csv Jong Holland dames- en meisjesvoetbal

Kort verslag derde en vierde dag

Na een zeer geslaagde feestavond, was het de volgende dag toch weer redelijk vroeg dat de wekker af ging. Dit kwam omdat iedereen om 11 uur werd verwacht in IJmuiden, op de kop van de haven, bij het Sluisplein.

 

Als eerste stond een bezoek aan het Forte-eiland op het programma. Dit bleek een groot succes. Er waren (uiteraard in scene gezet) gevechten met de Duitsers, Engelsen en nog vele andere situaties.

 

Het was voor iedereen leuk om dat te zien.

 

Daarna weer terug, nu naar het strand. Daar konden de kinderen klimmen in een klimtoren, onder begeleiding van Tim Termaat (die daar de hele tijd bij is gebleven! Klasse!!!!).

 

 

Het eten was in de vorm van een barbeque. En ondanks de kou, was dit een geweldig idee. De sfeer was goed, het eten lekker en de temperatuur goed te verdragen.

 

Zo rond een uur of 8 ging iedereen weer huiswaarts. De organisatie en Engelse begeleiding gingen nog bij Leonie een borrel doen, ter ere van haar 27e () verjaardag....

 

Maandag stond weer in het teken van voetbal: in de vorm van een clinic. Dit hield in dat alle kinderen mee konden doen aan diverse voetbaloefeningen, zoals over een hekje een bal in een (super)klein doel schieten enz.

 

Na deze clinic was er nog een 4 tegen 4 toernooi. Ook hier deden alle kinderen (én ouderen....) met veel enthousiasme aan mee.

 

Rond 12 uur was dit deel klaar en voor de rest van de middag was er geen programma. Hierdoor konden alle families deze tijd zelf indelen. En dat werd goed gedaan: bezoeken aan Amsterdam, wedstrijd van Telstar, bezoek aan Egmond aan Zee en nog vele andere uitstapjes.

 

Als afsluiting was er nog een inloopavond op het clubhuis. Dit werd nog redelijk goed bezocht: alle kinderen en nog een aardig aantal gastouders kwamen nog even informeel afscheid nemen.

 

Iedereen die hier was, kreeg een mooie dvd met foto's mee. Deze foto's op de dvd en de dvd zelf, is met veel plezier gemaakt door Leo Huijzer. Leo: nog van harte bedankt hiervoor! Diegene die deze nog niet hebben, jullie exemplaar is in goede handen en jullie zullen deze z.s.m. ontvangen.

 

Vanochtend (2 april) zijn de Engelsen zo rond 6 uur 's ochtends begonnen aan hun thuisreis. Er is bericht ontvangen dat zij weer goed thuis zijn gekomen (ondanks een poging van Colin om de controle te ontlopen.....)!

 

Volgend jaar, gaan wij, als alles goed gaat, een bezoek brengen aan Tetbury!

 

Alle gastgezinnen: hartstikke bedankt voor de goede opvang van de kinderen.

En de hele organisatie van deze uitwisseling (uit een e-mail van de familie Raven): Het programma was top, de verzorging, de sfeer en organisatie eveneens.

Meer foto's zullen z.s.m. op deze website worden gepubliceerd!

Vanavond (1 april) en vertrek (2 april)

Nog even, en het bezoek van de Engelsen aan Alkmaar zit er weer op (snik, snik, snotter, snotter).

 

Van alle reacties die wij heb gekregen, is het duidelijk dat het zeer geslaagd was!

Voor volgend jaar zijn wij ook weer uitgenodigd, om naar Tetbury te komen!

Vanavond

Inloopavond bij Jong Holland van 20.00-22.00 uur (kan ook eerder klaar zijn). De ervaring is, is dat de kinderen dan lekker bij Jong Holland op de velden gaan voetballen en wij (de gastouders die komen, is geheel vrijblijvend en de organisatie) nog afscheid van elkaar kunnen nemen.

Morgenochtend

Het vertrek is gepland om 6 uur!

Aanwezig om 5.30 uur

Tweede dag

De meeste Engelsen lagen vrijdagavond zo rond een uur of 9, 10 in bed. Zo'n busreis met geen slaap, gaat je toch niet in de koude kleren zitten!

 

Op zaterdag stond de traditionele voetbalwedstrijd tussen Avonvale United FC en Jong Holland op het programma. En voor het eerst hebben de Engelsen deze wedstrijd gewonnen....

 

 

's Middags was er de rondleiding bij AZ, waarbij onze "tourguide" de oud teammanager van AZ, Piet Hartland, was!!! Een extra'tje!

 

 

 

En 's avond was de feestavond, met een lopend buffet en de knock out show, georganiseerd door de gebroeders Termaat! Een hoogtepunt! Er is ook een video van gemaakt. Deze zal tzt op youtube of Facebook worden geplaatst!

 

 

En de officiële opening, met overhandiging van de diverse cadeaus.

 

Eerste dag

Kennelijk hadden zij de wind mee, onze Engelse gasten, want zij moesten zelfs een extra stop inlassen, om niet te vroeg bij Jong Holland te zijn....

 

En om 16 uur was het zover: de bus reed ons terrein, in een flinke sneeuwbui..., op!

 

Hieronder 2 foto's.

 

 

 

Binnenkort volgt er meer nieuws!

Vrijdag 29 maart 2013

De Engelse gasten worden op vrijdag 29 maart verwacht bij Jong Holland tussen 16.00 en 17.00 uur.

 

Gewoontegetrouw, wordt er deze dag verder niets georganiseerd. Dit omdat de ervaring leert dat dit voor beide partijen (gastgezinnen en gasten) als zeer prettig wordt ervaren! De Engelsen kunnen even bijkomen van hun reis en daarbij kennismaken met het gezin waar zij verblijven.

Zaterdag 30 maart 2013

's Ochtends wordt er een wedstrijd georganiseerd tussen de Engelse kinderen en Nederlandse kinderen  (in eerste instantie de kinderen van de gastgezinnen).

Aansluitend: paaslunch.

 

In de middag staat een rondleiding bij AZ, het Afas-stadion, op het programma.

 

De precieze aanvangstijden zijn nog niet bekend.

 

's Avonds is er een gezellige avond van alle gastgezinnen en alle Engelse gasten. Tijdens de avond zal de officiële opening (en uitwisseling van presentjes) plaatsvinden.

Voor eten (lopend buffet) wordt gezorgd door de gastgezinnen.

 

Als het goed is, zullen er ook diverse spellen worden georganiseerd tijdens deze avond.

Zondag 1 april 2013

Dit zal een rustige dag worden.

 

's Ochtends vrij, zodat iedereen kan doen en laten wij hij/zij wil: uitslapen, uitje ergens heen enz. enz.

 

's Middags zal een activiteit worden georganiseerd. Daar staan nog een paar mogelijkheden van open: bezoeken Fort van IJmuiden, Footgolf, squasen.

 

's Avonds: vrij (voor de liefhebbers, borrel bij Leonie vanwege haar verjaardag)

Maandag 2 april 2013

's Ochtends zal er "iets" sportiefs georganiseerd worden: sportclinique

 

Er wordt nog druk gewerkt aan de invulling van het middagprogramma.

 

En 's avonds zal er een inloopavond zijn voor de belangstellenden.

Dinsdag 1 april

Helaas, dit is alweer de vertrekdag van de Engelse gasten. Het zal een vroegertje zijn: om 5 uur 's ochtends zullen de Engelsen gasten weer richting Engeland vertrekken!

Informatie

1 maart 2013

 

Ook dit jaar vindt er weer een uitwisseling plaats met de Engelse voetbalvereniging Avonvale United FC. Nadat een delegatie Alkmaarders vorig jaar naar Tetbury (Engeland) is gegaan, komt er dit jaar weer een groep Engelsen onze kant op.

 

Zoals het er nu uitziet, komen er zo'n 14-16 kinderen, begeleid door ongeveer 8 volwassenen, onze kant op. Gelukkig hebben wij voor de kinderen meer dan genoeg gastgezinnen. Sterker nog: wij zouden nog meer kinderen kunnen plaatsen: er zijn namelijk 20 (!) plaatsen bij gastgezinnen!

 

Zodra er meer informatie bekend is, zal dat op deze site worden geplaatst!

Recent Videos

1275 views - 0 comments
794 views - 0 comments
1109 views - 0 comments
900 views - 0 comments