csv Jong Holland dames- en meisjesvoetbal

Jong Holland MB1 - VVC MB2

Zaterdag 19 maart 2011

 

Ruststand: 2-1

Eindstand: 6-2

 

Doelpuntenmaaksters: Nadia 3x, Pascalle, Sabrina en Mariëlle

 

Na een moeizaam begin van dit seizoen, nádat MB1 vorig seizoen ook al niet het leukste seizoen had beleefd, begint het er voor deze meiden eindelijk eens leuk uit te zien: zij staan namelijk bovenaan in hun voorjaarscompetitie.

 

Het enige team waar zij deze competitie niet van wisten te winnen, was Berdos MB1 en tegen dit team kunnen zij nog in de herkansing, waarschijnlijk over 3 weken: zaterdag 16 april.

 

De wedstrijd had 2 gezichten: een slechte en een betere. De eerste helft was het slechtse: veel onrust bij een aantal speelsters als zij de bal hadden. het overspelen lukte niet helemaal en daardoor gingen veel aanvallen verloren én had de tegenstander lang het idee dat het er nog wat te halen viel.

 

Gelukkig werd dit in de tweede helft rechtgezet! De meeste speelsters hadden meer rust aan de bal, de verdediging stond goed en de aanvalsters gingen beter met hun kansen om.

 

Leidt dit ujiteindelijk naar een leuk feest voor deze meiden? Moeilijk te voorspellen, ik hoop het van harte!!!!

Jong Holland MB1- Victoria O MB1

Zaterdag 8 mei 2010 

 

Ruststand 2-0

Eindstand 2-2

 

Doelpuntenmaaksters: Nadia en Fleur

 

Dat was alweer een tijdje geleden: een verslag over de Jong Holland MB. En dat terwijl er genoeg is gebeurd! In al haar wijsheid had de KNVB besloten om Jong Holland MB1 na de winterstop opnieuw in te delen.... Helaas was de poule niet zo groot: slechts 3 tegenstanders!!!

 

De wedstrijd: deze was bijna gelijkopgaand. Victoria was iets sterker, maar dat kwam vooral door hun manier van spelen: lange halen, snel thuis. De keepster had maar één manier van opbouwen: de bal een keihard trap geven, zodat hun (snelle) spitsen konden proberen te scoren.

 

Daarentegen probeerde Jong Holland de voetballende oplossing te zoeken: met behulp van het middenveld werd de combinatie gezocht. Dit leidde tot mooie aanvallen: Megan was vandaag behoorlijk goed bezig met haar steekpasjes op de voorhoede speelsters van Jong Holland. En één van haar passen gaf Nadia de mogelijkheid om alleen naar de keepster te gaan. Terwijl Nadia met de bal dribbelde, zag zij dat de keepster te ver voor het doel stond en zij wist de keepster te verslaan met een mooie boogbal! Wat een geweldig doelpunt!

 

Dus zo waren de speldenprikken van Jong Holland behoorlijk effectiever, dan de lange halen van Victoria. Was dit dan zo makkelijk verdedigen? Nee, absoluut niet! De verdediging moest vaak alle zeilen bijzetten; Maaike, Loïs, Anne en Silvia hadden het soms erg zwaar om Victoria van het scoren af te houden. Daarbij werden zij geholpen door de goed keepende Pascalle!

 

Het spel bleef zo op en neer golven: Jong Holland die combinerend (bal over de grond spelend) kansen probeerde te creëren en Victoria die met de lange bal (bal door de lucht) probeerde te scoren. Uiteraard leverde dit aan beide kanten kansen op (misschien Victoria iets meer dan Jong Holland), maar geen doelpunten.

 

Ondertussen was (de uit haar bed gebelde?) Fleur gearriverd en mocht zij in de eerste helft nog een paar minuten meedoen. En meteen wist zij al voor gevaar te stichten, de tegenstander was behoorlijk van slag door haar invalbeurt ("zij is wel 2 meter....., hoe kan ik die nou verdedigen?")

 

Met deze voorsprong ging Jong Holland de kleedkamer in, na aanwijzingen ontvangen te hebben van Martin.

 

De tweede helft begon waar deze was geëindigd Victoria kon (nog) geen vat krijgen op onze 2 meter lange spits (volgens ons is zij niet zo lang) Fleur. En Fleur ging de duels ook op haar manier aan, lekker sleurend, hier en daar een kleine overtreding, zij (Victoria) werden er gek van. En zo kon het gebeuren dat Jong Holland op een 2-0 voorsprong kwam; eerst kreeg Nadia ruimte voor een goede demarage langs de zijlijn, zij speelde de bal naar Fleur, en Fleur wist de bal goed in de korte hoek te schieten!

 

En ook hierna bleef het spel op een neer gaan, waarbij het wel te zien was dat Jong Holland wat vermoeider raakte dan Victoria O.

 

Ook achterin moest Jong Holland bij de les blijven, want Victoria bleef maar de lange bal spelen. En na een tijdje gebeurde het: de bal viel gelukkig voor Victoria en zij maakte de beruchte aansluitingstreffer:

2-1.

 

De kansen bleven ook voor Jong Holland komen, maar de keepsters van Victoria deed goed mee, waardoor Jong Holland niet kon scoren: kansen voor Nadia en Fleur, maar net niet die mazzel voor een doelpunt.

 

Dat geluk had Victoria wel aan hun kant: via een counter kwamen zij toch nog gelijk met Jong Holland. Gezien het spelbeeld terecht, gezien de scoreverloop toch wel een beetje zuur voor de (zeer hardwerkende) speelsters van Jong Holland! Het zou toch wel verdiend zijn om deze keer te winnen van Victoria O. Maar helaas, dit was de speelsters niet gegunt........

ADO '20 MB2 - Jong Holland MB1

Zaterdag 12 december 2009 

 

Ruststand 1-1

Eindstand 1-2

doelpuntenmaakster: Nadia (beiden)

 

Omdat het voor mij een erg drukke dag was, met bezoeken aan meerdere wedstrijden (zie ME1 en ME2), heb ik alleen een klein deel van de eerste helft, maar gelukkig wel de hele tweede helft, gezien van deze wedstrijd.

 

Op het moment dat ik aankwam, stond het al 1-1. Ik begreep dat Jong Holland wel sterker was, maar de kansen niet allemaal had benut. De treffer van de tegenstander was een ongelukkig misverstand in de verdediging.

 

De tweede helft verliep erg rommelig, een soort van "hotsen-knotsen" voetbal, van beiden kanten. Helaas erg weinig rust van de speelsters, wanneer zij in balbezit waren. Erg jammer, want daardoor was het spelbeeld heel erg onrustig.

 

Uiteraard heb ik ook nog een aantal mooie momenten gezien: een mooie redding van de keepster, Pascalle. Een echte zweefduik!! Keepend zie ik haar ook elke week groeien en afgelopen wedstrijd (tegen Alcmaria MB1/2) lukt het uitkomen ook zeer goed!

 

Wanneer de MB voldoende rust aan de bal had, waren er ook zere mooie aanvallen te zien: een onderschepping van Anne, die de bal doorspeelde naar de vrijstaande Iris, Iris die de bal doortikte naar Debra, Debra weer terug naar Iris en als laatste speelde Iris de bal door naar Nadia.

 

Er waren niet veel corners van Jong Holland in de tweede helft, maar die ene die er wel was, was zeer goed: Nadia die vanaf rechts de bal goed en hoog voor het doel wist te schieten. Helaas werd er niet gescoord uit deze corner.

 

Het tweede doelpunt van JH viel al vrij snel in de tweede helft. Het was niet met opzet, begreep ik later, maar Nadia wist de bal zeer mooi over de uitkomende keepster te lobben!

 

Verder was de wedstrijd een combi van goed overspelen, met momenten dat er wat minder rust was aan de bal, waardoor het spel erg onrustig bleek en ADO er soms dreigend uit kon komen, maar gelukkig stond de verdediging van de MB goed.

 

De komende weken even geen wedstrijden ivm de winterstop. Ik denk dat zo eind januari de eerste wedstrijden weer gespeeld gaan worden.

De Blokker MB1 - Jong Holland MB1

Omdat ik vandaag weer eens bij een hele wedstrijd aanwezig was én een aantekenboekje bij mij had, weer eens verslag van de MB.

 

10 oktober 2009

Ruststand: 2-2

Eindstand: 4-3

 

Zoals de eindstand laat zien, had er voor de MB echt wel meer in gezetten dan deze verliespartij. Sterker nog: in de eerste helft wist de Blokkers weliswaar 2x te scoren, maar dat waren beide keren toch onoplettendheden in de verdediging van Jong Holland! Én het waren de enige keren in de eerste helft dat de Blokkers in de buurt van ons doel kwam.

 

De eerste helft was MB1 toch echt de sterkere ploeg: er werd goed gecombineerd en geconcentreerd verdedigd (waarbij de kleine foutjes goed hersteld werden door de laatste vrouw: Sharon). Vaak was de tegenstander met zijn elfen op zo'n 10 meter voorbij de middenlijn op hun eigen helft te vinden!

 

Uiteraard leidde dit tot meerdere kansen voor Jong Holland, toch kwam Jong Holland 1-0 achter. Of het een bewust schot weet ik niet, maar de Blokkers wist de bal mooi over Anne heen het doel in werken....

 

Maar dat kon MB1 zich niet permiteren. Gelukkig wist JH al snel het net aan de andere kant te vinden: Phebe wist zich te ontworstelen aan haar tegenstandster:

1-1.

 

Haar tweede doelpunt was bijna een kopie hiervan, ook nu wist zij haar tegenstandster van zich af te schudden om de 1-2 in te schieten. Dat zij deze kans kreeg was ook aan Loïs te danken: ook Loïs wist haar tegenstandster van zich af te houden om te bal over te spelen aan Phebe.

 

Tussendoor waren er nog wat kansen voor Nadia (keepster reageerde attend op jouw schot in de verre hoek, probeer een volgende keer eens de korte hoek!).

 

Vlak voor rust moest Sharon geblesseerd het veld verlaten, de eerste diagnose hiervan was een zweepslag (spontane spierscheuring). Hoe lang dit gaat duren is nu nog niet duidelijk, dit kan variëren van 3 weken tot 3 maanden!!

 

Voordat Sharon uitviel had de Blokkers alweer gelijk gemaakt (helaas): een achterbal werd niet goed genoeg verwerkt door de verdediging waardoor de Blokkers met een afstandschot Anne (alweer) wist te passeren.

 

Wat er in de tweede helft gebeurde met JH is mij nog steeds onduidelijk, de Blokkers was klaar voor de slachtbank, dachten wij allemaal. Maar het tegenovergestelde gebeurde: wij kregen nog 2 tegendoelpunten!

 

De 3-2 was een corner die slecht werd weggewerkt, waardoor de Blokkers van dichtbij kon inschieten. En de 4-2 was een bal die over de verdediging van JH werd geschoten, waarbij hun aanvalsters iets sneller waren dan onze verdedigers.

 

JH wist nog iets terug te doen: een mooie aanval over meerdere schijven:

Fleur wist te bal te onderscheppen en over te spelen naar Mariëlle en zij zag Loïs goed vrijlopen en speelde de bal naar haar. Loïs gaf een mooie dieptepas over de grond naar Nadia en Nadia wist de bal mooi voor te geven. Deze voorzet kwam terecht bij Phebe, die vervolgens wel raad wist met de mooie kans: de aansluiting was gevonden: 4-3.

 

Hierna kreeg JH nog een paar kansjes voor de gelijkmaker, maar vandaag mocht dat dus niet gebeuren....

 

Het blijft jammer dat een tegenstander die je helemaal in de tas had, de kans heeft gehad om zo terug te komen!!!

 

Volgende keer beter!

Meervogels MB1 - Jong Holland MB1

Zaterdag 29 augustus 2009

ruststand 2-0

eindstand 3-1

doelpuntmaakster: Anne Luik

 

Vandaag was de eerste (beker)wedstrijd voor de MB. Vorige week had de MB al verdienstelijk gelijk gespeeld tegen de Blokkers (oefenwedstrijd) en vandaag mochten zij het voor het "echie" proberen!

 

Omdat de MB er slechts 10 heeft als zij compleet zijn, wordt er wekelijks geleend van de MA (dit zijn uiteraard wel speelsters die nog de MB leeftijd hebben) en vandaag waren dat:

Sabrina, Lisa, Julia en Anne.

 

Voordat de wedstrijd begint, moet er nog wel worden warmgelopen:

http://videos.webs.com/player.swf?file=109289207&pv=1.0&prem=t&page=http%3A//www.freewebs.com/csvjongholland/verslagenmb.htm&r=0.00010545136333933724&ext=.flv

 

De beginopstelling:

 

Pascalle op doel

In de verdediging:

rechts Julia, vrije verdediger Gundo, voorstopper Loïs, links Sharon

Middenveld:

Cheryll rechts, Anne centraal en Daphne links

Voorhoede:

Nadia op rechts, Lisa spits en Mariëlle op links.

 

Wissels: Sabrina en Phebe

 

De eerste helft:

Wat opviel was dat Meervogels en JH redelijk aan elkaar gewaagd waren, waarbij Meervogels effectiever met hun kansen omging, dan JH.

 

Het wedstrijdbeeld was dan ook dat afwisselend Meervogels en dan weer JH in de aanval waren. Helaas was het toch Meervogels die voor kwam. Na een snelle counter, wist onze verdediging de aanval alleen af te slaan door een corner weg te geven. De aanvoerster van Meervogels wist de bal goed voor te geven. Nadat deze was uitverdedigd, kwam de bal weer bij de aanvoerster terecht en zij twijfelde geen moment en schot de bal hard (en onhoudbaar) in de linker (voor onze keepster rechter-)bovenhoek van het doel.

 

Uit een counter wist Meervogels vervolgens de 2-0 te scoren....

 

De tweede helft

Het is niet duidelijk wat er in de kleedkamer is gezegd, wat wel duidelijk is, is dat JH in de tweede helft héél veel beter was dan in de eerste helft! Was het wedstrijdbeeld in de eerste helft nog enigszins gelijkopgaand, in de tweede helft was hier geen sprake van! JH was veelvuldig in balbezit én in de aanval en dit leidde (uiteraard) in meedere kansen.

 

Een aanval waarbij de bal vanuit de verdediging terecht kwam bij Mariëlle, zij wist een tegenstandster te passeren, en speelde Anne aan. Deze ging de combinatie aan met Phebe, waarna de Phebe de bal doorspeelde aan Nadia. Nadia bedacht zich geen moment en haalde verwoestend uit! Helaas ging haar schot net over het doel van Meervogels!

 

Zo waren er meedere aanvallen. Uiteindelijk wist Anne de aansluitingstreffer te scoren: na een solo door de verdediging van Meervogels, schoof zij de bal doodkalm in een hoek (het leek haast alsof zij de bal over de lijn wilde dribbelen...).

 

Vervolgens ging JH hard op "zoek" naar de gelijkmaker. Helaas was het vandaag niet de wedstrijd van JH, qua geluk. In plaats van de gelijkmaker, schoot Meervogels de 3-1 binnen (na een afgeslagen corner, een kopie van het eerste doelpunt).....

 

Ondanks het verlies, kunnen jullie vandaag terugzien op een goede wedstrijd en dan vooral de tweede helft. Houd dat spel vast en dit seizoen wordt voor iedeeren een erg leuk seizoen!!!

Recent Videos

1275 views - 0 comments
794 views - 0 comments
1109 views - 0 comments
900 views - 0 comments