csv Jong Holland dames- en meisjesvoetbal

Jong Holland MD1 - Reiger Boys MD1

Zaterdag 4 september 2010

 

Na het goed en leuk verlopen toernooi van vorig week bij VVS ’46 in Spanbroek, stond vandaag de eerste bekerwedstrijd op het programma. Gezien de grootte van de tegenstandsters, beloofde het weer een leuke wedstrijd te worden! En dat werd het zeker!!

 

Scoreverloop:

0-1

1-1 Sophie

2-1 Britt van Wonderen (alweer!)

2-2

2-3

Rust

2-4

3-4 Lena

 

De scoreverloop geeft ook al aan dat het een zeer spannende wedstrijd was, met dan weer een periode dat Reiger Boys (RB) goed voetbalde en Jong Holland (JH) veel moest verdedigen en dan weer een goede periode voor Jong Holland!

 

Dit leverde dus diverse kansen op voor zowel JH als RB! Meerdere malen wist een speelster van JH alleen voor de keepster te komen door een goed aanval. Meestal ingeleid door de goed oplettende verdedigsters van JH. De ene keer werd de aanval goed over rechts ingezet en de andere keer over links. Het amusementsgehalte was hierdoor zeer hoog.

 

Het was duidelijk zichtbaar dat beide teams nog niet helemaal gewend zijn aan het grote veld: de meeste speelsters bevonden zich toch in de buurt van de bal. Ik ben ervan overtuigd dat dit lopende het seizoen steeds beter zal gaan!!!

Toernooi MD1 bij VVS '46 (Spanbroek)

Op 28 augustus 2010 had Jong Holland MD1 een toernooi bij VVS'46. En bij dit toernooi hebben zij héél goed gespeeld en daarbij ook nog eerste geworden!!!!

 

Omdat het toernooi pas later werd gespeeld, eerste wedstrijd begon om 13,50 uur, konden niet alle speelsters van Jong Holland MD1 meedoen. De volgende speelsters waren er wel:

Britt Koster, Ilka, Lola, Britt van Wonderen, Elisa, Sanne, Rosa, Sophie, Lena, Loïs (een nieuwe speelster) en als gastspeelsters: Ella Smorenburg.

 

 

MD1 moest 3 wedstrijden spelen, de eerste wedstrijd:

 

Jong Holland MD1 - Grashoppers (Sprinkhanen) MD1

Eindstand 2-0

 

Doelpuntenmaaksters:

eigen doel 1x, Sophie

 

Eindelijk eens een tegenstander waarvan de helft van de speelsters minimaal een kop groter waren! Dit voetbalde voor de speelsters van MD1 een stuk prettiger en dat zag je ook aan hun. Zij durfde meer, wisten meerdere duels te winnen en werden niet omver geduwd door de tegerstanders.

 

Het was al vrij snel duidelijk dat Jong Holland en Grashoppers aan elkaar gewaagd waren. Er werden leuke duels uitgevochten door de meiden van Jong Holland en hierdoor kwamen er kansen, kleine én grote voor Jong Holland.

 

Toch had Jong Holland iets meer balbezit dan de tegenstander (die er wel regelmatig gevaarlijk uit leek te komen, maar nooit tot een schot op doel kwam).

 

Het eerste doelpunt liet even op zich vallen, en eigenlijk was dat niet zo'n heel leuk doelpunt, want het was een eigen doelpunt van Grashoppers...... Maar het doelpunt telde er niet minder om!

 

Het tweede doelpunt van Jong Holland was een goed lopende combinatie over rechts, waarbij de bal via Sanne bij Rosa terecht kwam. Rosa haar tegenstander wist te passeren en de bal vervolgens goed voorgaf naar Sophie. En zoals gebruikelijk weet Rosa dat soort voorzetten te waarderen en schoot de bal goed in het doel.

 

De wedstrijd ging hierna nog wel op en neer, maar tot echte kansen aan beide kanten leidde dit niet. Een mooie (eerste) overwinning voor Jong Holland MD1!

 

VVS '46 MD1 - Jong Holland MD1

Eindstand 0-0

 

De tweede wedstrijd mocht Jong Holland MD1 op kunstgras. Weliswaar is er bij Jong Holland ook een kunstgrasveld, maar daar wordt door MD1 niet veel gebruik van gemaakt. Het was dus behoorlijk wennen voor de speelsters aan het kunstgras. Daarbij hadden wij ook nog de wind in de rug én een keepster die goed meeverdedigde….. Kortom: het was niet makkelijk.

 

Uiteraard was ook deze wedstrijd weer leuk om te zien, beide ploegen waren qua formaat aardig aan elkaar gewaagd, waarbij Jong Holland toch iets meer op de helft van VVS ’46 speelde.

 

Zoals al eerder geschreven, had Jong Holland wat last van de wind, de keepster van VVS ’46 én het kunstgras: dit was te zien doordat de bal regelmatig wat vaart kreeg door het veld en de wind. En als Jong Holland dan dreigend naar het doel van VVS dribbelde, dan zorgde deze 2 én de keepster door goed uit te komen ervoor dat het toch geen échte kans werd voor Jong Holland.

 

Zo bleef deze wedstrijd lang spannend, maar wist Jong Holland deze keer niet te scoren…

 

Jong Holland MD1 - Victoria O MD1

Eindstand: 5-0

 

Doelpuntenmaaksters:

Britt van Wonderen 1x, Lena 1x, Elisa 2x en Sanne 1x

 

De derde wedstrijd werd er weer gevoetbald op echt gras! En gevoetbald werd er!!!

 

Jong Holland combineerde er lustig op los: dit leidde tot mooie aanvallen én mooie doelpunten! Sterker nog: voor wij het wisten, was het eerste doelpunt al gescoord! Zo snel, dat de verslaggeefster alleen heeft gehoord dat dit doelpunt was gescoord door Britt van Wonderen, haar ALLEREERSTE doelpunt!!!! Dus helaas, ik kan niet vastleggen hoe deze tot stand is gekomen…..

 

Dat was het begin van een doelpuntrijke wedstrijd:

De tweede werd al vrij snel gescoord door Lena en de derde door Elisa. Dat was niet het enige doelpunt voor Elisa, vandaag!

 

Een aanval werd opgezet van achteren: onderbreking van de aanval van Victoria O, deze bal werd doorgetikt naar Elisa, Elisa ging vervolgens goed door, wist de keepster op goede manier te ontwijken (schijnbeweging naar de ene kant, passeren aan de andere kant) doelpunt nummer 2 van Elisa! Wat een luxe, het stond al 4-0!

 

Was hiermee de koek (doelpunten) op? Nee, wat Elisa heeft nog een tweelingzus, die dacht: “wat mijn zus kan, kan ik ook, namelijk scoren”. Hiervoor werd Sanne geholpen door Rosa. Rosa ging haar tegenstandster (over rechts) voorbij, liep het strafschopgebied en schoot vervolgens op doel! Helaas, stond de paal voor haar in de weg. Gelukkig was Sanne goed mee gelopen en wist dit intikkertje (kunnen ook worden gemist!) op waarde te schatten. De eindstand was bereikt: 5-0!

 

Dit betekende dat Jong Holland MD1 eerste was geworden van hun poule en dus kampioen!!!

 

Meiden én coach: VAN HARTE GEFELICITEERD!!! Jullie waren van jullie poule echt de allersterkste!!!

Recent Videos

1275 views - 0 comments
794 views - 0 comments
1109 views - 0 comments
900 views - 0 comments