csv Jong Holland dames- en meisjesvoetbal

Jong Holland MD2 - Berdos MD2

Zaterdag 12 maart 2011

 

Verslag door Ella:

 

Er was weer eens een voetbalwedstrijd van de meiden D2, deze keer tegen Berdos.

We begonnen met Ella en Yara als wissel, en Nina als keepster. De wedstrijd begon en we waren gelijk in de aanval. Na onze aanval ging Berdos aanvallen, een paar keer zelfs. Na een paar aanvallen van ons en een paar aanvallen van Berdos kwam het eerste doelpunt voor ons! Tessa (1) schoot via Ella's corner tegen een speelster van Berdos en zo belande de bal in het doel, 1-0.

 

Niet lang daarna scoorde Berdos, 1-1. We kregen nog een paar mooie kansen, en 1 van die kansen was van Ella. Tessa (1) gaf een mooie voorzet en voor Ella was het een in tikkertje, 2-1.

 

Eén van die kansen was ook van Isabel, het was een mooi afstand schot, maar de keepster van de tegen partij hield hem (jammer genoeg) mooi tegen. Bijna gelijk daarna maakte we weer een doelpunt, van Tessa (1) die op doel schoot, en zo tussen de benen van de keepster rolde.

 

RUST

 

In de tweede helft ging Tessa (2) op doel, en Ella (alweer) en Isabel als wissel. Bijna gelijk na de aftrap werd er alweer gescoord door Berdos,

3-2.

 

Berdos had daarna nog veel  kansen, maar die werden goed tegen gehouden door: Isa, Ivy, Yara, Hanna en natuurlijk onze keepster, Tessa (2). Na een tijdje kreeg Tessa (1) de kans om te scoren door de voorzet van Ella, en ze scoorde, 4-2!

 

Maar gelijk daarna kwam er alweer een tegen doelpunt, 4-3. Daarna had Berdos nog kansen, en bij 1 van die kansen schopte Yara hard tegen de bal, en de aanvoerdster van Berdos ook, en de aanvoerdster raakte geblesseerd waardoor ze minder hard (naar het doel) kon rennen. Tot slot rende Isabel nog naar het doel om te scoren, maar deze bal vloog helaas naast.

 

Liefs, Ella

Jong Holland MD2 - GSV MD1

Zaterdag 22 januari 2011:

 

Scoreverloop:

0-1

0-2

1-2 Tessa -1-

1-3

2-3 Ella

3-3 Tessa -1-

 

Rust

 

4-3 Isabel

4-4

4-5

 

Zo terugkijkend op het scoreverloop van Jong Holland MD2 van vandaag, blijft ik erbij wat ik al na de wedstrijd zei: de meiden hebben zichzelf te kort gedaan. Dat is ook het enige minpuntje van deze wedstrijd!

 

Verder: wat hebben jullie weer geweldig gespeeld!!!! Waar jullie vorige keer aldoor niet best begonnen (zowel eerste als de tweede helft), begonnen jullie nu beter aan de wedstrijd (de eerste 10 minuten nog een beetje angstig, want zij waren toch iets groter, maar jullie ontdekte dat lengte ook niet alles zegt) én kwamen jullie goed uit de kleedkamer (na de rust dus)!

 

Er waren combinaties op het veld te zien, zoals voetbal bedoeld is: driehoekjes (dit houdt in dat aldoor de vrije speelster gezocht én gevonden wordt) over links, rechts enz.

 

Aan de kant stond wij te smullen van dit goede voetbal. Dan weer over links, dan weer over rechts, zo goed om te zien hoeveel beter iedereen is geworden. Waar ruimte en tijd is, wordt er door de speelsters gekeken of de bal naar een vrijstaande speelsters gespeeld kan worden. Maar als het nodig is, wordt de bal keihard over de zij- of achterlijn geschoten!

 

Vandaag kon je wel zien dat het beste zo'n 10 minuten voor tijd eraf was. Een combinatie van vermoeidheid én teleurstelling van de gelijkmaker, zorgde ervoor dat Jong Holland iets minder ging combineren waardoor de tegenstander de bal makkelijker kon veroveren.

 

Ik kan jullie wel garanderen: de wedstrijden zijn niet makkelijk, maar als jullie zo blijven voetballen, winnen jullie zelfs van deze tegenstanders!!!!

Fimpjes van Jong Holland MD2

 

 

 

 

 

 

 

Jong Holland MD2 - Alcmaria Victrix MD1

Zaterdag 15 januari 2011

 

Ruststand: 2-1

Eindstand: 4-4

Doelpuntenmaaksters: Tessa (1) 2x en Ella 2x

 

Na een zeer lange winterstop: er was in de hele maand december geen één wedstrijd gevoetbald, kon er vandaag eindelijk weer eens gevoetbald worden!! Hoewel dat nog wel lang onzeker was: de hele week heeft het toch behoorlijk geregend, dus moest het oordeel van de consul van Jong Holland worden gegeven: en hij gaf het groene licht!

 

Vandaag mocht MD2 voor de 3e maal (en er volgen nog twee wedstrijden) tegen Alcmaria Victrix MD1 voetballen. De vorige wedstrijden waren beide verloren gegaan, dus het werd tijd dat Jong Holland eens zou winnen van Alcmaria.

 

De wedstrijd was op het C-veld, waarbij naast ons ME1 voetbalde. Hierdoor heb ik (helaas) niet alle doelpunten kunnen zien, want het was zeer moeilijk voor mij om de aandacht te verdelen tussen de twee wedstrijden....

  

Wat ik wel zag, was dat deze wedstrijd 4 (ja, vier!) "gezichten" had. Kort gezegd: slecht, goed, slecht, goed.... De eerste helft werd er niet echt goed begonnen aan de wedstrijd, waardoor Alcmaria vrij eenvoudig (wel door een mooi afstandsschot) op een voorsprong kwam. Kennelijk werd Jong Holland hier wakker door (ja, ja, ik weet 't, kwart voor 9 is wel erg vroeg....), want in ene leken zij het licht gezien te hebben, de ene na de andere vloeiende combinatie lieten zij zien aan al hun supporters:

 

Isabel over rechts maakte haar tegenstandster dol, deze wist op een gegeven moment niet meer hoe zij Isabel nou het best kon verdedigen, Ella rende achter elke bal aan, Nina dolde haar tegenstandster op de achterlijn (hieruit kon Ella de 2-1 maken), Tessa (1) zorgde ervoor dat haar tegenstandster niet meer wist of zij nou voor of achter stond, dat gold ook voor de andere Tessa, mooie onderscheppingen op het middenveld, meeverdedigen waar nodig, Yara stond goed te keepen (het doelpunt kon zij echt niet voorkomen), de 2 Isa's stonden als een solide blok te verdedigen, daarbij geholpen door Ivy en ook Hanna was dan weer aan het bikkelen op het middenveld, afgewisseld met goed aanbieden wanneer Jong Holland de bal had.

 

Door dit goede spel ging Jong Holland terecht met een mooie voorsprong de kleedkamer in. Nou weet ik niet wat daar gebeurd is, maar het begin van de tweede helft was het tegenovergesteld van het einde van de eerste helft: er werd niet goed overgespeeld, met de bal gelopen waar het soms (zeker als je achterin voetbalt) beter is om de bal een harde trap over de zijlijn te geven enz enz. En langzamerhand zag je dat Alcmaria er weer in ging geloven. Dat bleek ook wel, want voor wij het wisten, was de 2-1 voorsprong een 2-4 achterstand....

 

Zo zonde, je zag de kopjes steeds meer gaan hangen! En waarom? Nergens voor nodig, jullie hadden voor de rust laten zien dat jullie zo veel bij hebben geleerd!

 

En toch zag je weer dat de kopje wat minder gingen hangen en er kwamen weer wat kansjes...... ik bedoel eigenlijk KANSEN voor Jong Holland. Daarbij waren de meiden alleen erg ongelukkig in het maken van een doelpunt: een mooie voorzet werd over het doel geschoten, een voorzet die net te laat werd gegeven, waardoor de keepster de bal vrij makkelijk kon pakken, weer een kans bij een mooie aanval: en deze kans werd wel een doelpunt: 3-4! Zou het dan toch nog gaan lukken....???

 

Ja wel, het lukte uiteindelijk toch. Een snelle uitbraak van Jong Holland, Tessa die met de bal dribbelt en ziet dat Ella goed mee naar voren loopt, waarna Tessa de bal goed overspeelt. Ella weet deze bal vervolgens op een mooie manier langs te keepster te schieten: toch nog een gelijkspel!!

 

Meiden, meiden, goed hersteld van het slechte begin van de tweede helft! Volgende keer een hele goede wedstrijd en jullie kunnen van iedere tegenstander winnen!!!

 

Jong Holland MD2 - Berdos MD3

Zaterdag 16 oktober 2010

 

Ruststand 0-2

Eindstand 1-4

Doelpuntmaakster: Tessa (1)

 

Hé, hoe kan dat nou...? Jong Holland MD2 speelde toch een uitwedstrijd, bij Berdos in Bergen???? Ja, dat klopt, maar officieel was dit een thuiswedstrijd. Doordat het bij Jong Holland erg vol was, sterker nog, geen ruimte was, is deze wedstrijd omgedraaid en speelde MD2 hun thuiswedstrijd uit bij Berdos.

 

De vorige keer was vrij eenvoudig gewonnen van Berdos MD3, dus zou dit vandaag weer gebeuren? Helaas niet..... Het is namelijk toegestaand dat de teams speelsters onderling wisselen en dat is vandaag gebeurd.

 

Betekende dit dan dat Berdos veel sterker was dan Jong Holland? ABSOLUUT NIET!!! Dit was zo'n wedstrijd (net als vorige week bij Alcmaria), dat de kansen van Jong Holland er niet ingingen en de kansen van de tegenstander ALLEMAAL (alle vier dus) tot doelpunt werden gepromoveerd en Berdos dus 4x wist te scoren.

 

In de eerste helft waren er toch diverse kansen voor Jong Holland om te scoren, maar zoals ik al schreef, waren zij daar niet gelukkig in! Kansen van Ella, Tessa (1) en Isabel gingen net naast het doel of werden door de keepster goed tegengehouden.

 

Achterin werd er ook weer hard gebuffeld door de verdediging van Jong Holland: Isa Kits, Ivy, Yara en Tessa (2, zij keepte de eerste helft) wisten de aanvalsters van Berdos goed te verdedigen. Toch kwamen er kansen voor Berdos. En waar Jong Holland dus niet wist te scoren, scoorde Berdos wel.....

 

De tweede helft ging Jong Holland weer verder op zoek naar een doelpunt en er waren zeker weer kansen hiervoor: onze aanvalsters kregen meerdere kansen, maar hadden net de pech om of over te schieten, of in het zijnet van het doel te schieten, waardoor de 2-1 maar niet tot stand kwam!

 

En wat gebeurt er als je veel kansen krijgt, maar niet weet te scoren: de tegenstander scoort dan! En dat was vandaag dus ook zo...Een snelle uitbraak van Berdos zorgde voor een grotere achterstand: 0-3.....

 

Vrij snel hierna kwam Jong Holland een beetje terug, een goed aanval over meerdere speelsters van Jong Holland, waardoor Tessa weer eens wist te scoren (met haar links!) en de spanning een beetje terug wist te brengen.

 

Tja, dat duurde erg kort, want ook nu wist Berdos weer te scoren.

 

Hierna had Jong Holland nog een mooie kans via Isabel om de stand een beetje drageljk te maken, maar helaas kwam deze bal in het zijnet terecht in plaats van in het doel....

 Jong Holland MD2 - HSV MD1

 

 

Zaterdag 2 oktober 2010

 

Ruststand 2-1

Eindstand 2-2

Doelpuntenmaaksters: Ella en Tessa

 

Omdat MD2 vorig week behoorlijk op hun broek hadden gehad, was het vandaag tijd voor een revanche! Want, verliezen is niet erg, alleen de manier waarop is WEL belangrijk: altijd strijdend ten onder gaan! Doorgaan tot je last snik. Enzovoort, enzovoort....

 

En ik kan nu al vertellen dat zij vandaag héél véél strijd hebben geleverd! Weliswaar was ik er vorige week niet bij, maar ik ga ervan uit dat hoe de meiden vandaag hebben gevoetbald, dat vorige week toch wel een stukje minder was.

 

Over de wedstrijd:

Persoonlijk vond ik HSV een goede tegenstander, met een paar gevaarlijk speelsters (gelukkig heeft Jong Holland deze ook). Daardoor was er een redelijk op en neer gaande wedstrijd (eerste helft HSV ietsje meer, tweede helft JH), met kansen over en weer.

 

Toch was het Jong Holland MD2 die de score opende: een zeer snel uitgevoerde counter over rechts, waarbij Tessa een paar tegenstanders passeerde en vervolgens de bal speelde naar Ella. Hierna schoot Ella goed in! 1-0!

 

Heel erg lang kon Jong Holland niet van deze voorsprong genieten, want voor wij er erg in hadden, was het alweer gelijk! Een bal uit een corner (tegen JH) werd niet goed weggeschoten, waardoor HSV gelijk kwam....

 

Gelukkig kwam, vlak voor rust, Jong Holland weer voor: een mooie solo van Tessa en het daarna goed op doel schieten, zorgde ervoor dat er gerust werd met een 2-1 tussenstand.

 

Na de rust werd het, helaas, alweer heel snel gelijk! Een klein onoplettendheidje...

 

De rest van de wedstrijd bleef spannend: dan weer JH dan weer HSV in de aanval. En dit leidde tot kansen voor beide doelen. Maar de keepsters wisten de rest van de wedstrijd hun doel schoon te houden!

 

Persoonlijk vond ik dit een mooie uitslag!

 

"vliegende" keepster, Isabel!

Eerste verslag Jong Holland MD2

Zaterdag 4 september 2010

 

Jong Holland MD2 - GSV MD(?)1

Scoreverloop:

0-1

1-1 Tessa (assist Isabel)

2-1 Ella (assist Isabel)

2-2

2-3

2-4

rust

2-5

2-6

3-6 ? (sorry, ik lette toen even niet op....)

 

Wat doe je op zaterdagochtend, om 10 uur, als zowel ME1 als MD2 op hetzelfde veld om dezelfde tijd (10 uur) moeten spelen? Eigenlijk van beiden wedstrijden véél te véél missen........

 

De eerste (beker)wedstrijd van het nieuwe seizoen, voor ons nieuwe (hoewel, alleen de leeftijdsgroep - D-pupil - is nieuw) team. Hoe zouden onze meiden het doen in de oudere leeftijdsklasse? Met een paar wijzigingen: Emma en Vera waren bij ME gebleven (allebei zijn nu eerste jaars E-pupil), Puck wil haar geluk bij Alcmaria Victrix uitproberen én met 2 nieuwe speelsters: Tessa de Jong (ja, inderdaad Jong Holland MD2 heeft nu twee Tessa de Jongs... om het makkelijk te houden voor de coaches!!) en Isa Kits (pfffff, ook 2 Isa's, gelukkig wel verschillende achternamen!).

 

Met deze groep gaan wij het dit seizoen proberen. Hoewel..... de kans is zeer groot (héél groot) dat er nog meisjes D 7-tal komt! Daar kunnen jullie binnenkort meer over lezen op deze site. En dit betekent dat er waarschijnlijk 1 of 2 speelsters naar dit nieuwe team (MD3) gaan. Uiteraard gaat dit in overleg met de ouders en speelsters gebeuren.

 

De wedstrijd:

Zoals ik al aangaf, heb ik (helaas, helaas) niet alle mooie acties van deze wedstrijd gezien, omdat ik mijn aandacht wilde verdelen tussen de wedstrijden van ME1 en MD2. Daarom een korte opsomming van hetgeen ik wél heb gezien:

 

Het goede doorgaan van Isabel tegenover een meisjes dat zeker één kop groter was, waarbij Isabel niet wilde opgeven, waardoor Isabel de bal veroverde, nog een andere speelster passeerde en vervolgens een mooie pass gaf aan Tessa. En zoals de meeste supporters van MD2 weten, weet Tessa dat altijd op waarde te schatten: zij schot de bal mooi in het doel: 1-1 (de 0-1 had ik dus gemist).

 

Daarna een aantal aanvallen over en weer, dan weer GSV, dan weer Jong Holland. Totdat Isabel (alweer zij!) de bal weer eens van een speelster (of was het speler) van GSV wist af te pakken en vervolgens een goede voorzet gaf op Ella: 2-1!!

 

Het viel mij sowieso op, dat MD2 veel beter overspeelde dan de tegenstander. Misschien ook omdat de speelsters (en speler) van GSV groter waren en gewend waren meer alleen te gaan. Er waren aanvallen van Jong Holland waar niet altijd een doelpunt uit kwam, maar er werd heel goed gevoetbald door onze meiden!! Het is geweldig om te zien hoeveel sommigen speelsters al beter én met meer vertrouwen zijn gaan voetballen.

 

Ondanks al dit moois, was GSV hier en daar ietsje sterker, waardoor wij voor het wisten met 2-4 achterstonden...... Dit was ook de ruststand.

 

Tweede helft:

Jong Holland MD2 ging de tweede helft verder met waar zijn de eerste helft waren gestopt: goed voetballen. Nina was er weer bij (zij had de eerste helft met ME1 meegedaan, want die hebben er nog niet genoeg) en Isa Deroma ging weer meedoen (zij voelde zich de eerste helft niet lekker). Isa Kits had geruild met Nina, dus zij ging met ME1 meespelen.

 

Tijdens de wedstrijd heb ik iets gezien waar ik heel trots op was: een zeer goed uitgevoerde schaar!!! Dit had ik nog niet gezien bij dit team, tijdens de wedstrijd. Op de achterlijn (bij het eigen doel) had Hanna de bal afgepakt van een tegenstander en zij stonden toen tegenover elkaar (Hanna met haar rug naar de achterlijn). En toen: met haar rechterbeen maakte zij een schaar (beweging om de bal) om de bal, met de buitenkant van haar linkervoet nam zij de bal vervolgens goed mee, en was zij haar tegenstandster kwijt! Echt geweldig! Al was het niet gelukt, dan nog had ik de poging om het te proberen goed gevonden!! Daar oefenen jullie nu al die tijd voor!!!

 

Uiteraard was dit niet het enige goed wat ik in de tweede helft heb gezien (zover ik niet naar ME1 stond te kijken.....).

 

Ook de andere speelsters waren weer goed bezig: Isa Deroma was kennelijk weer helemaal hersteld van haar misselijkheid: ondanks de grote van sommige tegenstandsters, schuwde zij het duel niet en wist vele duels in haar voordeel af te sluiten! Of was te denken van Ivy? Soms erg eigenwijs (...), maar vandaag weer ouderwets bezig. Ook zij maalt er niet om hoe lang, groot of dik de tegenstander is! Zij kletst er altijd goed in! En zo kan ik nog wel even doorgaan: Yara, Isa Kits en Nina, ook zij waren lekker aan het voetballen!!!

 

De eindstand was 3-6, dus helaas niet gewonnen, maar zeker met opgeheven hoofd van het veld, want jullie hebben zeer goed gevoetbald!!

 

Volgende week: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Om 10 uur uit bij Berdos MD3. En ik hoop dat er dan iemand is die een teamfoto kan maken, zodat deze op de site kan worden geplaatst!

Recent Videos

1275 views - 0 comments
794 views - 0 comments
1109 views - 0 comments
900 views - 0 comments