen deze was nog zonder Anna, Deze is mét Anna.

 

 

Staand, van links naar rechts: Nasra, Melda, Lara, Nina en Anna

Op hun hurken: Tyra, Leoni, Donna en Roos

Jong Holland MD3 - Spirit '30 D4M

zaterdag 26 november 2011

 

Ruststand: 0-1

Eindstand: 1-2

Doelpuntmaakster: Leoni

WOM: Sila (ja, ja, wat zal dat zijn... vraag maar!)

 

Vandaag was het eindelijk zo ver: MD3 hun allereerste thuiswedstrijd! Na drie verre uitwedstrijden, kwam er nou eens een club uit West Friesland op bezoek op het mooie Sportpark Alkmaarder Hout.

 

Er was vandaag één afwezige: Roos. Voor haar in de plaats deed Sila haar best op doel (en dat deed zij zéér goed!). Verder kon Anna haar debuut in MD3 maken, nu zij helemaal hersteld is van haar gebroken vinger.

Als laatste noem ik Maren nog, zij had vandaag haar laatste wedstrijd bij MD3. Vanaf volgende week speelt zij weer in MD2.

 

Even wat cijfers over de tegenstander:

Tot nu toe hebben, zij 7 wedstrijden gespeeld en hiervan 6 gewonnen. Daarbij hebben zij 47 (!) doelpunten gemaakt (per wedstrijd bijna 7 doelpunten) en 14 doelpunten tegen gekregen. Als je deze cijfers bekijkt, kan ik alleen maar nogmaals trots zijn op de Jong Holland meiden! Heel hard gewerkt, vol goede moed, niet opgeven enz. enz.

 

Wat kan ik allemaal schrijven over deze wedstrijd? De pech van drie wissels... Hierdoor hebben de meeste speelsters minimaal 3x gewisseld, want ja, niemand wil lang aan de kant staan (gelukkig was het toen nog niet zo koud).

Aan de andere kant was het ook wel prettig, want soms ging het wisselen toch erg snel, de ene na de andere!

 

Zoals ik al schreef, was Sila vandaag onze keepster en dan deed zij goed. stond Melda meestal centraal achterin. Melda kan goed verdedigen en gaat graag mee naar voren. Prima, maar vergeet niet weer terug te komen, als de tegenstander de bal weer heeft.

 

Tyra stond vandaag rechtshalf en soms rechtsachter. Voor Tyra geldt hetzelfde als Melda: als je achter staat vergeet niet te helpen met verdedigen, want anders heeft onze keepster het erg zwaar!

 

Lara is de linksback en ik zie haar met de week zekerder van haarzelf worden, zij durft een schouderduw terug te geven, zeer goed!

 

Donna is onze alleskunster (mmmm, niet echt goed Nederlands....), zij speelt graag midden, maar kan ook goed achter én op doel. En het lijkt leuk, alles kunnen, maar het nadeel is dat zij daardoor vaker in de verdediging komt, dan zij zelf eigenlijk wil....

 

Leoni wil liever niet midden spelen, want dat is een pittige plaats: veel lopen, met én zonder bal. En dat zij kan aanvallen heeft zij nu al 2x laten zien: zowel vandaag als vorige week heeft zij gescoord!

 

Anna speelde vandaag haar eerste wedstrijd, en ik kon aan haar zien dat zij nog zoekende is. Geeft niet, Anna, daar gaan wij (heel MD3) jou mee helpen, want dat jij kan voetballen, heb ik allang gezien, nu nog van je "afbijten".

 

Nina is onze benjamin. Voor niemand bang, ondanks dat sommige tegenstanders een kop groter zijn. Gaat lekker pingelen! Vooral mee doorgaan, Nina!

 

Nasra heeft een mooie techniek, het enige wat bij haar nog beter kan, is een beetje pit! Als jouw tegenstander jou een schouderduw geeft, doe je dat gewoon terug!

 

Maren heeft nu 3 wedstrijden met ons meegedaan en ik vond je elke week beter worden. Lekker blijven trainen, gaat het straks nog beter!

 

Vandaag ontbrak Roos, zij is één onze keepster (samen met Tyra, zij de andere helft) en als zij niet op doel staat, staat zij meestal midden. 

 

Volgende week de laatste uitwedstrijd in deze (west frieze) poule. Als het goed is, worden wij na de winterstop (ergens in januari) ingedeeld in een poule bij ons in de buurt!

Teamfoto Jong Holland MD3

 

 

Bovenste rij (staand):

Yara (gastspeelster), Donna, Leoni, Lara en Melda

Op hun hurken:

Roos, Nina, Tyra en Nasra.

 

Op deze foto ontbreekt Anna (dus er komt nog een nieuwe!)

HSV Sport MD1 - Jong Holland MD3

Zaterdag 5 november 2011

 

Ruststand: 4-0

Eindstand: 6-1

Doelpuntmaakster: Yara

 

Vandaag de eerste van wedstrijd voor het nieuwe meidenteam Jong Holland: MD3 (een 7-tal, dus zij spelen op een half veld). We verzamelden op tijd, want de wedstrijd was om 12.00 uur in Zwaag (bij Hoorn) en dat was ongeveer een half uur rijden.

 

Behalve 9 speelsters (Anna was er vandaag niet, omdat zij nog te veel last heeft van haar gebroken vinger heeft, maar in haar plaats wilde Yara van MD1 meedoen), waren er ook diverse ouders mee om te supporteren! Altijd goed om dat te zien, hoe meer hoe beter.

 

Wij kwamen mooi op tijd aan in Zwaag, zodat de meiden alle tijd hadden voor:

omkleden, praatje van de coach, lekker kletsen in de kleedkamer, opstelling bespreken, warmlopen, overschieten, keepster inschieten enz. enz.

Hier hadden zij ook voldoende tijd voor, omdat de scheidsrechter iets later was. Daardoor begonnen wij een minuut of 10 later, dan volgens het wedstrijdprogramma. Dat drukte de pret niet: alle meiden hadden zin in een potje voetbal!

 

Het voordeel van 7-tal voetbal, is dat je ook kan afspreken om 8 tegen 8 of 9 tegen 9 te gaan voetballen. Vandaag was het gewoon 7 tegen 7. Doordat MD3 met zijn negenen was, stonden er aldoor 2 meiden "in de wissel". Vandaag begonnen Melda en Donna als wissel.

 

De beginopstelling zag er als volgt uit:

Doel: Roos

Achterhoede (of verdediging): links Lara, midden Nasra en rechts Tyra

Middenveld (dus aanvallen én helpen met verdedigen): Yara en Leoni,

Voorhoede (aanvalster): Nina (onze benjamin).

 

Nou ben ik gisteren vergeten aantekeningen te maken van de wedstrijd, dus uit mijn hoofd, het volgende:

 

Jullie doen allemaal goed mee met aanvallen én verdedigen. Het is altijd zonde als er verdedigsters bij hun doel blijven staan, terwijl de rest van het team aan het aanvallen is (2 doelpalen zijn voldoende.....) en dat deden jullie dus NIET! Héél goed.

 

Datzelfde gold voor het middenveld: zij deden heel goed mee met zowel de verdediging als de aanval! Daardoor golfde het spel op en neer, dan weer een aanval van Jong Holland, dan weer van HSV. Daarbij was HSV iets beter in het op doel schieten dan Jong Holland, waardoor zij na een minuut of 10 voetballen op voorsprong kwamen.

 

Helaas, hielpen wij HSV ook een beetje, doordat wij door het "midden uitverdedigde". Euh....??? Wat is dat nou weer?! Dat  houdt in, dat als je als verdedigster (kan ook een middenveldster of aanvalster zijn) de bal hebt (vlakbij je eigen doel) en je de bal wilt overspelen, je de bal voor je eigen doel langs schiet (ik laat woensdag wel zien wat ik daar precies mee bedoel). Hierdoor kon HSV de bal onderscheppen en meteen op doelschieten. Helaas voor Jong Holland, schoot HSV de bal goed in ons doel, waardoor we met 2-0 achterkwamen.

 

Gelukkig bleef de meiden van Jng Holland hun best doen, om ook een doelpunt te maken, maar helaas lukte dat de eerste helft niet. De tegenstander echter wel.... Daarom gingen we rusten met een achterstand van 4-0.

 

In de rust kregen de meiden lekker limonade en na wat voetbaldingen besproken te hebben (zoals proberen de bal rustig aan te nemen, kijken waar je medespeelsters te staan, enz.), gingen we vol goede moed weer voetballen.

 

En de tweede helft begon al snel héél goed, met 2 fantastische acties!

 

De eerste was van Yara. Nadat Roos de bal goed had afgepakt van een tegenstander, speelde zij de bal goed over naar Yara. Yara begon aan een mooie rush, langs de rechterkant van het veld, ging op het goede moment naar binnen dribbelen en scoorde het eerste doelpunt van MD3!!! Echt een hele goed actie.

 

De tweede fantastische actie was van Nina! Zij wist de bal af te pakken van een speelster van HSV en begon aan een mooie slalom mét de bal, door de verdediging van HSV. Zij wist wel 3 (grote) meiden te omspelen! Helaas had haar schot op doel, niet zoveel kracht, waardoor hun keepster de bal makkelijk kon oppakken.

 

Dit waren twee acties die ik even wilde uitlichten.

 

Verder werd er de tweede helft sowieso (nog) beter gespeeld door MD3. De wedstrijd golfde nu echt op en neer, waar de eerste helft HSV meer in de aanval was dan Jong Holland.

 

Hier en daar wat kleine kansjes voor Jong Holland, zoals voor Leoni en Roos. Helaas wist Jong Holland verder niet meer te scoren, maar HSV wel.... Hierdoor was de eindstand 6-1.

 

Na afloop nog penalties, voor alle speelsters. Helaas weet ik niet meer wie wel en niet hun penalty heeft benut. Volgens de scheidsrechter hadden wij in ieder geval de penalties gewonnen!

 

Volgende week in de herkansing, weer een verre uitwedstrijd, nu naar Venhuizen.

Deze wedstrijd begint om 10.45 uur en is in Venhuizen (ongeveer een uur rijden!). We vertrekken om 9.15 uur, dus svp iets eerder aanwezig bij de poort van Jong Holland. Tot dan!

 

Groetjes, Petra

Poule Jong Holland MD3

Jong Holland MD3Alkmaar
ALC D2MAbbekerk
ASV '55 D2MVenhuizen
Asonia D3MAndijk
DWOW D4MWieringerwerf
Flevo D4MMiddenmeer
HSV Sport D3MZwaag
Nieuwe Niedorp D4MNieuwe Niedorp
Spirit '30 D5MHoogkarspel
Spirit '30 D6MHoogkarspel
West Frisia DP D5MEnkhuizen
Westfriezen D8MZwaag

 

De KNVB noemt alle teams iets anders dan dat wij dat doen. Jong Holland MD3 staat op de site voetbal.nl vermeld als Jong Holland D5M. Op deze site noemen wij dit team Jong Holland MD3!

 

De tegenstanders van deze poule zijn iets verder weg, maar als het goed is, worden jullie na de winterstop in de poule dichterbij ingedeeld.

Recent Videos

1275 views - 0 comments
794 views - 0 comments
1109 views - 0 comments
900 views - 0 comments