csv Jong Holland dames- en meisjesvoetbal

Start van de competitie

Na 4 wedstrijden gespeeld te hebben, een korte terugblik op de start van de competitie van Jong Holland MA1:

 

De wedstrijden:

HSV Sport 1889 MA1 - Jong Holland MA1 2-4

Doelpuntenmaaksters:

Anne, Iris H, Kim en Puck

 

Jong Holland MA1 - DSS MA2 4-1

Doelpuntenmaaksters:

Anne, Iris H,, Puck en Sanne

 

ZOB MA1 - Jong Holland MA1 5-1

Doelpuntmaakster: Anne

 

Jong Holland MA1 - AFC '34 MA1 15-0

Doelpuntenmaaksters:

Fleur 2x, Kim 2x, Kyra 1x, Marieke 1x, Puck 1x, Sabrina 3x, Sanne 2x en Silvia 3x

 

Wat kan ik precies vertellen over de start....? Tja, wisselend, nog niet erg overtuigend, kan héél véél beter!

 

De wedstrijd van gisteren, AFC '34 thuis, ligt mij nog het meest vers in het geheugen en wat mij deze wedstrijd opviel: goed combinatiespel werd afgewisseld met het (onnodig) spelen van de lange bal. Zeker als de tegenstander wat minder is of met minder speelsters speelt, is het de bedoeling om te gaan opbouwen, van achteruit!

 

De wedstrijd daarvoor was Jong Holland MA1 behoorlijk ongelukkig in de afronding. Met zo'n uitslag, zou je denken dat MA1 van de mat getikt is, maar minder is het geval! Daarbij werd de tegenstander hier en daar geholpen door een ietwat ongelukkig én inconsequente scheids, waardoor de meiden een beetje gefrustreerd raakten. Enfin, weer een les voor de volgende keer...

 

Volgende week de uitwedstrijd naar Texel. Vroeg op, lang onderweg voor een wedstrijdje van 2 x 45 minuten. Ook dat hoort erbij!

Beker: Meervogels MA2 - Jong Holland MA1

Ruststand 3-1

Eindstand 3-1

doelpuntmaakster: Sanne

 

Iris Hoeksema op de skelter.....

 

 

 


Nadat MA1 afgelopen dinsdag de eerste (beker) wedstrijd van het seizoen had gespeeld, was het vandaag Meervogels in Akersloot waar wij een bekerwedstrijd tegen moesten spelen. Deze tegenstander komen wij ook in de competitie tegen (net als Alcmaria Victrix).

 

Gelukkig was de vader van Kyra, onze nieuwe aanwinst, bereid om te vlaggen (nog bedankt daarvoor!).

 

Doordat Puck en Kim hadden afbericht, was er vandaag slechts één wissel (meer dan genoeg).

 

Ik was in de veronderstelling dat de voorbereiding meer dan voldoende was, toch was MA1 niet voldoende bij de les, want de tegenstander wist het ons in het begin erg moeilijk te maken door het felle doorjagen van hun voorhoede speelsters. Dit dreigde zelfs een paar keer tot gevaarlijke situaties voor het doel. Gelukkig kon Lisa haar doel in het begin schoonhouden.

 

Helaas was dit toch korter, dan gewenst. Ondanks dat onze vlagger goed meeliep mee met onze achterste linie, overrulede de scheidsrechter zijn vlagsignaal voor buitenspel. Helaas gaf hij daarbij op geen een manier aan dat er doorgespeeld kon worden (normaliter toch zeer gebruikelijk). Dit leidde bij Jong Holland tot verwarring, waardoor de speelster van Meervogels vrije doortocht had tot ons doel en het 1e doelpunt van deze wedstrijd wist te scoren.

 

Uiteraard was iedereen not amused met de actie van de scheidsrechter, waardoor er een schepje bovenop werd gedaan in de duels.

 

Door het goede doorjagen van Anne, kwam zij (aan de rechterkant) in balbezit en wist daarbij ook nog een goede voorzet te produceren. Ondertussen was Sanne goed naar binnengekomen en wist deze voorzet beheerst met rechts binnen te schieten: de stand was weer gelijk!

 

Helaas konden wij hier erg lang van genieten, want een misverstand achterin, leidde ertoe dat Meervogels weer kon scoren…. Erg jammer van het goede werk hiervoor.

 

Daarbij probeerde Jong Holland weer de draad op te pakken met het goede spel wat zij hiervoor hadden laten zien: de bal het werk laten doen.

 

Of dit nu wel of niet goed ging, uiteindelijk wist toch Meervogels met afstandsschot hun score op te voeren… Dit was tevens de ruststand (voor alle duidelijkheid: 3-1).

 

Helaas werd het begin van de tweede helft ontsierd met een paar incidenten die ik niet meer op het veld én zeker niet bij onze ploeg wil zien! Ik ga niet in op de details, geef alleen mee dat sportieve wraak vele malen beter is!!!!

 

Om hier mee af te sluiten, is niet leuk en daarom doe ik ’t niet.

 

Wat valt er verder over de tweede helft te schrijven? Er werd in ieder geval niet gescoord. Dat wij geen tegendoelpunten kregen was ook zeker de verdienste van de hele verdediging, dat wij niet scoorde had mede te maken met een beetje pech in de afronding.

 

Dinsdag hoop ik toch echt de eerste overwinning van het seizoen te behalen: om 19.00 uur thuis tegen Vitesse ’22 MA1.

 

Beker: Alcmaria Victrix MA1 - Jong Holland MA1

Rust- en eindstand: 2-0.

 

Deze keer geen verslag, alleen een video van de warming-up, Verder heb ik foto's gemaakt, deze kun je terug zien in het Fotoboek.

 

 

 

 

Jong Holland MA1 - Dindua MA1

Ruststand 0-0

Eindstand 1-0

 

Doelpuntmaakster: Sanne

 

Een paar weken geleden hadden wij voor het eerst tegen Dindua gespeeld en ik was toen erg benieuwd naar hun, want zij staan 2e (eigenlijk eerste, maar zij hadden minder wedstrijden gespeeld). Ondanks ons verlies toen, was ik niet echt onder de indruk van Dindua. Een paar slordigheden en onzekerheden bij ons hadden geleid tot 2 doelpunten en aan de andere kant waren wij toen een beetje ongelukkig met het afmaken van onze kansen....

 

Vandaag dus de herkansing. En waar ik Dinuda de vorige keer vond tegenvallen, vond ik hun vandaag beter voetballen. Niet veel beter dan ons, maar ietsje beter...

 

Als gastspeelster hadden wij Sharon Heystek (zij speelde zeer goed, vonden ook de speelsters van MA), omdat Marieke, Julia en Jorien afwezig waren.

 

De hele opstelling ga ik nu niet geven, alleen een beetje extra aandacht voor Fleur, want op verzoek van Lisa heeft zij de hele wedstrijd (goed!) gekeept.

 

Het begin was niet super, maar na een minuut of 5 werd het toch goed opgepakt door de speelsters van MA.

  

Zoals ik al schreef, na een minuut of 5 kreeg JH voor een periode van 20 minuten de controle over de wedstrijd. Helaas leidde dit niet echt tot uitgespeelde kansen van JH. Na die periode werd Dindua gevaarlijker. O.a. via een vrije trap (ik had nog zo gezegd: let op je taal!) omdat één van de Jh speelsters met vleeswaren "gooide"...., maar kennelijk wist Dindua niet dat je een vrije trap op zo'n plaats het beste in enen op doel kan schieten....

 

In de rust gaven wij (Simone en ik) aan dat het spel goed was (vele malen beter dan dinsdag tegen Meervogels) en dat er zo door moest worden gegaan. Met de aanvulling dat (met name de middenvelders) bij het aanbieden meer voor hun vrouw moesten komen.

 

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet: Dindua was iets meer in balbezit en creëerde een paar kleine (één grote) kansen. Gelukkig bleeft een doelpunt (ook weer door het goede keeperswerk van Fleur) van Dindua uit.

 

Maar niet voor ons! Een snelle uitbraak van JH, waarbij Sanne weer eens van afstand schot en de bal in de korte hoek verdween: een erg lekkere voorsprong.

 

Deze wisten wij de verdere wedstrijd vast te houden. Sterker nog: vlak voor tijd was er nog een corner van links, waarbij de (hoge) bal bij Sanne kwam, zij beoordeelde de bal en deed alles goed mbt het koppen, alleen de keepster zat er nog net met haar vingertoppen aan, waardoor de bal tegen de lat kwam, in plaats van in het doel....

 

Desalniettemin: de overwinning was een feit (erg lekker!)

 

Groetjes

AFC '34 MA1 - Jong Holland MA1

http://videos.webs.com/player.swf?file=154119665&pv=1.0&prem=t&page=http%3A//csvjongholland.webs.com/verslagenma.htm&r=0.8941092384227924&ext=.flv

 

Alleen even de doelpunten en de maaksters:

 

0-1 Puck (een nieuw soort doelpunt: een schouder doelpunt)

1-1

1-2 Sanne (voorzet van Puck)

Rust (al na 35 minuten)

 

1-3 Sanne (voorzet van Anne)

1-4 Puck

1-5 Anne (mooie aanval via Marieke, Sanne en Puck)

 

Volgende week om 14.45 uur thuis!

Bergen MA1 - Jong Holland MA1

Zaterdag 13 maart 2010

 

Ruststand 1-1

Eindstand 2-2

 

Doelpuntenmaaksters: Anne en Kim

 

"De juigende scheidsrechter"

 

Wat een titel: maar dat was ook hetgeen waar wij het achteraf het meest over hadden. Vlak voor tijd maakte Bergen (helaas) gelijk, en daarop begon de scheidsrechter te juigen!!! Dat was (uiteraard) niet kies van hem...

 

Wat wiil ik verder over deze wedstrijd kwijt: een paar hoogtepunten/dieptepunten:

 

Uiteraard de goede inzet van alle speelsters (maar ja, dat is altijd zo!).

 

De vele gemiste kansen.... En dat waren er toch aardig wat! Ik schat dat wij ongeveer 4 à 5 zeer goede kansen (over de hele wedstrijd) hebben gehad, die wij niet tot doelpunt promoveerde (zoals het schot van Kim op de paal, de voorzet van Sanne die net gemist werd door Puck en Jorien, de bal van Puck die net naast ging).

 

Vandaag waren wij voor het eerst dit seizoen (net nog nagekeken) COMPLEET! Is dit nu positief of negatief? Allebei, vind ik. Positief, want wij blijven nou eenmaal een team en het was fijn dat iedereen (inclusief Simone en Onno) er vandaag was! Waarom negatief? Voor mij, want 3 wissels is wel heel erg veel.....

 

Voor vandaag laat ik 't hier even bij.... Kijk nog even naar de foto's die ik voor en tijdens de wedstrijd heb gemaakt!

Zeevogels MA1 - Jong Holland MA1

Zaterdag 6 maart 2010

 

Ruststand 0-2

Eindstand 0-6

 

Doelpuntenmaaksters:

Kim 3x, Puck 2x, Iris H. 1x

 

Toen ik gisterochtend (zaterdag dus) naar buiten keek, dacht ik: lekker weertje om te spelen... Maar toen ik rond 9 uur op het veld stond bij Jong Holland, realiseerde ik mij dat er een naar (dun) windje stond..... Hoe zou dat ik Egmond aan den Hoef zijn?

 

Rond 11 uur (wedstrijd begon om 12.00 uur) was iedereen aanwezig bij het complex van Zeevogels. En aldaar kwam Puck erachter dat zij de tas met shirts vergeten was...... Gelukkig was de vader van Fleur bereid (nog harstikke bedankt daarvoor) om de tas op te halen!!!

 

Vanwege de koude wind, was het nu helemaal belangrijk om een goede warming-up te doen, en dat was deze ook.

 

De eerste helft was de vader van Silvia bereid om te vlaggen (toch geweldig, die vaders en moeders die willen helpen!), waardoor ik voor de duck-out, in het zonnetje van de wedstrijd kon genieten. En genoten heb ik en onze supporters ook (lopende de wedstrijd kwamen er steeds meer!) van de wedstrijd!

 

In het begin was ik nog niet overtuigd van een (makkelijke?) overwinning, totdat ik het wisselbeleid van Zeevogels in de gaten kreeg: een duiventil (bij zeevogels???). Dit werkte alleen maar in ons voordeel!

 

Jong Holland werd steeds sterker en creeërde meerdere kansen. Het duurde nog wel even voor ons eerste doelpunt werd gescoord. Eén van onze vele corners (door Sanne genomen) werd goed teruggespeeld op Sanne, Sanne zette de bal voor, met rechts. Kim wist goed voor haar vrouw te komen en scoorde de 0-1.

 

Kim was tevens ook de maakster van ons 2e doelpunt: een mooie individuele aktie rondde zij goed af: 0-2. Dit was tevens onze ruststand.

 

In de rust hoefde er niet veel gezegd te worden. Alleen de tip meegegeven goed te blijven praten met elkaar.

 

Ook in de tweede helft (met tegenwind) was JH duidelijk de sterkste ploeg. Dit leidde tot meerdere kansen van Puck, Kim en Anne. Maar helaas wisten zij nog niet te scoren...... Gelukkig hebben wij Iris Hoeksema, die eens van afstand schoot: doordat zij niet op haar voeten bleef staan, kon zij niet zien dat haar afstandschot doel trof!!!

 

Het volgende doelpunt van Puck. Helaas zijn mijn aantekeningen niet duidelijk genoeg en weet ik niet meer hoe deze tot stand is gekomen......

 

Dat Iris H.  niet de enige met een goed schot is bleek al snel: ook Kim wist vervolgens met een mooi afstandschot te scoren! Alweer haar derde doelpunt van deze wedstrijd!

 

Tussendoor kreeg Sanne nog een mooie kans, helaas kreeg zij zoveel tijd van de tegenstander dat zij ging twijfelen: binnenom of buitenom. Met links of met rechts.... Het eindresultaat was dat de bal naast het doel ging...

 

Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Puck: na een mooie voorzet van Sanne, kwam Puck goed naar de bal toe en maakt de 0-6!

 

Meiden dit was een goede wedstrijd: goed voetbal, goede coaching en positief blijven. Blijf dit doen en dan wordt dit seizoen goed uitgevoetbald!!!!

Jong Holland MA1 - Zaandijk MA1

Zaterdag 27 februari 2010

 

Ruststand 0-1

Eindstand 1-2

 

Doelpuntmaakster: Puck

 

Zoals aan het verslag hieronder te zien is, was het alweer een hele tijd geleden dat MA1 hun laatste wedstrijd had gespeeld: 5 december vorig jaar! Dat houdt in dat er 12 weken geen wedstrijd is gespeeld door de MA1........ Iedereen had er dus héél véél zin in (ondanks het slechte weer!).

 

De vorige keer tegen Zaandijk hadden wij 5-0 (en niet 5-1) verloren, dus het kon vandaag alleen maar beter gaan. En dat ging het ook, met één kanttekening: het begin van de wedstrijd! De eerste 10 tot 15 minuten waren voor Zaandijk en dat was jammer, want dat is ook de periode dat de 0-1 viel....

 

Na die periode kregen wij een aantal prima kansen, alleen de bal wilde er niet in: een bal op de paal (van wie weet ik niet meer) en die vervolgens net buiten het bereik van Sanne kwam... Een goede corner: van Sanne naar Sabrina, die de bal goed voorgaf, maar helaas klutste de bal niet in ons voordeel, het doel van Zaandijk in.

 

Onderwijl moesten wij achterin wel attent blijven op de counters van Zaandijk! Gelukkig waren de speelsters van Zaandijk iets te enthousiast, waardoor zij nogal eens buitenspel liepen! En hebben wij ook erg goede keepsters: in de eerste helft Fleur en in de tweede helft Lisa: beiden hebben de nodige reddingen verricht, waardoor het een leuke wedstrijd bleef.

 

In de rust aan de speelsters aangegeven dat het toch echt wel kan én nog wat afspraken over de corners gemaakt (tevens jullie verzoek aan Mo doorgegeven voor het oefenen van corners): Sanne neemt de corners op rechts en Kim of Puck op links (waarbij Sabrina zich ook nu weer goed aanbod).

 

Doordat de scheidsrechter de eerste helft te vroeg af-floot (na 40 minuten ipv 45 minuten), werd eerst het restant van de eerste helft uitgespeeld. Die tijd waren wij veelvuldig in balbezit, maar het leidde niet tot heel veel gevaar.

 

De tweede helft speelden wij met de wind tegen (een forse wind!), maar het was opvallend dat wij toch veel meer in de aanval waren, dan Zaandijk in de eerste helft (toen zij tegenwind hadden).

 

Kennelijk schrok de grens van Zaandijk hier ook van, want hij had niet alleen een paar dubieuze vlagsignalen, er was zelfs sprake van een moment dat het voor iedereen zichtbaar was dat hij fout vlagde.... Hierdoor werd een mooie aanval van Jong Holland vroegtijdig afgevlagd. Een aanval die er zeer veelbelovend uitzag!

 

Maar wij gaven het niet op: en dat werd ook beloond. Een snelle counter leek te worden gesmoord, maar in de kluts kwam de bal voor de voeten van Puck en zij maakte de gelijkmaker!!!

 

Helaas wist Zaandijk toch weer voor te komen, maar er was nog genoeg tijd voor Jong Holland om te scoren: nog een minuut of 15. Helaas het mocht niet zo zijn, vandaag (ondanks nog een paar mooie kansen...)...... Hopenlijk de volgende wedstrijd: 6 maart in Bergen.

Jong Holland MA1 - TABA MA1

Zaterdag 5 december 2009

 

Ruststand 1-0

Eindstand 4-1

 

Doelpuntenmaaksters:

Kim, Puck en Sanne (2x)

 

Alweer een wedstrijd met 2 gezichten...... Wat zal het fijn zijn als wij eens een hele wedstrijd ons spelletje kunnen spelen!!! Er is nog zo op gehamerd: meteen geconcentreerd beginnen, zeker omdat TABA geen warming-up had gedaan en daardoor altijd minder goed aan de wedstrijd begint.

 

Gelukkig stond Lisa goed te keepen, waardoor ons een vroege achterstand bespaard bleef.....

 

Een paar tips: middenveld meer de bal opeisen (dus over de grond), en dan proberen de voorhoede aan te spelen om vervolgens aan te sluiten (nu was er soms sprake van grote gaten tussen aanval, middenveld en verdediging). Daarbij moet het middenveld ook proberen sneller aan te sluiten.

 

De aanval moet proberen meer te variëren: niet alle ballen diep willen hebben, maar ook de bal in je voeten vragen om te kaatsen met een medespeelster.

 

De doelpunten:

Het eerste doelpunt was een goede aanval, die begon over rechts. De bal kwam terecht bij Kim die een één tweetje met Sanne (wel of niet bedoeld?) aanging en de bal goed voorbij de keepster plaatste: 1-0.

 

De 2-0, deze viel al snel in de 2e helft: ik denk dat de meeste speelsters van TABA niet eens wisten dat de 2e helft al begonnen was: in de 1e minuut wist Puck te scoren na een goede aanval. Even was ik bang dat de keepster de bal nog zou tegenhouden, maar gelukkig..... Dus niet!

 

Vervolgens wist TABA nog terug in de wedstrijd te komen, door een goede, snelle counter.... 2-1

 

De komende periode was het nog even billen knijpen, want TABA was veelvuldig in balbezit, maar gelukkig kwam daar geen doelpunt uit voort.

 

Gelukkig waren wij vandaag wel (vooral in de 2e helft) goed in de afronding. Een snelle bal door Sabrina naar Sanne, werd door Sanne goed ingeschat. Zij wist vervolgens tot dicht bij het doel te komen en twijfelde daarna niet meer: 3-1.

 

Deze aanval werd kort daarna herhaald: ik was alleen even bang dat Sanne de bal zou overspelen, maar gelukkig zag zij dat zij er heel goed voor stond: 4-1.

 

Hierna kon je zien dat de wedstrijd was gelopen.... De wedstrijd werd door Jong Holland goed uitgespeeld. De 3 punten bleven in Alkmaar.

TABA MA1 - Jong Holland MA1, 21 november 2009

Ruststand 2-0

Eindstand 3-1

Doelpuntmaakster: Sanne

 

De les van vandaag:

maak je alleen druk om dingen waar je invloed op hebt!!! Tja, en wat bedoel ik daarmee? Een kleine toelichting:

 

De wedstrijd van vandaag: de wedstrijd begon te laat, het veld was slecht, de bal was slecht en de scheids was partijdig..... Euh???? Zo beroerd was het niet (behalve het begin van de wedstrijd: 13.45 begon de wedstrijd, een half uur te laat), maar dat idee leefde wel bij alle speelsters!! En dat zijn allemaal zaken waar wij geen invloed op kunnen uitoefenen: DUS MAAK JE DAAR NIET DRUK OVER!!! Dit gaat alleen maar ten koste van je concentratie!!

 

Door bovenstaande speelden de MA een slechte 1e helft: niet geconcentreerd, slappe duels, slechte motivitatie, heel veel mopperen op elkaar. Ik herkende jullie helemaal niet. De kracht van de MA is juist: gemotiveerd, lekker fel de duels ingaan en elkaar positief coachen!!!

Dit werd dan ook besproken tijdens de rust in de kleedkamer en er werd afgesproken dat de 2e helft het tegenovergestelde zou zijn van de 1e helft.

 

En dat gebeurde ook:jullie lieten zien dat jullie het wel kunnen: er werden bijna geen duels meer verloren, jullie geloofden in jezelf en in elkaar en waren positief!! Kortom alles ging de 2e helft vele malen beter!!!

 

Voordat de 2e helft halverwege was, werd de aansluitingstreffer gemaakt: een goed uitgevoerde snelle aanval, waarbij Kim de bal goed doorspeelde naar Sanne. Sanne wist haar directe tegenstandster eruit te lopen en schoot bekeken langs de keepster!!

 

De 2e helft was JH veelvuldig in de aanval en werden er nog meer kansen gecreëerd, maar helaas werd geen van die kansen gepromoveerd tot een doelpunt. TABA wist nog wel eenmaal te scoren, waardoor wij de wedstrijd puntloos afsloten....

 

Gelukkig krijgen wij tegen TABA snel in een herkansing: zaterdag 5 december spelen wij onze volgende wedstrijd: om 10 uur (op het A-veld, dus neem je kunstgrasschoenen én vaseline mee) thuis!!

Jong Holland MA - Geuzen Middenmeer MA1

Ruststand 0-2

Eindstand 0-2

 

Verslag volgt zsm

 

Sorry, is er niet van gekomen en komt er ook niet meer van.....

Zaandijk MA1 - Jong Holland MA1

Ruststand 1-0

Eindstand 5-0

 

Voor aanvang van de wedstrijd was de speelsters van MA1 al duidelijk gemaakt dat deze wedstrijd erg belangrijk zou zijn voor een eventueel kampioenschap. Zaandijk had tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en MA1 had al één wedstrijd verloren, dus winst was voor ons belangrijk.

 

Helaas wisten wij deze wedstrijd niet te winnen. Waar lag dit aan?

 

Voor alle duidelijkheid: NIET aan de scheidsrechter. Okay, de man had niet zijn beste dag (of toch wel?), maar daar had Zaandijk ook last van! Het verschil was dat wij ons aan die man gingen irriteren en zij gingen door met hun spel (hoewel dat altijd makkelijk is, als je voor staat).

 

Ik wil dus afspreken dat wij in het vervolg niet meer op de scheidsrechter letten, op hem mopperen, maar de scheids gewoon zijn wedstrijd laten leiden, zoals wij in het vervolg onze wedstrijd zullen spelen!!!

 

Nog een paar andere aandachtspuntjes:

 

Niet te veel met de bal gaan lopen, daardoor loop je de ruimte voor anderen dicht en heeft de tegenstander meer tijd om zich te hergroeperen, want een bal spelen gaat altijd sneller dan de bal brengen!

 

Wanneer onze aanval om één of andere reden stukloopt, kijk meteen om je heen (sterker: probeer een beetje in de gaten te houden waar je directe tegenstandster loopt) waar jouw directe tegenstandsters is en ga haar verdedigen

 

Het kan altijd voorkomen dat je wordt gepasseerd, blijf dan niet stil staan, maar probeer je tegenstandsters in te halen of de rugdekking over te nemen van onze laatste vrouw!

 

Wanneer je ruilt met een ander in het veld, laat dit dan weten aan je teamgenoten, om verwarring te voorkomen!

 

Als laatste: Zaandijk was deze wedstrijd wel iets sterker, maar niet zoals de uitslag laat denken. Vooral in de eerste helft speelden wij zoals er door ons gespeeld kan worden: de bal het werk laten doen, goed de vrije speelsters opzoeken. Houd dit in je achterhoofd voor de volgende wedstrijden!!!

Jong Holland MA1 - AFC '34 MA1

Omdat ik dit weekend niet zo heel veel tijd heb, wordt het verslag van deze wedstrijd erg klein.....

 

Ruststand: 3-0

Eindstand: 10-0

 

Scoreverloop:

1-0 Na het goed doorgaan van Anne over rechts, wist zij de bal naar Sabrina te spelen en Sabrina opende de score

 

2-0 Aktie over links: Sanne maakte het goed af

 

3-0 Alweer een goede aktie van Anne over rechts, zij zorgde ervoor dat Sanne de bal redelijk makkelijk kon inschieten

 

Rust

 

Kim, nog hartelijk bedankt dat jij de tweede helft op doel wilde!!! Gelukkig wist ook jij het doel schoon te houden, net als Marieke in de eerste helft!!

 

Verder nog een bedankje aan Sharon en Nadia: jullie deden prima met ons mee!!

 

4-0 Een corner van rechts, Sanne schoot de bal naar Sabrina en die wist de bal heel mooi over de keepster te schieten!

 

5-0 Één van onze gastspeelsters, Nadia, ging goed door over rechts en schoot de bal goed over de keepster.

 

6-0 Goed doorgaan van Puck leverde haar een mooie kans op, die zij

goed wist te benutten

 

7-0 Alweer een goede rush van Anne over rechts, zij wist een niet te missen kans te geven aan Sanne

 

8-0 Weliswaar raakte Sanne de bal niet goed, maar ook deze doelpunten tellen!!! De bal zeilde langzaam over de keepster

 

9-0 Sanne kreeg de bal op haar lichaan en speelde de bal diep op Nadia, die haar 2e doelpunt maakte

 

10-0 Penalty, nadat Iris Hoeksema onderuit was gehaald, was zij ook diegene die de penalty beheersd inschot.

 

En dan heb ik het nog niet over die andere mooie aanvallen die geen doelpunt opleverde!!!!

 

Enfin, ik laat 't hier voor vandaag bij!

Jong Holland MA1 - Zeevogels MA1

Scoreverloop:

1-0 Sanne

1-1

1-2

2-2 Puck

rust

2-3

3-3 Sanne

4-3 Iris Hoeksema

5-3 Sanne

6-3 Nadia

 

Tja, wat een doelpuntrijke wedstrijd was dit! En een wedstrijd met 2 kanten: een matige tot slechte kant van JH: de eerste helft en de eerste 5 minuten van de tweede helft, een goede kant, de resterende 40 minuten van de tweede helft.

 

Tijdens de slecht kant, ging ook veel mis. Er werd veel gemopperd en weinig van elkaar geaccepteerd (opmerkingen zijn bedoeld om je beter te laten voetballen, niet om je naar beneden te halen). Ballen kwamen niet aan en ga zo maar door. Heel af en toe waren er momenten dat jullie wel lieten zien dat jullie konden voetballen, maar die waren in dat gedeelte veels te sporadisch...

 

Waardoor de omkeer kwam? Ik weet het niet, maar wat ik toen zag, vond ik geweldig!!!!! Hard knokken voor elkaar, niet meer mopperen, luisteren naar elkaar en ga zo maar door. In enen konden jullie weer voetballen (zo leek het namelijk).

 

De speelsters van JH kwamen weer goed voor hun vrouw, waardoor er veel ballen onderschept werden en doorgespeeld naar medespeelsters.

 

Goed verdedigingswerk met elkaar, want ondanks dat Zeevogels met 10 (soms zelfs 9) speelsters naar Jong Holland was gekomen, waren hun counters (met hun snelle rechtsbuiten) levensgevaarlijk! In de tweede helft vond ik iedereen goed, maar ik wil er even één aanstippen: Debra! Goede rugdekking, goed coachen, niemand kwam er langs bij Debra in de tweede helft. Hierdoor gingen de andere 2 backs van Jong Holland ook steeds beter, met vertrouwen spelen. En dit leidde tot goede aanvallen met mooie doelpunten:

 

Een afstandschot van Iris Hoeksema om in te lijsten: met veel gevoel wisten zij de bal over de (een kleine beetje ver voor haar doel staande) keepster heen te krijgen.

 

Een achterbal voor Zeevogels, Lisa kwam goed voor haar vrouw en speelde de bal naar Puck, Puck gaf een heel mooi steekpasje op Sanne en Sanne wist deze op waarde te schatten en schot de bal beheersd langs de keepster in het doel.

 

Een mooie aktie van Iris v.d. M (als rechtshalf), die de bal naar Nadia speelde. Nadia passeerde haar tegenstanders buitenom en schoot de bal heel mooi en hard in de verre hoek van het doel!!

 

Ik hoop elke week op deze manier (dus de goede kant...) van jullie te genieten. Dan wordt het een nog leuker seizoen, met misschien een feestje aan het eind. Maar dan moeten jullie wel spelen zoals in de laatste 40 minuten van de tweede helft....

Meervogels '31 MA1 - Jong Holland MA1

Terwijl ik met het verslag wil beginnen, realiseer ik me in enen dat er nog een reden was dat wij overal pijntjes hadden en vermoeid waren: afgelopen donderdag hadden wij nog een zware wedstrijd gevoetbald tegen SVW '27. En als je bedenkt dat je minimaal 72 uur nodig heb om te herstellen.... Geen wonder dat meerdere speelsters er door heen zaten (vooral diegenen die ook met de MB mee hebben gespeeld).

 

Scoreverloop:

1-0

1-1 Anne (Kim)

1-2 weet ik niet meer....(wie helpt mij?)

rust

2-2

3-2

 

Tja, aan de scoreverloop gezien had er meer ingezeten. En dat was ook zo! Doordat de MB speelsters tekort had, waren wij genoodzaakt met 10 speelsters te beginnen (éénmalig, volgende keer doen wij het anders!)....

 

Doordat wij er maar 10 hadden, waren wij in het begin van de wedstrijd vooral aan het verdedigen, met hier en daar een gevaarlijke uitbraak. Verder had Iris Hoeksema een vervelende blaar op haar voet, dus was het niet vreemd dat Meervogels 1-0 maakte.

 

Na 20 lange minuten kwamen gelukkig ons wissel- en 11e speelsters! Het mooie was dat wij op dat moment wel de 1-1 maakte. Hierna werd ons spel ook veel beter: de speelsters vonden elkaar beter, waardoor de combinaties ook beter aankwamen en wij gevaarlijker voor het doel van Meervogels waren!

 

Gezien bovenstaande, was het dus niet vreemd dat Jong Holland voorkwam. Helaas weet ik dus niet meer wie dit doelpunt heeft gemaakt (wie helpt mij daarmee?!), wat ik nog wel weet, is dat dit doelpunt het resultaat was van goed voetbal en weer een mooie combinatie (over rechts).

 

 

Vrij snel na het doelpunt, was het rust.

 

In de rust werden de schadegevallen bekeken: Kim met een blauw oog, Iris H. met een pijnlijke blaar.

 

 

De 2e helft was er afgesproken rust (maar ook niet te veel) aan de bal te houden en door de bal het werk te laten doen, op zoek te gaan naar de 1-3. Helaas liep dit iets anders....

 

 

Helaas moest Jorien na een ongelukkige botsing, het veld verlaten met flinke hoofdpijn. Gelukkig hadden wij Julia als wissel (hoewel zij ook vermoeid was. Daarna kreeg Fleur een bal ongelukkig op het hand en verliet het veld met een zere en dikke vinger. Even was ik bang voor nog meer blessures, maar gelukkig zelfs nog een meevaller. Iris H. had haar blaar zorgvuldig ingepakt en ging het ook nog zo'n 15 minuten proberen.

 

Door al de blessures in combinatie met de vermoeidheid van vandaag, donderdag en de wedstrijd van de MB, kwamen wij niet zo in ons spel als wij zouden willen.... Hierdoor wist Meervogels de wedstrijd met 3-2 te winnen. Weliswaar hadden wij nog een paar kansjes, maar het ontbrak ons net aan dat beetje mazzel....

 

Volgende week een nieuwe kans: om 12.45 uur (en niet om 13.00) spelen wij thuis tegen Zeevogels! Tot dan!

SVW '27 MA1 - Jong Holland MA (bekerwedstrijd)

Ruststand: 0-0

Eindstand: 3-1

Doelpuntmaakster: Kim (assist van Mariëlle) 

 

Omdat SVW '27 MA1 hun wedstrijden altijd op zondag speelt, werd deze wedstrijd op donderdag (17 september) gespeeld. Helaas waren wij niet compleet: Iris van de Meer werd vandaag 17 jaar (nog van harte gefeliciteerd) en Marieke kon helaas niet. Gelukkig wilden Mariëlle van de MB met ons meespelen (en ik kan nu al verklappen dat zij dat goed heeft gespeeld!).

 

Vandaag een kort verslag (vandaag is vrijdag 18 september) omdat er morgen weer een wedstrijd op het programma staat (en weer een verslag....).

 

De eerste helft: een paar momenten:

een counter, ingeleid door Sanne, zij geeft de bal goed aan Mariëlle, en Mariëlle kapt vervolgens een paar speelsters van SVW uit en speelt de bal over naar Anne, helaas ging deze bal over (als ik 't goed herinner).

 

Een voorzet van Sanne (mooi doorgegaan over de linkerkant) komt bij Puck uit, helaas doet de bal net niet wat Puck wil en gaat haar schot helaas over.

 

Een paar geweldige reddingen van onze keepster van de eerst helft: Lisa!! O.a. een schot van SVW wist zij met een geweldige reactie uit haar doel te houden!

 

Nog een mooie kans: Sanne alleen naar de keepster. Helaas schoot zij recht op de keepster....

 

Dames een tip (heb ik ook in de rust gezegd): meer rust aan de bal!! Dan kunnen jullie alle tegenstanders aan!!!

 

De tweede helft kwamen wij toch meer onder druk te staan. Door geweldig keepsters werk én verdedigingswerk, wisten wij de schade lang beperkt te houden. Helaas was SVW een maatje te groot voor ons vandaag...

 

Wel wisten wij nog een prachtig doelpunt te maken! Een goede onderschepping van .... (weet ik niet meer...), die de bal naar Mariëlle overspeelde. Mariëlle wist de bal goed aan Kim te spelen en vervolgens wist Kim hier wel raad mee.. Zij maakte de 2-1 (de aansluitingstreffer, helaas was het niet voldoende).

Kolping Boys MA1 - Jong Holland MA1

http://videos.webs.com/player.swf?file=110896785&pv=1.0&prem=t&page=http%3A//www.freewebs.com/csvjongholland/verslagenma.htm&r=0.8171496951546777&ext=.flv

 

 

Ruststand: 0-2

Eindstand: 1-2

Doelpuntenmaaksters: Puck en Sanne

 

Eindelijk was het dan zover! Nadat wij weken geleden al begonnen waren met trainen, was dit eindelijk de eerste (beker)wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Voor de wedstrijd was er veel onrust: want bij Kolping Boys zaten een aantal speelsters die waren overgekomen van AFC '34 en die waren toch wel erg goed...... MEIDEN, MEIDEN: GA TOCH UIT VAN JE EIGEN KRACHT!!!

 

Nog een tip: het gebeurt nog al eens dat ik jullie dingen hoor zeggen, zoals: dat kan ik niet (en alles wat daar op lijkt)!!!! Stop daar toch mee! Dat hoeven jullie echt niet te zeggen en denken! Jullie kunnen veel meer dan jezelf denkt/gelooft. Het belangrijkste is dat je in jezelf gelooft: JA, DAT KAN IK LEREN!

 

 

Genoeg daarover. De wedstrijd.

http://videos.webs.com/player.swf?file=110896752&pv=1.0&prem=t&page=http%3A//www.freewebs.com/csvjongholland/verslagenma.htm&r=0.7589962045270386&ext=.flv

 

 

Beginopstelling:

Doel: Sabrina

Verdediging: rechts Fleur, centraal Iris H. en Debra, links Silvia

Middenveld: rechts Anne, centraal Iris v.d. M. en links Kim

Aanval: rechts Julia, centraal Puck en links Sanne

 

 

Wissel: Marieke

 

Omdat de MB nog niet genoeg speelsters hebben, is er afgesproken met de speelsters van de MA die nog de MB-leeftijd hebben, dat zij voorlopig de MB zullen aanvullen, zodat zij er ook genoeg hebben. Vandaag waren Lisa en Jorien om die reden niet aanwezig bij de MA.

 

In het begin van de wedstrijd werd ik aangenaam verrast door een man die ik nog niet kende. "Hallo, ik ben de vader van Siliva Hondius en zal ik vlagen?" Daar was ik erg blij mee, dus hierbij : nogmaals bedankt!

 

Omdat een aantal speelsters op een andere plaats stond, was het in het begin voor sommigen wennen. Daarbij is een eerste wedstrijd altijd weer zoeken, naar elkaar, je plaats in het veld enz. enz. Dat was terug te zien in het onrustig zijn aan de bal, in de verdediging kreeg het middenveld van KB erg veel ruimte, waardoor zij erg dreigend waren. Gelukkig alleen dreigend. Echte kansen waren er niet, behalve één afstandsschot, die naast ging.

 

Daarentegen waren onze counters bijzonder gevaarlijk! Het duurde wel even voor JH hun eerste mogelijkheid had, een schot van Sanne en later Puck wisten helaas niet te promoveren tot een doelpunt.

 

Dat duurde tot de 35e minuut: JH kreeg een vrije trap, die door Fleur op maat over de verdediging van KB werd "gelegd". Hierop kwam de bal bij Puck en dit buitenkansje wist zij op waarde te schatten. Na goed doorgaan, kon zij de bal beheersd langs de keepster van KB schuiven: 0-1.

 

Kennelijk was KB hier een beetje gefrustreerd door, want toen in de volgende aanval Anne erg dreigend een speelsters van KB voorbij de middenlijn passeerde, werd zij grof neergelegd! En het ergste vond ik nog dat de scheidsrechter deze speelsters hier helemaal niet op aansprak! Dat was het minimale, hoewel deze overtreding een kaart waard was! Daarop afgesproken sportieve wraak te nemen: nog een doelpunt maken!!!!

 

En dat deden jullie!!!

 

(al)Weer een vrije trap, deze keer genomen door Iris H., ook zij wist de bal met veel gevoel over de verdediging van KB te leggen en deze keer was het Sanne die goed raad wist met zo'n bal op maat. Op slag van rust maakte zij de 0-2!

 

In de rust afgesproken vooral door te gaan met het goede spel en jullie fantastische inzet! Een genot om naar te kijken!

 

Helaas had Debra een condoleance, dus de opstelling van de 2e helft was iets anders dan de 1e helft:

 

Doel: Fleur

Verdediging: rechts Julia, centraal Iris + Iris, links Anne

Middenveld: rechts Marieke, centraal Sabrina, links Silvia

Aanval: rechts Kim, centraal Puck en links Sanne

 

Waar JH aan het einde van de 1e helft al steeds mee controle kreeg over de wedstrijd, was die controle er in de 2e helft nog meer. Ik had nog aan Fleur willen vragen hoeveel ballen zij heeft gehad, maar veel kunnen het er niet geweest zijn!!

 

Het middenveld kreeg steeds meer grip op het middenveld van KB en wist onze aanval ook goed te ondersteunen. Dit leverde kanjes op voor aanvalsters. Helaas net niet goed genoeg voor een doelpunt. Toch hing de 0-3 meer in de lucht dan de 1-2! En vreemd genoeg gebeurde het laatste! Daar had KB wel een beetje hulp bij nodig.

 

Tijdens een aanval van KB, duwde Anne één van hun speelsters licht in haar rug. Tot mijn verbijstering (en ik denk ook die van KB), zag de scheidsrechter hier een zodanig vergrijp in, dat hij KB een strafschop gaf! Tja......... en zo'n buitenkans liet KB niet liggen: 1-2.

 

Je zou denken dat hierop KB alles op alles zou zetten om deze wedstrijd te winnen, maar dat viel toch wel mee.

 

Uiteraard bleef het wel spannend.

 

 

De resterende tijd werd er niet meer gescoord, dus de 1e overwinning als MA is een feit!

 

 

Meiden nogmaals, geweldige mentaliteit! 'Tuurlijk waren jullie het niet eens met de scheidsrechter, maar jullie hielden allemaal (min of meer....) je mond, want het helpt niet, mopperen op de scheidsrechter. Meestal krijg je hem (of haar) dan tegen en daar schiet niemand iets mee op!

 

Volgende week zaterdag onze eerste competitewedstrijd: thuis om 14.45 uur tegen HSV MA1.

 

 

Tot dan!

Recent Videos

1275 views - 0 comments
794 views - 0 comments
1109 views - 0 comments
900 views - 0 comments