csv Jong Holland dames- en meisjesvoetbal

Alcmaria Victrix ME1 - Jong Holland ME1

Zaterdag 5 februari 2011

 

Ruststand: 0 - 3

Eindstand: 0 - 7

Doelpuntenmaaksters: Jana 1x, Emma 2x, Morris 2x en Tessa 1x

 

Wat een dag vol met meisjespupillenvoetbal bij Jong Holland moest worden, werd het uiteindelijk geen één thuiswedstrijd voor de meisjes pupillen..... Hoe dat kon? De tegenstander van MD1 belde gisteravond op, dat zij geen team op de been konden brengen door de vele zieken.... De wedstrijden van MD2 en MD3 werden vanwege de harde wind afgelast. Daardoor ontstond namelijk het gevaar dat een van de doelen zou omwaaien.

 

Daarom naar andere toppertjes gaan kijken: Jong Holland ME1. Zij moesten om 9 uur uit bij Alcmaria Victrix spelen. Alcmaria ME1 is een nieuw team, begonnen net voor de winterstop.

Doordat Hunter nog ziek was, werd op het laatste moment besloten om toch nog één speelster te bellen, zodat er in ieder geval één wissel zou zijn. Gelukkig wilde Tessa meespelen. Toen de speelsters van ME1 dit hoorde, reageerde dan gaan wij winnen.....?? Nu is Tessa goed, alleen ik vind het jammer dat jullie jezelf zo onderschatten, jullie hebben al zoveel bijgeleerd dit seizoen!!!

 

Als ik de ouders, grootouders en andere supporters aan de kant zo hoor, vinden zij dat jullie allemaal veel beter zijn geworden!! En dan vinden Herman en ik ook!!! Dus jullie mogen wel blij zijn als er een gastspeelster meedoet, maar julie zelf niet onderschatten!!!!

 

De wedstrijd... Wat kan ik daar verder over vertellen?? In ieder geval de harde wind, waar beide partijen veel last van hadden. Het goede spel, van alle speelsters, jullie gaan steeds beter zien, waneer één van jullie medespeelsters vrijstaan en tikken de bal dan goed naar elkaar. De ene mooie aanval, na de andere mooie aanval, heb ik vanochtend gezien!

 

Zoals ik al aangeef, was de wind pittig en daardoor regelmatig een spelbreker, maar ook daar kan je als voetbalster mee te maken krijgen. Gelukkig was het vandaag droog.

 

Voor vandaag hou ik het hierbij! Volgende week weer een thuiswedstrijd (als de doelen ten minste niet wegwaaien....), om kwart voor 9 tegen Limmen ME2.

 

Groetjes, Petra

2 filmpjes van Jong Holland ME1

Jong Holland ME1 - FC Castricum ME2

Zaterdag 16 oktober 2010

 

Ruststand: 8-0 (ja, dit klopt)

Eindstand: 12-1

Doelpuntenmaaksters: Julie (7x), Jorvienne (2x), Emma (2x), Jana (1x)

 

Wat een doelpuntenfestijn!!! Dat was lang geleden dat dit team met zo'n verschil had gewonnen. Dit kwam door 2 dingen: Jong Holland speelde goed én de tegenstander is een nieuw team .....

 

En vandaag een primeur: Emma haar eerste én meteen haar tweede doelpunt!

 

Wat kan ik nou schrijven over zo'n doelpuntenfestijn? Vandaag maar een iets over elke speelster (alfabetische volgorde van voornaam):

 

Emma:

wat heeft Emma toch een fantastisch linkerbeen (wat je wel vaker ziet bij linksbenige speelsters!), er wordt met voorzetten gestrooid of het niets is! En deze competitie was zij al meerdere keren dichtbij een doelpunt, maar aldoor had zij pech dat de bal net naast ging of de keepster de bal fantastisch tegenhield. Maar vandaag scoorde zij eindelijk! Herman (de coach) en ik zijn het er over eens, sinds dit seizoen is Emma een stuk beter geworden, Wat ook scheelt is dat zij meer tegenover leeftijdsgenoten is komen te spelen.

 

Hunter:

Eén van de tweeling (Hunter heeft één staart). Ik wil hun namen nogal eens door elkaar halen, maar volgens mij hebben daar wel meer last van.... Wil eigenlijk altijd achter staan, maar zij zou ook heel goed ergens anders kunnen voetballen! Heeft een heel goed schot (links) en weet daardoor de ballen altijd lekker ver weg te schieten als dit nodig is. Maar dit betekent niet dat zij alle ballen blind wegschiet. Als zij een medespeelster vrij ziet staan, schiet zij de bal naar haar.

 

Jana:

Speelde vorig seizoen nog bij de jongens, maar wilde liever bij de meisjes voetballen. En zo het geschiedde. En hier zijn wij heel blij mee! De eerste helft staat Jana altijd op keep en de tweede helft voetbalt zij. En beide doet zij goed: Op doel staat zij zeker haar vrouwtje en weet meerdere ballen uit het doel te houden en in het veld kan zij het ook: aanvallen, verdedigen, alles is mogelijk bij haar!

 

Jorvienne:

Eén van onze nieuwe speelsters: en wij zijn erg blij met haar. Gaat elke weet een stuk beter voetballen! Werkt hard (heeft soms een beetje extra aanmoediging nodig) en weet ook nog eens haar doelpuntjes mee te pakken (net als vandaag). Jorvienne staat vaak in het aanval, maar kan ook goed op het middenveld en als het nodig is, goed verdedigen!

 

Julie:

Voetbalt nu ongeveer een maandje en ook zij is een goede aanwinst! Zeker vandaag! Waar zij tot nu toe nog een beetje pech had in het maken van een doelpunt, ging dit haar vandaag zeer goed af! Wat mij ook tijdens deze wedstrijd opviel, was dat zij een goede dribbel (met de bal aan de voet lopen) heeft! Een paar keer wist zij de bal goed mee te nemen en daardoor ook te scoren. Verder weet zij dat ze ook linkervoet heeft, waarmee zij de bal kan overschieten (wat zij ook meerdere keren deed!).

 

Morris:

Voor het verschil: Morris heeft 2 vlechten. Is samen met haar zus en keepster Jana overgekomen van de jongens, omdat zij liever met meisjes wil voetballen. Wat ik over Hunter schreef, kan ik ook over Morris schrijven: een goede speelster, wil altijd achter staan, speelt goed over, heeft een goed schot. Het enige verschil is, is dat Morris rechts is! Morris mag best wel vaker mee naar voren gaan, als dit kan! Zij zou ook de corners kunnen nemen! Tja, wat kan ik meer schrijven...?

 

Sterre:

Ik zie jou met de week beter gaan voetballen! Jij hebt een zeer goed overzicht en  ziet daardoor je medespeelsters vrij staan. Helaas komt de bal niet altijd aan, maar hoe langer je voetbaltén blijft oefenen (zoals op straat spelen!!), hoe beter dit zal gaan! Vandaag stond je tweede helft op doel en daar had je niet heel veel te doen...

 

Tessel:

Is onze allernieuwste aanwinst. Zat op hockey, maar vindt voetbal veel leuker (en dat vind ik ook!). Ik kan zien dat de bal nog niet altijd doet, wat jij wilt maar troost je, dit gebeurt nog bij meerdere speelsters.... Ook van jou zie ik (bij de training) dat het elke week beter wordt!

En als laatste: Vera:

Wat misschien niet bij iedereen bekend is, Vera is de jongste van dit team. Ik vind dat Vera duidelijk beter is geworden! Haar schot is harder, zij ziet beter wanneer zij over moeten spelen én zij durft te keepen! Dit komt doordat de tegenstanders meer van haar leeftijd zijn. Leuk om te zien dat je zoveel beter bent geworden!

Jong Holland ME1 - Duinrand S ME1

Vandaag geen uitgebreid verslag (deze keer gekozen voor MD2), een kort overzicht van de scoreverloop:

 

0-1

0-2

0-3

rust

0-4

1-4 (Jana)

1-5

1-6

 

Wat mij deze wedstrijd opviel: Vera die de tweede helft ging keepen! Heel moedig van jou, want ik weet dat jij met de training wel op doel wil, maar dit ook een beetje eng vindt....

 

Dat er altijd speelsters van MD2 met jullie mee willen doen! Deze keer Nina (eerste helft) en Isa Kist (tweede helft).

 

Dat onze nieuwelingen (Jorvienne en Sterre) nu al steeds beter gaan voetballen!!

 

Dat Jong Holland ME1 nog wel een paar speelsters kan gebruiken.... Maar als het goed is, komen er woensdag twee meisjes meetrainen die misschien ook lid worden!!!

 

En: als het goed is komt Morris binnenkort ook weer voetballen (hersteld van haar pols/armbreuk).

 

Helaas: volgende week geen wedstrijd voor jullie.... Zaterdag 18 september hebben jullie weer een wedstrijd: om 13.15 uur in Spanbroek!!

Video Jong Holland ME1 - Reiger Boys ME1

Geen verslag van deze door Jong Holland ME1 met 2-0 gewonnen wedstrijd (beide doelpunten van Tessa), alleen een klein filmpje (echt kort). Verder nog foto's in het fotoalbum.

 

Bekerwedstrijd: st Adelbert ME1 - Jong Holland ME1

 

28 augustus 2010

 

Ruststand 0-4

Eindstand 1-6

Doelpuntenmaaksters: Isa Kits 1x, Tessa 2x, Jorvienne 1x, Jana 2x

 

Na een hele donderdag met héél véél regen, was ik even bang dat deze wedstrijd niet door zou gaan, omdat het veld te nat zou zijn, maar gelukkig, er is gewoon gevoetbald!!

 

Omdat st Adelbert maar 6 speelsters (5 veld en 1 keepster) ging Jong Holland op verzoek van de leidster van st Adelbert ook met 6 speelsters voetballen. Dit betekende wel dat Jong Holland 3 wissels hadden!

 

Wie deden er mee namens Jong Holland:

 

Doel: Jana, vorig seizoen nog speelster van E5 (of was het E6?), wilde graag bij de meiden gaan spelen en dit vond ME1 ook heel prettig! Een goede vaste keepster komt niet vaak voor! Had vandaag een rustige dag, vandaar ook dat zij de tweede helft ging voetballen.

 

De overige speelsters:

Hunter: één van de verdedigsters, begenadigd met een mooi linkerbeen (dit betekent dat je mooie ballen kan schieten met je linkerbeen....). Wordt onze rots in de verdediging (samen met haar zus Morris, maar die speelde vandaag niet omdat zij haar pols heeft gebroken). Waar de tegenstander dacht eindelijk op doel te kunnen schieten, vonden zij elke keer Hunter nog op hun pad!

 

Emma, vorig jaar één van de jongste speelsters van ME2, was toen nog eigenlijk F-pupil en sinds dit seizoen E-pupil. Wat is zij gegroeid deze zomer. Afgelopen training viel mij al op dat zij keihard op doel schoot en vandaag ging zij goed de duels aan met de tegenstander!

 

Vera, was vorig seizoen de jongste van ME2, nu gebleven, samen met haar vader Herman (de leider, ook niet onbelangrijk!!! Hij blijft de meiden de hele wedstrijd door aansporen!!!). Eind vorig seizoen kon ik al zien dat het steeds beter met haar ging, vooral als de tegenstander niet een kop groter was.

 

Sterre: één van de nieuwe aanwinsten! Eind vorig seizoen begonnen met mee te trainen en het valt nu al op dat zij een goed inzicht heeft: een bal terugspelen als daar meer ruimte ligt!

 

Jorvienne: een geweldig meisje met een mooie naam. Zeer enthousiast, lopend op elke bal, heel snel en vandaag al meteen haar eerste doelpunt scorend (de eerste van velen?). Is onvermoeibaar, ook heel fijn om haar bij de team te hebben.

 

Dit zijn dan de speelsters die het komend seizoen moeten doen...... Euh? Dit zijn er toch maar 5 (zonder Morris)? Maar er zijn toch meer speelsters nodig én er waren toch ook meer speelsters? Ja, dat klopt, vandaag waren er 3 gastspeelsters:

 

Isa Kits:

Een nieuwe speelster van Jong Holland. Ook zij is heel erg enthousiast (wie niet!), probeert al diverse trukjes tijdens de training en de wedstrijd! Hartstikke goed. Blijven proberen.

 

Isa Deroma:

Zeer goede verdedigster! Altijd op tijd in de verdediging, heeft een mooi linkerbeen, en is altijd bezig om andere speelsters te helpen. Staat meestal achterin en begint soms aan een mooie rush na voren, afsluitend met een goede voorzet.

Tessa:

Tja, wat kan ik over haar zeggen? Uiteraard heel veel: goede voetbalsters, goed inzicht, goede techniek, geweldig om naar te kijken! En zo kan ik even doorgaan, maar dat doe ik niet....

 

Dit waren de speelsters die het zaterdag moesten doen.

 

Ik heb begrepen dat klasgenootjes van Tessa enthousiast zijn en misschien komen voetballen én een klasgenootje van Emma. Dus het ziet er allemaal goed uit!

 

Tja, na al deze tekst toch nog iets over de wedstrijd:

 

Binnen een paar minuten was het duidelijk dat dit Jong Holland al iets verder is dan st Adelbert. De verdediging van de tegenstander werd regelmatig gepasseerd, wat diverse kansen opleverden voor Jong Holland: voor Sterre, Jorvienne, Tessa, Vera enz enz. Wij hadden één probleempje: de keepster van st Adelbert! Zij stond toch wel heel goed te keepen.

 

Achterin moest er wel opgelet blijven worden, want soms dreigde st Adelbert gevaarlijk te worden. Gelukkig stonden Hunter en Isa Deroma én Jana altijd op de goede plaats om te voorkomen dat st Adelbert op voorsprong zou komen.

 

Uiteindelijk wist één van de nieuwelingen de score te openen. Haar afstandschot werd iets van richting veranderd, maar hij telt er niet minder door. En wie maakte het eerste doelpunt? Isa Kits! Geweldig!

 

Hierna was Jong Holland los! Tessa veroverde de bal, omspeelde hierna een tegenstander en zag vervolgens Jorvienne goed vrij staan! Helaas was Jorvienne zo enthousiast, dat zij de bal niet goed raakte en deze naast het doel ging.

 

Daarna st Adelbert in de aanval: maar ook hier werd er weer goed verdedigd door ME1, Isa Deroma schoot de bal naar Tessa, waarna Tessa aan een solo begon. En dit eindigde in een DOELPUNT!! 0-2

 

Kort hierna kreeg Tessa weer de bal, en dacht: "wat mij net lukt, kan nu toch ook weer?" En zij maakte vervolgens de 0-3.

 

Was het mooie op van de eerste helft? Nee, nog niet! De tweede debutant (moeilijk woord voor nieuweling) wist ook nog voor de thee te scoren:

 

Nadat Hunter de bal van Jana had gekrengen, ging zij met de bal naar voren om de bal vervolgens naar Tessa over te schieten. Tessa zag dat Jorvienne goed vrij ging lopen en speelde Jorvienne de bal aan. Hierna wist ook Jorvienne haar eerste doelpunt te scoren!!!!!

 

Ondertussen had het al een paar keer gedonderd, en begon het zachtjes te regenen. Gelukkig was het net rust, dus werd er naar de kleedkamer en kantine gesprint, want het zachtjes regenen ging al gauw over in heel veel dikke druppels! Hierdoor duurde het even voordat de tweede helft begon.

 

In de tweede helft stond Tessa op doel, waardoor Jana mee kon voetballen (zo druk had zij het nl de eerste helft niet gehad). En dat begon meteen goed! Terwijl de regen nog in bakken naar beneden kwam en de ouders en andere toeschouwers een droog onderkomen op de tribune hadden gevonden. was Jana aan een solo begonnen! En deze solo eindigde in een mooi doelpunt!

 

Was dat genoeg voor Jana? Uiteraard niet! Een paar minuten later deed zij het nog een keer, ook nu ging zij er met de bal vandoor en ook deze keer wist zij te scoren!!! Geweldige acties van Jana!

 

Was zij de enige? Wel de enige die in de tweede helft voor Jong Holland scoorde, maar niet de enige die alleen na een mooie solo naar het doel van de tegenstander rende: ook Ëmma had een hele mooie solo, was sneller dan haar tegenstander, maar was door de lange solo, toch een beetje moe toen zij bij het doel was. Hierdoor miste haar schoot net de kracht.... Maar niet getreurd, Emma! Jouw kans komt binnenkort!!!

 

Nog één aanval wil ik beschrijven: een solo van Vera naar het doel van st Adelbert. Daarbij wist zij haar tegenstander achter zich te houden. Zij kwam hierdoor alleen voor de keepster. En ik dacht: zij gaat nu scoren..... DUS NIET! Zij speelde de bal over naar Jorvienne en Jorvienne wist vervolgens de bal tegen de paal te schieten.... De bal kwam weer bij Vera, was het nu een doelpunt? Nee, helaas schoot Vera naast...

 

De tegenstander wist toch nog één keer te scoren: een voorzet waar iedereen van zowel st Adelbert als Jong Holland overheen schoot....

 

De Penalties:

Ook de penalties won Jong Holland:

Hunter, Emma, Sterre, Isa Deroma en Tessa schoten hun penalty in het doel, de rest werd door de keepster tegengehouden. st Adelbert wist een penalty te benutten.

 

Zo konden de meiden van Jong Holland ME1 hierna met een goed gevoel van het veld afgaan!!! Op naar woensdag, dan de tweede wedstrijd. Zij spelen dan tegen Reiger Boys ME2 (18.30 uur).

Jong Holland toernooi

29 mei 2010

 

Het laatste toernooi van het seizoen 2009-2010 (wat vliegt de tijd!!!): het thuistoernooi. Helaas was het niet gelukt om andere teams voor MD1 te vinden en daarom was er afgesproken dat de MD1 mee zou doen met de ME2. In eerste instantie was het de bedoeling dat MD1 in 2 teams zou worden verdeeld, maar door een communicatie storing, is dit niet gebeurd. De beide meisjes teams werden nu door elkaar gehusseld. Uiteindelijk hadden wij een blauw en een geel team (zie de shirts). Wie zaten er in welk team en wie waren de coaches?

 

Blauw team

Geel team 
Coaches: Coaches:
Hans en RuudHerman en Vincent
Speelsters:Speelsters:
HannaTessa
PuckTeuntje
IsabelWillemijn
VeraEmma
LenaYara
ElisaSofie
LolaIvy
MichelleSanne
Britt KosterWendy
IsaElla
NinaRosa
 

Helaas heb ik niet alle wedstrijden helemaal kunnen zien, want de beide teams moesten steeds tegelijkertijd spelen..... Gelukkig één wedstrijd wel: de wedstrijd van team blauw tegen team geel! De wedstrijd bleef mooi in evenwicht, eindstand 0-0! Ik vond het ook een leuke wedstrijd met veel strijd en mooie voetbalmomenten: goed keepsterswerk, goed passings en (helaas) geen doelpunten.....

 

Voor vandaag laat ik het hierbij. Volgend seizoen zal ik weer verslagen gaan schrijven. Uiteraard mogen jullie zelf ook verslagen maken en naar mij toe mailen, dan zorg ik dat deze worden geplaatst op deze site!

 

Jong Holland ME1 (geel)Limmen ME111
Jong Holland ME2 (blauw)Limmen ME230
Jong Holland ME1Jong Hofland ME200
Limmen ME1Limmen ME201
Jong Holland ME1Limmen ME210
Limmen ME1Jong Holland ME201
 

Eindstand:

1. Jong Holland ME2 (7 punten)

2. Jong Holland ME1 (5 punten)

3. Limmen ME2 (3 punten)

4. Limmen ME1 (1 punt)

Uiteraard heb ik vele foto's gemaakt en deze geplaatst bij de foto's!

Allemaal een hele fijne vakantie en tot volgend seizoen.

 

Petra

Toernooi FC Purmerend

13 mei 2010 

 

Vandaag had Jong Holland ME2 hun eerste toernooi (van de 3 waar zij aan mee doen): bij FC Purmerend.

 

Eerste wedstrijd

Jong Holland ME2 - Overbos ME2:

 

Eindstand 3-0

Doelpuntenmaaksters: Vera (haar allereerste!), Isabel en Ella

 

De eerste wedstrijd was een leuke om mee te beginnen. Jong Holland was duidelijk iets sterker dan Overbos en daardoor kon Jong Holland toch redelijk makkelijk winnen.

 

Het eerste doelpunt was een corner, deze werd goed voor het doel geschoten door Isabel en via een been van de tegenstandster kwam deze bij Vera terecht en Vera deed wat wij gisteren nog hadden geoefend: heel hard op doel schieten!!! En de bal kwam schitterend in de kruising!!! Vera haar eerste doelpunt (en er zullen er nog wel meer komen!).

 

Het tweede doelpunt was een goede aktie van Isabel: zij onderschepte de bal rond de middenlijn en ging dribbelen. Eerst een tegenstander passeren en vervolgens ook nog een tweede (deze tweede dacht dat Isabel de bal naar Tessa zou spelen, maar dat zag Isabel) en hierna kon zij in enen door naar het doel: zij keek goed en schoot de bal met een bekeken schot langs de keepster!

 

Het laatste doelpunt van deze wedstrijd was een aanval via meerdere speelsters, waarbij de bal uiteindelijk bij Ella terecht kwam. Omdat de bal niet goed voor haar rechtervoet kwam, schot zij met links! En de bal ging er prima in!

 

Hierna had Jong Holland nog een paar mooie aanvallen, maar werd er niet meer gescoord....

 

Tweede wedstrijd

Jong Holland ME2 - KFC ME1

Eindstand 0-4

 

Deze tegenstander was een maatje te groot voor Jong Holland. De meiden van Jong Holland bleven er voor gaan, maar je zag dat de meiden van KFC al iets langer voetbalden.  

 

Heel af en toe wist Jong Holland er uit te komen, maar doordat dit meestal maar één aanvalster van Jong Holland was, wist de tegenstander te voorkomen dat wij deze wedstrijd een doelpunt zouden maken....

 

Dus deze wedstrijd wordt een klein verslag...

 

Derde wedstrijd

FC Purmerend ME2 - Jong Holland ME2

 

Eindstand 2-0

 

Voordat deze wedstrijd begon, hoorden wij (de supporters van ME2) dat Purmerend 1-1 had gespeeld tegen KFC, dus hoe zou deze wedstrijd gaan? Dat viel harstikke mee! Er werd door Jong Holland keihard verdedigd en dan met name door Puck en Isa. Niet dat de rest dat niet deed, maar deze twee net iets meer! En dat deden zij zeer goed.

 

Daarbij stond Isabel op doel en zij wist een paar harde schoten goed tegen te houden.

 

Af en toe kwam Jong Holland er gevaarlijk uit, maar wij hadden net niet de mazzel dat er werd gescoord: dat de stand nog 1-0 was er een goede uitbraak van Jong Holland, via Vera, Emma en Tessa. Helaas ging het schot van Tessa niet in het doel maar op de paal.... Anders was het 1-1 geworden en hadden wij waarschijnlijk gelijk gespeeld. Maar ja, bijna telt niet.

 

Vierde (en laatste) wedstrijd

Jong Holland ME2 - RKSV Pancratius ME2

 

Eindstand 1-2

Doelpuntmaakster: Isabel

 

Deze wedstrijd waren Jong Holland en Pancrastius behoorlijk aan elkaar gewaagd. Met Tessa op doel, verdediging Puck, Isa en Hanna, middenveld Vera en Emma en de aanvalsters waren Ella en Isabel gingen zij er weer vol voor.

 

Dat dit de vierde wedstrijd was, kon je zien, de meiden van Jong Holland begonnen hier en daar wat vermoeid te raken, waardoor de verdediging soms uit twee leek te bestaand ipv uit drie en twee middenvelders.

 

Jullie hebben er wel weer had voor gewerkt, maar jullie hadden deze wedstrijd geen mazzel.

 

Zo eindigde dit toernooi met een mooie 4e plaats. Na afloop kregen de meiden een mooie beker én allemaal een medaille!

Jong Holland ME2 - Berdos ME1

Zaterdag 8 mei 2010 

 

Ruststand 1-1

Eindstand 4-1

 

Doelpuntenmaaksters: Lena (1x), Tessa (2x), Ella (1x)

Assist: Ella (2x), Tessa (1x)

 

Was dit nou wel of niet een kampioenswedstrijd? Aan het spel van ME2 zou je zeggen van wel, want er werd (zeker de eerste helft en een deel van de tweede helft) niet zo goed gevoetbald als zij eerder dit seizoen hadden laten zien.....

 

Misschien dat dit ook kwam door de afzeggingen van Ivy, Nina en Isabel? Wie zal 't zeggen. Wij waren in ieder geval blij dat Lena van de MD met ons mee wilde spelen, waardoor wij 9 speelsters hadden.

 

De eerste helft ging redelijk gelijk op, wat kansjes voor Jong Holland, wat kansjes voor Berdos. In dat gedeelte waren wij de gelukkigen: een afstandsschot van Lena werd niet goed beoordeeld door hun keepster en zo stonden wij voor.

 

Ondertussen werd Berdos steeds sterker en dit leidde tot meerdere kansen voor hun. Gelukkig voor JH schoten de meiden van Berdos niet altijd scherp, waardoor wij nog enige tijd konden genieten van onze voorsprong.

 

Maar dit duurde toch korte dan gewenst: Berdos ging toch beter schieten (en ondanks nog een paar mooie reddingen van onze eerstehelft keepster Ella), waardoor zij gelijk kwamen.

 

En met deze tussenstand werd er ook gerust.

 

Nadat de speelsters aanwijzingen hadden gehad van hun coaches Ruud en Herman en de supporters/ouders én scheidsrechter Marcel een kopje koffie of thee hadden gedronken, kon er aan de tweede helft worden begonnen.

 

De tweede helft begon niet best: eigenlijk een beetje met waar wij geëindigd waren: Berdos te veel laten voetballen... Wat ook wel merkbaar was, was dat onze 2 jongste speelsters, Emma en Vera, het wel een beetje moeilijk hadden tegen de wat grotere speelsters van Berdos.

 

Voorin was Ella erbij gekomen (Lena stond nu op doel) en er werd na verloop van tijd weer ouderwets gecombineerd, alleen een doelpunt voor JH bleef nog uit. Een goede aktie van Ella, die al dribbelend met bal, de tegenstander met moeite van haar lijf én de bal wist te houden. Kennelijk was die hinder van Berdos toch net voldoende, want het schot van Ella ging net naast. Erg jammer, want alles wat zij daarvoor deed was prima: rustig blijven, niet te snel schieten, kijken waar de keepsters staat en de bal niet een ram geven, maar rustig met de binnenkant plaatsen langs de keepster!! Jammer hoor, maar verder een hele goede aktie.

 

En zo werd het spel van JH steeds beter. En uiteindelijk kon een doelpunt niet uitblijven.

 

Ondanks dat Ella erg teleurgesteld was dat zij kort daarvoor niet had gescoord, bleef zij er keihard voor knokken, samen met al haar teamgenoten. Daardoor kwam de volgende aanval:

 

Een onderschepping van Yara op rechts (voor de supporters naast het doel van Berdos), en zij wist de bal goed te passen naar de zich aanbiedende Ella. Ella wist vervolgens een tegenstanders uit te kappen en zag daarbij dat Tessa goed vrijstond en schoot de bal naar Tessa. Tessa wist deze kans op waarde te schatten en scoorde de 2-1!!!

 

Dit herhaalrde zich nog een keer, alleen nu was Tessa de aangeefster (zij kreeg de bal van onze keepster Lena, die goed en ver uittrapte). Nadat de bal over de tegenstandster van Tessa was gegaan, nam Tessa de bal (op een hele mooi manier) aan en speelde de bal naar Ella. Ella wist hier wel raad mee: 3-1!!!

 

Was het moois hiermee over? Nee, want ook Tessa wist nog een keer te scoren: een onderschepping van Puck die de bal goed overspeelde aan de vrijstaande Hanna. Die speelde de bal in enen door naar Ella, vervolgens zag Ella dat Tessa goed doorliep en Ella speelde de bal mooi tussen 2 speelsters van Berdos door, waarna Tessa de bal rustig langs de keepster schoot: 4-1.

 

Hierbij wil ik ook no even iets schrijven over Isa: Isa jij was vandaag weer ouderwets: lekker buffelen achterin. Dat hadden wij de laatste tijd een beetje gemist!!

 

Uiteraard had zij daar wel hulp bij: Hanna en Puck, het trouwe duo achterin.

 

Helaas weet ik niet de eindstand van de penalties, maar volgens mij hadden wij die ook gewonnen!!

 

HET KAMPIOENSCHAP

 

Tja en toen dachten wij dat Jong Holland ME2 geen kampioen was geworden, want RCZ had vorige week gewonnen van Assendelft en stond nu met 1 punt meer bovenaan. En omdat RCZ vandaag tegen Limmen moet, dachten wij dat RCZ die wedstrijd wel ging winnen.

 

Maar.......... dus niet!!!! Limmen heeft met 3-0 gewonnen!!!!! En dus is Jong Holland ME2 kampioen!!!

 

KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, KAMPIOENEN!!!

 

OLÉ, OLÉ, OLÉ, OLÉ

Jong Holland ME2 - Blauw Wit (W) ME2

Ruststand 0-1

Eindstand 3-1

 

Doelpuntenmaaksters: Tessa (2x) en Ella (1x)

 

Het verhaal van dit seizoen, eerst helft kan beter, tweede helft is beter.... En omdat dit al vaak zo was, had ik afgesproken dat jullie voor de wedstrijd een warming-up zouden doen van ongeveer 10 minuten: 5 minuten warmlopen, 5 minuten overschieten. Erg jammer dat jullie dat nog niet doen, want als jullie dat wel doen, zullen jullie merken dat je veel fijner aan de wedstrijd begint!!!!

 

In ieder geval hebben jullie voor genoeg spanning gezorgd: achter komen, daarna heel veel kansen krijgen (nog voor de rust) voor een gelijkmaker, de tegenstander kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar gelukkig deden de keepsters van Jong Holland (eerste helft Isa en tweede helft Isabel, mmmmmm bijna dezelfde namen!!) het erg goed!

 

In rust werd er tegen de speelsters gezegd dat als het kon, dat zij van afstand moesten schieten én er in blijven geloven: zorgen dat Blauw Wit niet meer scoort en zelf minimaal 2x scoren.

 

Dat scoren duurde wel erg lang..... Aanval na aanval, bombardeerde Jong Holland het doel van de tegenstander, helaas ging de bal naast, de keepster hield hem of er zat nog net een voet van een tegenstandster tussen.... Pffff wij verloren bijna alle hoop.

 

Maar ja, dan hebben wij toch nog een paar goede (paar, allemaal bedoel ik natuurlijk!!) speelsters en in dit geval Tessa. Zij had de bal gekregen van Isabel, waarna Tessa op avontuur ging. Weliswaar liep Ella goed vrij op links, maar Tessa had een gaatje gezien in de verdediging van Blauw Wit en ging voor haar kans: eindelijk wisten JH te scoren: Tessa schoot de bal heel goed in de korte hoek: 1-1!

 

Maar al dat aanvallen kost toch erg veel energie, dus hier en daar vielen er ook bij ons achterin nog wat gaatjes... Gelukkig was of Isa of Ivy er nog om dat te herstellen. En als zij er even niet waren, was onze keepster, Isabel, er nog!!!!

 

Zo hielden wij het achter wel dicht.

 

Ondertussen was de moeder van Yara toch wel bang dat zij niet meer mocht komen kijken (omdat JH niet won....), tja en dat vond Tessa erg zielig:

 

Een diepe bal leek verloren, maar niet voor Tessa, op de achterlijn wist zij nog 2 tegenstanders te passeren en de bal vervolgens goed (laag) voor te geven. Voor het doel stond Ella goed vrij en zij wist de bal goed (met haar linkervoet!) in het doel te schieten!!!!! JONG HOLLAND STOND VOOR!!!

 

Alle ouders en supporters aan de kant meteen roepen naar de scheidsrechter: "het is tijd, het is tijd". Maar daar dacht de scheids toch anders over. Gelukkig maar, want daardoor wisten Tessa haar 2e doelpunt van vandaag te scoren: de tegenstander was zo teleurgesteld dat zij achter stonden, dat Tessa zelfs de 3-1 mocht maken.

En zo wist Jong Holland ME2 een zeer zware wedstrijd met goed voetbal toch nog te winnen!!!!!!

 

Hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd!

 

Ook de penalties werden door JH gewonnen: 4-1 (met dank aan een oplettende ouder!)

Zaterdag 13 februari 2010

Verslag van Ella Smorenburg

 

Jong Holland ME2 - Limmen ME2

Eindstand 3-3 (ruststand 0-2)

 

Vandaag was weer de eerste wedstrijd van Jong Holland ME2, de meiden gingen enthousiast het veld op. Helaas kon Tessa niet komen omdat ze ziek was. Omdat Limmen ook met negen was, konden wij acht tegen acht spelen, dus met één wissel.

 

Dat was even wennen om zo lang achter elkaar te spelen, want vorig jaar waren Lola, Sanne en Elisa er nog, dus dat was te veel wisselen.

 

De wedstrijd begon met Isa op doel, Puck, Hanna en Ivy achter, Nina en Vera midden en Yara en Ella voor, met Emma als wissel. Op het begin van de eerste helft ging het heel goed, toen stond het nog 0-0. Daarna (aan het eind van de eerste helft) scoorde Limmen en vlak daarna nog een keer. Tijdens de rust stond het dus 0-2.

 

De tweede helft begon en Yara en Isa hadden omgewisseld. Toen kwam het eerste doelpunt van Jong Holland door: Ella, ze schoot hem zo recht langs de keepster. En daarna scoorde Limmen nog een keer tegen. En het tweede doelpunt kwam ook via Ella, zij schoot de bal (via een corner) tegen de voeten van de keepster aan, zo het doel in. Toen stonden we nog achter met 2-3.

 

Er waren daarna nog een paar hele mooie kansen en één van die kansen was van Ivy. Zij rende gelijk naar het doel en zij scoorde! Dus 3-3! Op het eind van de tweede helft waren nog twee mooie kansen van Isa en Hanna, maar die scoorde jammer genoeg niet.

 

En met de penalties werd het 4-3 voor ons.

Jong Holland ME2 - FC Castricum ME1

Vandaag was de laatste wedstrijd van de ME2 voor de winterstop en tegenstander was FC Castricum ME1. De vorige keer tegen Castricum was de wedstrijd geëindigd in 1-1 en het zou kunnen dat ME2 vandaag hun eerste winst zouden halen.

 

En dat is gelukt!

Ruststand 2-1

Eindstand 3-1

 

Doelpuntenmaaksters: Tessa (2x) en Yara

 

Het had afgelopen nacht licht gevriesd, het veld was gelukkig niet meer bevroren, maar het was nog wel erg koud. Hier had niet iedereen echt op gerekend en dan bedoel ik vooral de (weer in grote getalen aanwezigen) supporters in de vorm van ouders, grootouders, andere familie en vrienden!!!

 

Ondanks dat ME2 een aantal goede kansen had (ik geloof ongeveer 3.....) wist Castricum door een goede uitbraak toch voor te komen; de bal werd goed in de hoek geschoten waardoor de keepster van vandaag (Isa) niet meer bij de bal kon....

 

Raakten de ME2 hierdoor van slag? NEE!!! Zij gingen door met aanvallen zoals zij al deden voordat Castricum scoorde. En het goede spel werd beloond: een mooi afstandsschot van Tessa verdween achter de keepster van Castricum: 1-1.

 

Hierna waren er meerdere goede aanvallen van de ME2; een onderschepping van Sanne die de bal doorspeelden naar Yara, Yara die zag dat Ella goed vrijliep en de bal naar haar schoot. Helaas ging het schot van Ella net naast het doel....

 

Terwijl ME2 veelvuldig aanviel, moest de achterhoede van Jong Holland goed blijven opletten, want Castricum kwam er soms gevaarlijk uit. Maar dat wisten Sanne en Elisa of Hanna en Puck goed op te lossen! Castricum wist de 1e (en de 2e helft) niet meer te scoren!

 

Onze voorsprong, vlak voor het rustsignaal van de zeer goed leidende scheids (Marcel), was verdiend: ME2 sleepte een corner uit een goede aanval. Deze corner werd genomen door Ella en Ella zag dat Tessa mooi vrij stond. En wat deed Tessa? Dit schoot keihard in de hoek: 2-1!!

 

Met deze mooie tussenstand, gingen de dames even rusten en de supporters een lekker bakje warme koffie of thee drinken!

 

Het vervolg, de tweede helft:

Wat kan ik nog over de tweede helft vertellen? In ieder geval dat deze erg spannend was!!! Castricum had de strijd nog niet opgegeven en wilde toch ook aan de wedstrijd een mooi vervolg geven. Hierdoor golfde het spel op en neer....
Dan was Jong Holland in de aanval en dan was Castricum in de aanval.

Uiteraard (.....) waren de aanvallen van de ME2 van Jong Holland veel gevaarlijker!!!!

 

Tessa kwam veelvuldig over rechts en wist de bal dan vaak goed voor te zetten, maar helaas waren haar medespeelsters niet altijd gelukkig in de afronding en hield Castricum hoop op een goede afloop!

 

Maar na een tijdje maakte de ME2 een eind aan de onzekerheid:

De verdediging van JH onderschepte de bal (ik geloof Elise) en speelde de bal naar Emma, Emma speelde de bal goed door naar Tessa en Tessa omspeelde haar tegenstandster en gaf een mooi voorzet en wist daarbij de vrij staande Yara te vinden. Yara wist wel raad met dit mooie buitenkansje en schoot de bal zeer goed in: 3-1. De eerste overwinning van JH ME2 was aanstaande!!!

 

Het bleef nog wel even spannend hierna, maar eigenlijk kwam de overwinning niet meer in gevaar! Een dik verdiende overwinning voor Jong Holland ME2

 

De strafschoppen, deze serie werd gewonnen door Castricum: 1-2, de enige van Jong Holland die (zeer mooi) wist te scoren was Sanne (keihard in de rechterboven hoek). De strafschoppen van: Nina, Emma, Hanna, Puck, Tessa, Vera en Isa werden door de keepster goed tegengehouden. De penalties van Ella, Yara en Elisa gingen naast het doel...

 

In deze serie staat Lola er niet meer bij.Zij moest eerder weg, want zij had een feestje (ook altijd leuk). Wel jammer dat zij de feestvreugde van de overwinning niet mee maakte....).

 

 http://videos.webs.com/player.swf?file=129879744&pv=1.0&prem=t&page=http%3A//csvjongholland.webs.com/verslagenme.htm&r=0.6313946124197977&ext=.flv

 

Op dit moment is mij nog niet duidelijk hoe lang de winterstop gaat duren. Zodra ik hier meer over weet, zal ik dit doorgeven.

Limmen ME1 - Jong Holland ME2

http://videos.webs.com/player.swf?file=112187474&pv=1.0&prem=t&page=http%3A//www.freewebs.com/csvjongholland/verslagenme.htm&r=0.8319515632050973&ext=.flvhttp://videos.webs.com/player.swf?file=112187445&pv=1.0&prem=t&page=http%3A//www.freewebs.com/csvjongholland/verslagenme.htm&r=0.5665625859891588&ext=.flv 

 

Na weken van trainen, was het vandaag dan eindelijk zo ver: het nieuwste meisjesteam van Jong Holland (ME2 dus...) had hun eerste wedstrijd!!

 

Ik zal eerst de speelsters voorstellen (in volgorde van leeftijd):

 

de jongste is Vera, zij speelt vooral op het middenveld (dan moet je aanvallen én verdedigen) en in de aanval

 

daarna komt Emma, zij begint per week meer los te komen! Zij speelt vooral op het middenveld (vind ik één van de leukste plaatsen, want daar mag je alles doen!)

 

Puck, staat haar "mannetje" vooral in de verdediging, kan ook op het middenveld spelen

 

Tessa, zij voetbalt al een paar jaar en dat kan je vooral aan haar techniek zien; kan goed voetballen én heeft ook oog voor haar team-genoten!

 

Nina, één van onze stoere aanvalsters! werkt hard (geldt uiteraard voor alle speelsters) en kan goed de bal (met de buitenkant van haar schoen) overspelen naar haar teamgenoot

 

Isa, één van onze (3) linksbenige speelsters, staat vaak achter en als een tegenstander haar voorbij wil spelen, kom je Isa daarna weer tegen!

 

Ella, stond vandaag 2e helft keep, had het (vond zij niet erg) erg rustig, voetbalt ook steeds beter (veel geoefend van de zomer), stond eerste helft middenveld, kan ook goed verdedigen

 

de gezusters van Lier, Elisa en Sanne. Deze speelsters kan ik overal in het veld zetten, keep, verdediging, aanval, middenveld, maakt hun allemaal niets uit, kunnen overal goed spelen!

 

Lola, kan zowel aanval als middenveld spelen, Lola kan goed een meisje omspelen en kijkt goed hoe zij moet voetballen

 

Kortom: een geweldig team!!!!

 

 

De wedstrijd:

 

Beginopstelling:

Doel: Elisa

Verdediging: Tessa, Puck en Sanne

Middenveld: Isa en Emma

Aanval: Nina en Lola

 

De wissels: Vera en Ella

 

Het was al snel duidelijk dat Limmen en Jong Holland aan elkaar gewaagd waren, waardoor het een leuke, spannende en sportieve wedstrijd werd!

 

Aanvallen van Jong Holland werden afgewisseld door aanvalllen van Limmen, waarbij beide keepsters hier en daar ook wat gelukt hadden (lat, binnenkant paal, net naast).

 

Door het goede spel van JH, kreeg Nina al snel een kans, maar de keepsters van Limmen wilde niet zomaar een doelpunt tegen krijgen en hielde het schot van Nina goed tegen.

Vervolgens ging Limmen aanvallen, waarbij zij een corner mochten nemen (goed verdedigen van Sanne en Puck). JH ging zo goed mogelijk bij de speelsters van Limmen staan en Tessa ging bij de eerste paal staand (heel goed, ik kan zien dat je dat meer hebt gedaan).

 

Uiteindelijk schot Limmen op doel, maar Sanne stond goed te keepen.

 

Hierna ging JH weer in de aanval, en door goed samen te spelen, wist Lola ons allereerste doelpunt te scoren! Geweldig!

 

 

Vervolgens bleef het spannend, zo spannend dat Limmen de gelijkmaker scoorden. Hierna gingen wij rusten.

 

In de tweede helft ging Ella in plaats van Elisa keepen, verder waren er nog wat meer veranderingen, zoals Elisa die ging aanvallen.

 

De tweede helft leek erg veel op de eerste helft: het spel ging op en neer (dat betekent dat dan JH en dan Limmen weer in de aanval gingen). Dat was erg leuk om te zien en ook héél spannend.

 

Hierdoor kregen een aantal speelsters van JH nog een kans om te scoren: Vera die de bal van Puck kreeg en vervolgens op doel schot, Tessa die een paar speelsters voor bij speelden, maar daarna geen mazzel had met het op doel schieten.

 

Nina die een bal goed overspeelde naar Elisa, helaas schot Elisa net naast het doel van Limmen.

 

Daarbij moest JH goed blijven verdedigen, want ook Limmen had een paar goede speelsters! Maarachterin hadden wij Sanne, Isa en Ella!

 

Na nog vele spannende momenten floot de scheidsrechter af: de stand was 1-1 gebleven, onze eerste punt is binnen!!

 

Hierna nog penalties:

 

In volgorde van nemen:

 

Emma schoot net naast,

Elisa (hard) over

Sanne, hard en onhoudbaar; raak

Lola wist de lat te raken (is toch moeilijker, deze is niet zo dik)

Tessa haar schot werd door de keepsters tegengehouden

Nina, ook haar schot werd door de keepster gehouden

Puck schoot helaas naast

Isa, ook al naast (denk de volgende keer aan je aanloop)

Vera, haar schot werd ook tegengehouden door de keepsters

 

Vervolgens de keepsters: ondertussen had Limmen 2x gescoord.... Dus als Ella haar penalty erin ging en die van de andere keepster niet, dan hadden wij ook met de penalties gelijk gespeeld. En dat gebeurde ook!

 

Meiden, nogmaals goed gespeeld, hard gewerkt, was een hele leuke wedstrijd!! Volgende week gaan wij er meer door!! Ook de ouders en supporters van de ME2 bedankt, ook jullie enthousiasme is geweldig!!!

 

 

title

Click to add text, images, and other content

title

Click to add text, images, and other content

Recent Videos

1275 views - 0 comments
794 views - 0 comments
1109 views - 0 comments
900 views - 0 comments