csv Jong Holland dames- en meisjesvoetbal

HSV MD2 - Jong Holland MD3

Zaterdag 12 maart 2011

 

Ruststand: 0-0

Eindstand: 1-1

 

Doelpuntmaakster: Yara

 

Dubbel feest voor MD3: én het eerste doelpunt én het eerste wedstrijdpunt!!

 

Vandaag moest Jong Holland MD3 uit naar HSV Heiloo, een team dat, net als MD3, nieuw is! Dus op voorhand gingen wij (leiders, publiek, supporters en trainster) er vanuit dat dit een gelijkwaardige tegenstander zou zijn! En dat hadden wij goed ingeschat (zie ook het doelpunten verloop)!

 

Vandaag was MD3 gelukkig compleet,  doordat Anesa toch wel kwam, want zij bedacht (als ik het goed begreep) dat voetballen toch wel leuker was dan logeren... (helemaal mee eens!)

 

Omdat wij toch nog een beetje boel krap zitten (er zijn slechts 7 speelsters als iedereen er is), hadden wij 2 gastspeelsters van MD2: Nina en Yara.

 

MD3 heeft nog een ander (luxe)probleem: iedereen wil eigenlijk wel een helft keepen.... Dat moet toch geen probleem zijn, als je iedereen op doel kon zetten, maar ja, wie maakt dan de doelpunten voor Jong Holland??? Dus kan er maar één speelster tegelijkertijd op doel! En deze wedstrijd was Sila de gelukkig om de eerste helft te keepen en onze gastspeelster Nina, de tweede helft (??? hoe kan dit??? ik dacht dat iedereen wilde keepen...?).

 

Omdat HSV wat meer speelsters heeft dan MD3, werd er 8 tegen 8 gespeeld.

 

Wat een leuke wedstrijd heb ik gisteren gezien: de wedstrijd ging op neer én er werd (bijna) niet gemopperd op elkaar (helaas hoorde ik dat dit vorige week anders was....). Zo is het voetballen met elkaar veel leuker.

 

Iedereen had ook duidelijk veel plezier en er werd door iedereen hard gewerkt! In het enthousiasme wordt daardoor nog wel eens een bal afgepakt van een medespeeslter in plaats van een tegenstander.... Probeer te blijven kijken van wie je de bal afpakt.... en als je een bal afpakt (uiteraard van een tegenstander) probeer dan niet alleen naar de bal te kijken, maar ook "om je heen" zodat je weet waar je medespeelsters (vrij)lopen, zodat je de bal kan overspelen.

 

Doordat de wedstrijd heen en weer ging, waren er erg veel spannende momenten voor beide doelen: dan weer was Jong Holland gevaarlijk en dan weer HSV. Beide teams bleven er voor gaan, om een doelpunt te scoren!

 

De eerste helft lukt dus niet, na de thee (of de limonade?) gingen beide teams weer vol in de aanval om doelpunten te maken.

 

Bij het Jong Holland doel wist Nina aanval na aanval (net als Sila in de eerste helft!) haar doel schoon te houden, maar uiteindelijk moest zij toch capituleren: een aanval van HSV: 5 speelsters van HSV tegenover slechts 3 (!!) van Jong Holland... Meiden: denk erom: voetballen is een teamsport: met elkaar aanvallen én verdedigen!

 

Dit doelpunt viel toch ver in de tweede helft, dus wij vreesden voor weer een verliespartij en weer geen doelpunt... Ook al deden de meiden verder hun best, toch wilde het niet lukken. Totdat.....

 

Een afstandsschot van Yara, weliswaar raakte zij de bal niet zo goed als zij kan en vervolgens wilde de keepster van HSV de bal hard wegtrappen... en het enige wat zij wegtrapte was lucht! Het eerste doelpunt van Jong Holland MD3! En alle speelsters én toeschouwers (uiteraard die van Jong Holland) begonnen heel hard te juichen!!

 

En de wedstrijd was hierna meteen afgelopen!!! En iedereen (HSV én Jong Holland) hadden vrede met de eindstand: allebei hadden nog geen punt gehaald, dus dit was heel mooi!!

 

Als toetje nog de penalties: de ene speelsters schoot de bal mooi in de hoek, de ander een beetje hard over het doel... Maar dat mocht de pret niet drukken: dit gelijkspel werd gevierd als een overwinning!!!!

Jong Holland MD3 - de Foresters MD1

Zaterdag 26 februari 2011

 

Ruststand: 0-6

Eindstand: 0-11

 

Titel:

De Foresters MD1 een "maatje" te groot voor Jong Holland MD1

 

Het woord "maatje" heb ik bewust tussen aanhalingstekens gezet, want zij waren niet één maatje te groot, maar eigenlijk 3 maatjes (= 3 jaar meer voetbalervaring)!!! 

 

Uiteraard is het niet leuk om met 11-0 te verliezen, maar tegen deze ploeg (hoe gek dat ook klinkt) is geen schande: de meiden hadden alles al, waar jullie nog op oefenen: techniek, inzicht, op de juiste plaats staan (dus niet met z'n 4'en naar één speelster) enz. enz.

 

Wat kunnen jullie nog leren van deze wedstrijd: uiteraard heel veel, maar ik begin met 3 makkelijke dingen:

 

1.

positie houden: wanneer iemand als linksachter moet spelen, moet je proberen daar ook te blijven spelen en dat geldt ook als je als rechtsachter spelen

 

2.

weten waar je tegenstander is: proberen niet alleen naar de bal te kijken, maar ook naar je tegenstander (het meisjes wat je moet verdedigen), zodat je weet waar beiden zijn

 

3.

als laatste: de bal overspelen naar een speelsters met hetzelfde shirt (dus een mede-speelsters), ook al weet ik dat dit vandaag moeilijk was omdat de Foresters een goede ploeg, met goede voetbalsters is.

 

Bovenstaande zal ik met de woensdag proberen duidelijk te maken!!

Yara en Ivy: nog bedankt voor het meespelen!

 

Volgende week in de herkansing: alweer thuis, zelfde tijd (lekker vroeg om kwart voor 9) tegen Berdos MD3. Deze wedstrijd ben ik er niet bij, maar zullen de moeder van Eline (Monique) en de vader van Kimberly (Rob) erbij zijn als leiders.

 

Groetjes, Petra

Jong Holland MD3 - Zeevogels MD1

Zaterdag 19 februari 2011

 

Ruststand: 0-1

Eindstand: 0-1

 

Vandaag was het eindelijk zover: Jong Holland MD3 had hun eerste officiële competitiewedstrijd!!! Nadat de vorige wedstrijden waren afgelast vanwege vorst, wind en regen, ging het vandaag eindelijk door!!!

 

En wij (Peter Kits, mede-trainer en ondergetekende) waren erg nieuwsgierig hoe zij het de eerste wedstrijd zouden doen! Nou wij werden niet teleurgesteld: zij speelden allemaal een hele goede wedstrijd!!

 

MD3 werd vandaag ondersteund door 2 gastspeelsters van ME1: Jana (die de eerste helft ging keepen) en Morris. En wij konden hun steun goed gebruiken!!

 

De eerste helft gingen wij 8 tegen 8 (normaal 7 tegen 7: 1 keepster en 6 veldspeelsters) spelen en daardoor hadden wij één wissel: Morris. Maar alle meiden die vandaag hebben gewisseld stonden maximaal 5 minuten wissel (het was veel te koud om langer wissel te staan).

 

De meiden worden niet alleen door mij getraind, maar ook door de vader van Isa: Peter. Op maandag geeft hij altijd trainen en hij kent deze speelsters net zo goed als ik (eigenlijk beter, want hij traint de meiden 2x én kent Isa en Eline al heel lang) en wij waren erg benieuwd hoe deze wedstrijd zou gaan.....

 

DE WEDSTRIJD GING GEWELDIG!!!! Wat een inzet, wat een werklust, een genot om naar te kijken (daar kunnen anders voetballers nog wat van leren!). Uiteraard technisch niet volmaakt, maar dat was niet het belangrijkste. Het belangrijkste is de durf om de bal af te pakken (in voetbaltermen: het duel aan te gaan). De meiden gingen er vol in, er was erg weinig angst!

 

Het technische gedeelte (dus het aannemen/stoppen van de bal, het overspelen naar een mede-speelsters, het dribbelen met de bal, hoe je moet lopen, niet een bal afpakken van een teamgenoot) daar zijn wij elke week mee bezig. En hoe meer jullie trainen én wedstrijden spelen, hoe beter dat zal gaan (vraag maar aan de ouders van MD2, de meeste meiden spelen pas voor het 2e jaar, die hebben hun dochters per week beter zien worden).

 

De tegenstander had al meer wedstrijden gespeeld en dat kon je wel zien. Gelukkig voor ons, gingen zij soms mee in ons chaotische én zeer enthousiaste spel.

 

Jana begon op doel, waar zij een aantal zeer goede reddingen had. Ik ben blij dat wij zo'n goede keepster bij Jong Holland hebben!

Isa in de verdediging, later middenveld (aanvallen en verdedigen) en nog veel later als spits. Ik kan aan jou zien dat jij dit seizoen al zoveel hebt geleerd.

Kimberly, ook in de verdediging. In het begin onwennig, maar naar verloop van tijd stond zij haar mannetje.... euh vrouwtje: of zij met links of rechts moest schieten, dat maakte haar niet uit!

Eline, ook in de verdediging, behalve dat zij goed stond te verdedigen, deed zij het ook vaak goed in het helpen van verdedigen naar aanvallen (in voetbaltermen: opbouwen).

Jorvienne: begon als middenveldster, maar heeft ook als aanvalster en verdedigster gevoetbald. Deed zij ook heel erg goed, met links, rechts, maakt haar niet uit.

Anesa, heeft midden gespeeld en de tweede helft op doel. Dat deed zij allebei zeer goed. Tweede helft met een beetje geluk, maar ja: "zonder geluk, vaart niemand wel"......

Sila: wat ging jij tekeer in het veld (op een goede manier!), links, rechts in het midden, waar hulp nodig was, probeerde jij te zijn. Lukte niet altijd, maar dat geeft niet. Goed gevoetbald.

Amber: speelde vandaag vooral in de aanval en ook zij was lekker aan het voetballen. Ballen afpakken, meeverdedigen, proberen doelpunten te maken. Enz. enz.

Morris: begon als wissel en heeft de rest van de wedstrijd gespeeld (ook omdat wij de 2e helft 9 tegen 9 gingen voetballen, was veel te koud anders). Normaal speelster van ME1 en vandaag gastspeelster: zij speelde een hele goede wedstrijd! Sterk me/aant de bal, goed overzicht, goed schot, kortom: geweldige speelster!

 

Morris en Jana nogmaals bedankt voor het meespelen!

 

Enfin, hierboven staat al het één en ander over de wedstrijd en daar laat ik het voor vandaag bij. Zoals ik al schreef: ik heb van jullie genoten. Blijf zo werken en het eerste doelpunt komt al heel snel!

 

Volgende week weer een thuiswedstrijd: om kwart voor 9 tegen De Foresters MD1. Tot dan!

 

Groetjes, Petra

23 oktober 2010

Onderlinge wedstrijd Jong Holland MD2 - Jong Holland MD3: blauw tegen oranje.

 

Vandaag waren eindelijk de nieuwe tenues er voor Jong Holland MD2 en uiteraard had het team waar Isabel bij was ingedeeld, deze tenues aan. Omdat het andere team blauwe shirts aanhad, was het vandaag blauw tegen oranje:

 

Blauw:

Kelly

Isa Kits

Elline

Anesa

Yara

Tessa (2)

Ivy

(geen wissel omdat Jorvienne, helaas, niet kwam)

 

Oranje:

Isabel

Sila

Britt

Kimberly

Isa de Roma

Tessa (1)

Ella

Nina

 

Ruststand: weet ik niet meer

Eindstand: weet ik ook niet meer.....

 

En waarom weet ik dat niet meer? Om de simpele reden dat ik dat vandaag het minst belangrijk vond. De speelsters van het nieuwe team, Jong Holland MD3, hadden tot vandaag nog geen wedstrijd gespeeld (daarom werden jullie ook gemengd) en dit was een leuke én leerzame oefening (ook voor de trainster)!

 

Rest van het verslag volgt zsm

Recent Videos

1275 views - 0 comments
794 views - 0 comments
1109 views - 0 comments
900 views - 0 comments